Stevige concurrentie voor Deceuninck-Quick-Step in strijd om Philippe Gilbert

Stevige concurrentie voor Deceuninck-Quick-Step in strijd om Philippe Gilbert

©Cor Vos

vrijdag 14 juni 2019 om 07:00

De kans op een verlengd verblijf van Philippe Gilbert bij Deceuninck-Quick-Step is zeker niet uitgesloten, maar er zijn wel kapers op de kust. Zo bereikte ons gisteren het nieuws dat vooral Cofidis achter de diensten van de 36-jarige Waal hengelt.

Dat Cofidis in 2020 naar de WorldTour wil,  werd ons eerder al bevestigd vanuit de entourage van het team. De Fransen willen hun kandidatuur kracht bijzetten met het aantrekken van extra kwaliteit. Zo heeft teammanager Cédric Vasseur zijn oog laten vallen op Philippe Gilbert, het voorbije voorjaar winnaar van Parijs-Roubaix. Eén kleine ‘maar’: Gilbert is voor Cofidis prioriteit nummer… twee. Vasseur onderhandelt namelijk eerst met een andere – niet nader genoemde – topper.

Naast Cofidis zijn uit Franse hoek ook Arkéa-Samsic en Groupama-FdJ geïnteresseerd in de voormalige wereldkampioen. Bij het team van Marc Madiot was Gilbert in het verleden overigens al aan de slag. Hij debuteerde er in 2002 als stagiair en werd er in 2003 neoprof. Hij bleef bij FdJ tot eind 2008, toen hij naar Silence-Lotto verhuisde.

En er is uiteraard ook nog Deceuninck-Quick-Step, Gilberts huidig team. De twee partijen werken sinds 2017 in de beste verstandhouding samen en als het van Patrick Lefevere afhangt, hoeft daar ook na 2019 geen einde aan te komen. Opties genoeg voor Philippe Gilbert om een laatste keer een tweejaarscontract te ondertekenen. Maar die handtekening moeten we de eerstvolgende dagen dus nog niet verwachten.

Dit artikel delen:

23 Reacties

FDJ 14 juni 2019 om 07:15

Lekker bij Lefevere blijven. Zit daar ideaal en kan vanuit het sterke blok daar nog hele mooie koersen winnen. Dat wordt bij ploegen als Cofidis veel lastiger.

assen 14 juni 2019 om 07:31

Lekker Gilbert laten gaan!
Als meerdere ploegen hengelen naar de gunsten van een renner dan wordt ie te duur voor wat ie opbrengt… Ik zie Gilbert de volgende jaren ook minder presteren dan de afgelopen jaren. En zonder DQS als steun wint Gilbert ook met veel kleinere kans, sowieso.
Al het geld wat je kwijt bent aan Gilbert kun je ook niet aan iets anders besteden.
Dus, laten gaan die gast. En misschien iets meer inzetten op net winnen van rondjes, met Evenepoel en eventueel andere renners.

Viktrodriguez 14 juni 2019 om 08:16

Dat laatste zie ik met Lefevere niet gebeuren. Eendagswedstrijden en etappes zitten in het DNA van Quick Step en zijn natuurlijke voorloper Mapei. Dat gaat na al die decennia echt niet veranderen, los van dat ze met een Alaphilippe nog steeds het klassieke werk zullen prefereren en met iemand als Jakobsen gewoon voor sprints kunnen blijven gaan.

Daarnaast vraagt zo’n ombouw flink wat van een management en ploeg. Daarbij is het nog maar de vraag in hoeverre Evenepoel en Mas hun ontwikkeling gaan doorzetten als ronderenners.

Romāns Vainšteins 14 juni 2019 om 08:49

Met Uran hebben ze ook gewoon voor rondewinst gestreden en afgelopen jaargang Mas nog op plek 2 in de vuelta. Wanneer Evenepoel een ronderenner blijkt te zijn gaan ze sowieso een tourploeg bijeen sprokkelen die gedeeltelijk zal bestaan uit de klassieke jongens in een andere rol.

Wat ik wel onbegrijpelijk vind is dat Jungels zonnodig naar de giro moest ipv hem na zijn voorjaar te laten voorbereiden op een dienende rol in de tour, die heeft echt voor lul in Italie rondgereden.

Samlambeej 14 juni 2019 om 10:45

Het is wel meer dan alleen de juiste poppetjes neerzetten he. Voor Tourwinst gaan noopt ontwikkeling in termen van voorbereiding, indeling, recuperatie en verkenning. Dus ook in februari regenachtige afdalingen van bijvoorbeeld de Mont du Chat gaan trotseren.

ChefSpijker 14 juni 2019 om 11:48

Een Roubaixwinnaar laat je niet zomaar gaan natuurlijk. Gilbert heeft juist dit voorjaar weer bevestigd dat je hem niet moet afschrijven. En ik denk dat Lefevre graag met hem het monumentenrijtje wil voltooien. Juist met Alaphilippe in de ploeg heeft ie kans. Die moet je dan aan je zijde hebben. Anders zit ie op je wiel en ben je nagenoeg kansloos.

Arry1337 14 juni 2019 om 08:06

De kans op een verlengd verblijft

Tinus1984 14 juni 2019 om 08:21

Samsic wil volgens mij iedereen wel hebben met beetje punten achter zijn naam. Die ploeg duikt overal op haha

west 14 juni 2019 om 08:25

Arkea is het UAE van de Franse proconti prutsploegen.

Amsterdam2028 14 juni 2019 om 09:04

Maar dan zonder overwinningen (en roze) in de Giro én zonder ‘groot geld’.

r525 14 juni 2019 om 12:29

Op welke prutsploegen doel je dan precies nog meer?

freirefreire 14 juni 2019 om 09:00

Als ik Gilbert was, fietste ik met nog maar één doel: Milaan-San Remo. Al het andere is een leuke extra. Hij moet rijden bij de ploeg waar zijn kans op het winnen van La Primavera het grootst is. Ik denk dat dat Deceuninck is, want die zijn best bereid om die ene wedstrijd voor hem door het vuur te gaan als dat betekent dat hij de rest van het voorjaar een trouwe eerste luitenant is.

city17 14 juni 2019 om 10:29

Eens, maar het probleem is dat de topfavoriet bij dezelfde ploeg rijdt. Denk niet dat ze Alaphilippe gaan opofferen voor een miniem kansje dat Gilbert San Remo gaat winnen.

tvm 14 juni 2019 om 09:27

Ik ben nu toch wel benieuwd wie die nummer 1 kandidaat is bij Cofidis.

Nico Dick 14 juni 2019 om 09:33

+1

reusjen 14 juni 2019 om 09:45

Misschien VDP?

west 14 juni 2019 om 09:55

Landa of Mas

koos verrek 14 juni 2019 om 09:32

Typisch cofidis.. Terug naar maudiot cirkel rond zou wel mooi zijn

aru123 14 juni 2019 om 09:43

Jongens jongens off topic maar primeurtje van aru de hammer series zal in 2020 ook in colombia vereden worden en worden ook edities voor vrouwen gereden

Samlambeej 14 juni 2019 om 10:25

Wie laatst lacht best lacht? Een schrandere man. Hij heeft zich vaak opgeofferd. Dat is ook de ploegen die hogerop willen niet ontgaan. Voor zijn laatste grote doel in San Remo blijft hij toch allerbest bij Quickstep. Ala, Stybar en Lampaert heb je beter niet achter je aan.

Maikel Vennix 14 juni 2019 om 11:57

Als hij zijn droom van “strive for 5” wil najagen, dan weet ik niet of hij bij DQS op de juiste plek zit. Ik denk namelijk dat ze voor Milaan-San Remo daar 2 sterkere troeven hebben, in de vorm van Viviani (sprint) en Alaphilippe (explosie op de Poggio). En ik zie het niet gebeuren dat Lefevre de kans op een overwinning opoffert voor de droom van Gilbert.

Daarom denk ik dat hij juist beter af is bij een andere ploeg om Milaan-San Remo te winnen…

west 14 juni 2019 om 10:36

Gilbert heeft bij zijn overgang van BMC naar Quickstep natuurlijk al bewezen dat het hem niet noodzakelijk om het meeste geld gaat…

boenk 14 juni 2019 om 11:55

Gilbert zit bij DQS met een “klein” contract, met grote bonussen. Dus interessant voor hem als hij presteert, anders interessant voor DQS. Als hij echt voor dat laatste monument wil gaan, blijft hij best bij DQS omdat dat team hem de beste kans biedt daartoe. Voor DQS ook interessant omdat ze zo een renner hebben die echt voor dat doel zal gaan en dat in principe ook kan. Wint hij niet, moeten ze hem ook niet veel betalen. Dus geen erg.
Als hij er toch niet voor wil gaan (of denkt dat het niet mogelijk meer is) en voor het geld kiest, moet hij maar vertrekken naar een team dat de punten nodig heeft en daar veel geld voor neerlegt.

Headlines

Materiaalzone

Populair