Steven Kruijswijk stapt vlak voor slotklim af in bergrit O Gran Camiño
Steven Kruijswijk in de zonnige rit van vrijdag - foto: Cor Vos
zaterdag 25 februari 2023 om 18:49

Steven Kruijswijk stapt vlak voor slotklim af in bergrit O Gran Camiño

Steven Kruijswijk gaat O Gran Camiño niet uitrijden. De Nederlandse klimmer van Jumbo-Visma stapte in de derde etappe van de Spaanse rittenkoers vlak voor de slotklim naar Rubía af en kreeg dus een DNF achter zijn naam. “Zijn taak zit erop voor deze koers en hij is meteen naar bus gereden”, laat het team weten aan WielerFlits.

Kruijswijk reed 116 van de 119 kilometer wel in de etappe van Esgos naar Rubía. Door de winterse omstandigheden werd de rit flink ingekort. Jumbo-Visma wist kopman Jonas Vingegaard goed af te zetten op de slotklim en hem naar de tweede zege op rij te loodsen. Met nog een tijdrit te gaan gaat de Deen soeverein aan de leiding.

Voor Kruijswijk geen individuele tijdrit zondag. “Ik ben blij dat ik terug ben in een wedstrijd”, vertelde de Brabander ons nog voor de start van de rit. “Het is toch na redelijk lange afwezigheid sinds de Tour, dus ik ben blij om weer in koers te zitten.”

Komende week lees je op WielerFlits een uitgebreid interview met Steven Kruijswijk over zijn revalidatie en plannen voor het restant van 2023. 

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
25 februari 2023 19:12
Hmmm, "zijn taak zit er op". Ik heb Jumbo Visma hoog xitten maar van dit soort berichten word ik niet echt vrolijk
    26 februari 2023 08:03
    @Romerike Hoeveel renners stappen wel niet af, bijvoorbeeld sprinters in rondes, omdat hun taak erop zit. Dit is echt niet des JV, maar gebeurt bij alle ploegen. Dit is gewoon onderdeel van het wielrennen
25 februari 2023 20:54
Hij heeft 7 maanden niet gefietst, dat maakt dat ik de tevredenheid wel kan begrijpen. Tegelijkertijd betwijfel ik ten zeerste of hij ook maar enigszins zijn vroegere niveau nog kan halen. De laatste paar jaar zijn weinig hoopgevend geweest. Ik denk dat zijn pensioen nadert.
    26 februari 2023 08:18
    Dit gezeur over Kruijswijk kon je het hele voorjaar van 2022 op dit forum lezen, maar Kruijswijk reed een hele goede Tour en toen was iedereen stil. Gaat het nu wéér beginnen?!
26 februari 2023 08:57
Kruiswijk is helaas over zijn hoogtepunt heen. Het is afwachten welke niveau hij nog kan halen en of hij nog wat kan betekenen voor JV.
26 februari 2023 10:24
Mooie knecht

Reacties zijn gesloten.