Stevens verslaat Van der Breggen in tijdrit Giro Rosa

vrijdag 8 juli 2016 om 15:12
Stevens verslaat Van der Breggen in tijdrit Giro Rosa

Evelyn Stevens heeft vandaag haar derde ritzege geboekt in de Giro Rosa. De 33-jarige Amerikaanse van Boels-Dolmans was in een 21,9 kilometer lange tijdrit nipt sneller dan Anna van der Breggen. De Nederlandse van Rabobank-Liv kwam vier seconden te kort voor de overwinning.

Thalita de Jong (Rabobank-Liv) zette vandaag de eerste richttijd neer. De ploeggenote van Van der Breggen deed precies 38 minuten over het parcours in Varazze, maar dat was lang niet voldoende voor de overwinning. Elisa Longo Borghini (Wiggie High5) dook even later ruim anderhalve minuut onder die tijd. Zij zou daarmee uiteindelijk derde worden in de rituitslag. Anna van der Breggen was 72 hondersten rapper en ook Stevens bleek nog nipt sneller.

Klassementsleider Megan Guarnier (Boels-Dolmans) eindigde als vijfde op 29 seconden en behield daarmee de leiding in het klassement.

Later meer.

Dit artikel delen:

3 Reacties

tendam 8 juli 2016 om 15:29

Hm, de vorm van vorig jaar is er nog niet bij Vd Breggen. Stevens is wel echt goed. Een Amerikaan in een Olympisch seizoen, dan krijg je dat.

0
vanSpringel 8 juli 2016 om 17:48

Van der Breggen legt Stevens geen strobreed in de weg. Ze worden volgend jaar namelijk ploeggenoten.
Van der Breggen zal eerder ondersteuning zijn voor Stevens.

0
Cayolle 8 juli 2016 om 20:11

@vanSpringel:
Ik dacht inderdaad ook al zoiets. Het mag eigenlijk (nog) geen rol spelen, maar het wordt je bij je nieuwe ploeg waarschijnlijk niet in dank afgenomen als je je toekomstig ploeggenote uit het roze rijdt .. Het helpt waarschijnlijk niet bij de motivatie om tot het uiterste te gaan. Verder is misschien ook de vorm er inderdaad nog niet helemaal. Heeft misschien ook nog met de valpartij eerder dit jaar in de Tour of Britain te maken (?)

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone