Bizarre val Strade Bianche door windvlaag: opgaves Benoot, Campenaerts, Vermeersch
foto: Cor Vos
zaterdag 5 maart 2022 om 14:13

Bizarre val Strade Bianche door windvlaag: opgaves Benoot, Campenaerts, Vermeersch

Het peloton in Strade Bianche is 100 kilometer voor de finish opgeschrikt door een massale valpartij. Door een stevige windvlaag kwam een grote groep renners ten val op een van de onverharde stroken, waaronder favorieten Julian Alaphilippe en Tiesj Benoot. De kopman van Jumbo-Visma moest opgeven.

Een groot deel van de gevallen renners heeft de koers inmiddels kunnen hervatten, maar het peloton brak door de valpartij wel in diverse stukken. Alaphilippe kon zijn weg vervolgen, maar Tiesj Benoot (Jumbo-Visma), Matej Mohoric (Bahrain Victorious) en ook Michael Matthews (BikeExchange-Jayco) moesten de koers verlaten door de crash.

Alpecin-Fenix, dat de titel van Mathieu van der Poel verdedigde, raakte bij diezelfde valpartij met Gianni Vermeersch, Michael Gogl, Stefano Oldani drie renners kwijt. Lotto Soudal meldde de opgaves van Belgen Victor Campenaerts en Brent Van Moer, INEOS Grenadiers raakte Salvatore Puccio kwijt.


foto: Cor Vos

 
23 Reacties
Sorteer op:
5 maart 2022
Lekker dan, einde voorjaar voor Benoot. Het waren 2 mooie dagen.
5 maart 2022
ai zo balen voor Benoot, hopelijk is zijn voorjaar niet aan bonken…
5 maart 2022
Wat een smeriger val
Het is dus Vermeersch die plat gaat en Benoot die er daar nét achter zit. Alaphilippe heeft onderhand een collectie aan foto's waar hij in een looping zit. Met 'heliblaming' hebben we alvast een leuke wielerterm 22 te pakken.
  5 maart 2022
  Alaphilippe kan inderdaad zo bij circue du soleil.
  5 maart 2022
  Die tweede duik alsof hij in slomo het zwembad van een all-inclusive hotel induikt is wel komisch.
  5 maart 2022
  Ik moet hem toch gelijk geven, iedereen houdt netjes zijn fiets recht en de man van Alpecin houdt hem niet en daardoor valt iedereen. Iedereen houdt zijn lijn vooraan behalve hij en hij neemt iedereen mee in zijn val.
  5 maart 2022
  Als crosser zijnde zou je van Vermeersch toch wat meer behendigheid verwachten.. Heeft idd al meermaals valpartijen veroorzaakt.
5 maart 2022
Was weer eens een domme manoeuvre van Vermeersch waardoor hij uit balans raakte en viel en de rest van het peloton meenam. Niet de eerste keer dat Vermeersch een grote valpartij veroorzaakt. Een soort strafpunten systeem zou wellicht een goed idee zijn om dit soort renners in toom te houden.
  5 maart 2022
  Het halve peloton wordt weggewaaid door een windvlaag en jij geeft 1 renner de schuld? Die vind ik interessant. Allereerst worden stuurfouten gemaakt en ten 2e denk ik dat het hier niet aan een rijder lag.
  5 maart 2022
  Vanuit de zetel zijn al zoveel wereldkampioenen en superkampioenen geweest, gemakkelijk he...
  5 maart 2022
  Dat Vermeersch een bedenkelijke reputatie heeft is daarmee niet minder waar …
  5 maart 2022
  Vermeersch is een veldrijder, die moet je niks leren over stuurvaardigheid op dit parcours. Een windvlaag, daar ga je als lichtgewicht niet veel tegen doen. Doe het maar eens, in open veld op gravelwegen bergaf fietsen.
  @Fenno de Groot - Vermeersch is de enige die door de windvlaag van de ene kant naar de andere kant van de weg wordt geblazen en heeft al een reputatie om crashen te veroorzaken. Ziet er niet echt lekker uit voor hem hier. Er zitten zelfs 2 man in zijn wiel die ook moeite hebben met de windvlaag, maar die houden de fiets knap recht, terwijl Vermeersch ongecontroleerd naar de andere kant vliegt, crasht en enkele favorieten meeneemt. Ik vind dat we dit een renner kwalijk kunnen nemen. Edit: het is inderdaad niet Vermeersch, maar een andere alpecin fenix renner. Ik blijf er wel bij dat we dit een renner kwalijk kunnen nemen. Een renner is en blijft verantwoordelijk voor zijn acties op de fiets. Het zou wat zijn als we elke keer de verantwoordelijkheid op andere factoren kunnen schuiven.
  Groetjes Kijk anders de video nog eens met je enige.
  Tuurlijk kan je dit een renner niet kwalijk nemen.
  6 maart 2022
  Erger nog. Het was niet Vermeersch, maar Oldani
5 maart 2022
Op de kant zetten in optima forma.
5 maart 2022
Waaiers! Kudo's voor Flip die nog een snoekduik na de val neemt om inkomende fietsen te ontwijken.
5 maart 2022
Jammer dat Hans van Zetten het commentaar niet verzorgd: "Hij staat! Hij staat! Geweldige afsprong en hij staat!"
5 maart 2022
Vermeersch zat daar een beetje buiten zijn League denk ik, op volle vaart naar beneden naast Alaphilippe en co, handjes bovenop de remgrepen, …. Hield zijn spoor niet in die wind.
5 maart 2022
Het was vermeersch niet die daar vooraan de groep reed en van rechts naar links vloog. Kijk eens op zijn insta stories dan zie dat hij nog achter Pogacar zit. Kan niet goed zie wie het is maar vermoed Gogl. Vermeersch heeft een reputatie maar beschuldig iemand alleen als je echt zeker bent
5 maart 2022
Leek er sterk op dat het over het nummer 24 ging, dan zou het Oldani zijn geweest.

Reacties zijn gesloten.