Steven Kruijswijk: “Ik focus me op de laatste week”

donderdag 5 mei 2016 om 14:38
Steven Kruijswijk: “Ik focus me op de laatste week”

foto: Marcel Koch

De Giro-kopman van LottoNL-Jumbo is andermaal Steven Kruijswijk. Vorig jaar eindigde de rosse klimmer op een zevende stek in het eindklassement, dit jaar hoopt hij het beter te doen. “Ik ga hier van start met als uitgangspunt beter doen dan vorig jaar, dus dan is het plek zes of hoger”, stelt hij voor de camera van WielerFlits.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Voor mij is de eerste week niet het belangrijkst om goed te zijn. Ik focus me vooral op de laatste week. Laat mij maar een beetje in de luwte, dan kom ik vanzelf de laatste week wel”, zegt de Brabander, die ook mikt op dagsucces. “Een ritzege zou ik heel graag pakken, alleen het is het moment in de wedstrijd. Als ik mijn vorm van vorig jaar kan evenaren, dan zit ik heel dicht bij ritwinst. Klassement rijden lukt dan ook. Misschien kan ik profiteren van de onderlinge strijd van de jongens die voor podium meedoen. Maar ritwinst staat ook wel bovenaan mijn lijstje.”

Wil je niets missen van de Giro-start in Gelderland en nog veel meer?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

13 Reacties

jerteg 5 mei 2016 om 14:41

Als hij dezelfde vorm heeft als vorig jaar gaat hij zeker een etappe winnen

0
Fernandi 5 mei 2016 om 14:43

Ik hoop toch zo dat hij niet weer ergens 8 minuten verliest…

Dit is wellicht de enige renner waar ik ( gelijk Purito hier) tot in de treure fan van ben.

0
bartje 5 mei 2016 om 14:43

Kijk zo moet het. Het beter doen dan de vorige keer. Ik zeg succes Kruijssie! En nu genoeg geouwehoerd, laat het maar beginnen!

0
luckyloek 5 mei 2016 om 14:55

Wat heb ik zin in deze Giro. Ik hoop dat hij, zeker de eerste week, uit de problemen kan blijven.

Morgen naar de proloog in Apeldoorn. Ben ’toevallig’ op vakantie in de buurt. Gisteren zelf een tochtje gemaakt kwam Canondale en Etixx tegen.

0
Eckhart 5 mei 2016 om 15:55

Een renner die in de Giro eigenlijk altijd zijn hoogste niveau haalt. Ik zie het wel haalbaar om die doelstelling te halen!

0
goalgettert 5 mei 2016 om 16:22

Misschien de focus eens wat eerder leggen?! een fatsoenlijke eerste week vorig jaar en hij had podium kunnen rijden

0
Romāns Vainšteins 5 mei 2016 om 16:31

Week was gewoon fatsoenlijk, Astana ging vroeg blazen die etappe en hij zat op de verkeerde plek, dit alles wel met een ontzettend leuke giro tengevolge, leuker als dat hij nu heel kort blijft staan en net iets minder is dan een aantal andere AK-rijders. Wat ook erg interessant is > weer zo’n goede tijdrit ? Zou dat kunnen ?

0
vlek 5 mei 2016 om 17:50

Ik verwacht het niet. Vorig jaar was langer, lastiger en later in de ronde. Daarnaast was er een vermoeden dat de wind aan het toenemen was en daar zouden de laatste starters in het vlakke deel nadeel aan hebben gehad.

0
arviidd 5 mei 2016 om 17:55

Ik ben heel benieuwd wat hij in de tijdritten gaat doen hij verraste vorig jaar, kan hij dat weer?

0
robotour 5 mei 2016 om 19:06

Als hij na de eerste week nog kort staat in het klassement zal hij geen ruimte krijgen in de bergen. Vorig jaar stond hij al op ruim 8 minuten dus kon hij meeglippen in lange ontsnappingen. Misschien toch kiezen in de eerste week wat tijd te verliezen. Een hoge klassering in het eindklassement wordt hoe dan ook lastig. Hij zal de supervorm moeten hebben zonder zwakke dagen in het tweede deel van de giro en de andere gegadigde voor de top 6 moeten wat minder zijn.

0
assen 5 mei 2016 om 19:26

Precies, vorig jaar was ie SUPER in de tijdrit. Als ie dat nu weer twee keer doet, zit een top5 er in!
HOP HOP!

0
Fernandi 5 mei 2016 om 19:54

@ robotour, zo veel tijd won hij niet met de ontsnappingen.
Dus totale onzin wat je daar zegt.

0
Omhoog73 5 mei 2016 om 22:31

Heerlijk, zijn pupillen staan lekker groot, teken van veel energie in het lichaam…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone