Steven Kruijswijk krijgt vrijheid: “Probeer voor etappes te gaan”

zondag 4 juli 2021 om 15:27
Steven Kruijswijk krijgt vrijheid: “Probeer voor etappes te gaan”

foto: Cor Vos

Steven Kruijswijk gaat in de tweede en derde week van de Tour de France proberen een etappe te winnen. Bij Jumbo-Visma zijn nieuwe doelen vastgesteld na de opgave van kopman Primož Roglič. Naast een mogelijk klassement voor Jonas Vingegaard krijgt Kruijswijk de vrijheid. “Ik hoop dat ik mijn topgevoel te pakken krijg”, vertelt hij aan de NOS.

“We gaan kijken wat we ondanks het verlies van Roglic kunnen doen. Hij was erg teleurgesteld natuurlijk, omdat hij hier zijn grote doel van had gemaakt. Het is zonde dat hij, zonder zich te kunnen meten, moet opgeven. Maar het is wel de verstandigste beslissing denk ik”, aldus Kruijswijk over zijn kopman.

Voor de Brabantse klimmer, in 2019 nog derde in de Tour de France, biedt dat kansen. “Zeker na gisteren probeer ik voor etappes te gaan. Dat is een heel andere rol dan die ik gewend was. We gaan kijken of het zo gaat lukken. Ik heb er vertrouwen in, want het is een zware week geweest en de ritten die nog gaan komen, daar zitten mooie kansen bij.”

“Dat geeft wat meer vrijheid, in plaats van afwachtend of controlerend rijden”, ziet ook Kruijswijk in. Op zijn erelijst ontbreekt nog een ritzege in een grote ronde. “Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt. Ik heb in het verleden ook veel in de aanval gereden en ik zou het graag een keer afmaken. Ik ben gemotiveerd om mezelf te laten zien.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

Petje 4 juli 2021 om 15:34

Kruiswijk een demarrage van een oma, zie ht nooit gebeuren

El Tractor 4 juli 2021 om 15:40

Prachtige timing van dit artikel wel, net nu hij vandaag vroeg moet lossen. Ook een fijn signaal naar Vingegaard dat hij het blijkbaar helemaal zelf mag uitzoeken. Sowieso lijken ze bij Jumbo allemaal alleen maar voor zichzelf te koersen, van een team was de afgelopen dagen ook niet echt sprake..

Wat betreft Kruijswijk heb ik de hoop op een goede prestatie in ieder geval allang opgegeven. Die is al het hele seizoen waardeloos bezig. Vrees voor hem dat hij zich de laatste 2 jaar van zijn carriere moet gaan richten op een Gesink-rol, maar ik denk dat hij daar het karakter niet voor heeft.

Bami Bal 4 juli 2021 om 15:42

Sparen misschien voor later in de tour?

El Tractor 4 juli 2021 om 15:44

Hij had ook gewoon bij Vingegaard kunnen, of misschien wel moeten, blijven.

Laatste man 4 juli 2021 om 15:57

Honderd nieuwe forumnamen of niet. Je blijft doorzichtig.

IlPirata 4 juli 2021 om 16:35

@El Tractor Eens

kleomantre 4 juli 2021 om 19:04

Potsierlijk als je als team nu al krachten gaat verspelen aan rijders als Vingegaard, Kelderman. Lutsenko etc. Heeft vrijwel nul zin, enkel als z’n fiets kapot gaat als de fietsmaat dan tenminste genoeg matcht.

Maar goed, het gaan voor ritzeges is net zo potsierlijk als je met de kwaliteiten van Kruijswijk rond toert en niet meer fit bent na een val. Dan is dat meer prietpraat voor de bühne of jezelf nog wat moed inpraten. Zal het misschien best nog wel proberen maar verwacht dat het er machtelozer uit zal gaan zien als Mollema in de Giro.

Bami Bal 4 juli 2021 om 15:49

Om met Vingegaard 7de in Parijs te worden? Ik denk dat meneer Jumbo liever een etappe winst van Brabander Krijswijk wil. Ik vrees ook wel een beetje van niet beter kunnen is.

Aart van Woud 4 juli 2021 om 16:01

Het zou me verrassen als hij een etappe wint. Heeft (zoals hier boven al gezegd) geen demarrage en valt ook niet zo vaak aan.Daarbij lost hij deze Tour ook al veel te vroeg.

IlPirata 4 juli 2021 om 16:29

Kan zich beter gaan richten op de vuelta als bergknecht voor Roglic. Als rittenkaper, maar ook als kopman in een grote ronde zie ik hem niet meer gaan schitteren.
Had het graag anders gezien en Jumbo waarschijnlijk ook.
Beter richten op jonge kopmannen als Kuss en Vingegaard, niet uit Holland maar ook veel talent.

mooiman 4 juli 2021 om 16:42

Geheel mee eens al hoop ik in verdere toekomst wel weer op NL kopman

Rufusvb 4 juli 2021 om 16:47

Wel komisch dat hij als schaduwkopman is gepresenteerd maar er geen seconde aan voldaan heeft… is naar mijn idee over zijn top heen en hopelijk kan hij nu dergelijke rol als Gesink gaan vervullen

Massimo Bataille 4 juli 2021 om 16:51

"Op zijn erelijst ontbreekt een overwinning in een grote ronde"

Kruijswijk is een zeker een goeie renner ( anders haal je geen podium in grote ronde), maar heeft 2 overwinningen in zijn carriére. Een rit in Ronde v.Zwitserland 2011 en het AK in de Artic Race in 2014.
Eigenlijk belachelijk weinig voor een renner met zijn kwaliteiten.
Ik zie hem ook niets meer winnen en het lijkt er toch meer en meer op dat hij het absolute topniveau niet meer behaalt.

The Whaler 4 juli 2021 om 17:59

Wel eens dat hij meer had moeten winnen maar zoals gemeld mist hij de punch. Ook wel wat pech natuurlijk. Kijk naar 2 jaar geleden naar Tigne plannen en was in vorm. Alpe dHuez op laatst terug gehaald. En die klimtijsrit in Giro waar een onbekende Rus hem net klopt. En Giro waar hij zelf fout maakt en Giro verliest.

Gangmaker 4 juli 2021 om 19:41

Kruiswijk voor etappewinst in de Tour, hoe realistisch moet je dan al zijn. Wat heeft hij eigenlijk al zowat gewonnen bij de profs, en zou nu hij zelfs niet in topconditie is voor etappewinst gaan in de tdf

skylimit 4 juli 2021 om 21:09

Grapje zeker voor de buhne ?! Of hij overschat zichzelf schromelijk. Het enige nuttige dat hij in deze verloren ronde nog kan doen, is Vingegaard uit de wind houden.
Kruijswijk is geen topklimmer meer, hij heeft geen (extra) wapens om een etappe te kunnen winnen.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone