Steven Kruijswijk: “Het was niet de intentie om mee te zijn, maar ik kreeg een kans”

zondag 29 augustus 2021 om 18:04
Steven Kruijswijk: “Het was niet de intentie om mee te zijn, maar ik kreeg een kans”

foto: Cor Vos

Steven Kruijswijk kreeg vandaag de vrijheid om op jacht te gaan naar de ritzege, maar kwam eigenlijk nooit in aanmerking voor de overwinning. De Nederlander probeerde nog wel naar de eerder ontsnapte Rafal Majka te rijden, maar de Pool bleek sterk genoeg om een solo van goed negentig kilometer af te ronden.

Na afloop van de etappe stond Kruijswijk Eurosport te woord. “Het was niet de intentie om mee te zijn, maar we wilden als ploeg wel iemand mee hebben in een grote vluchtgroep. Het was een krankzinnige etappe, er werd volle bak aangevallen. Toen we op de eerste klim zaten, kon ik meesluipen in de vlucht. Rafal reed op dat moment echter al op kop”, blikt de renner van Jumbo-Visma terug.

“Ik kon alleen maar hopen op een slecht moment van Majka”
In de achtervolgende groep keek men vooral naar elkaar. “Er was geen cohesie in de groep en dus besloot ik op de voorlaatste klim alles te geven, in de hoop het gat te dichten. Majka heeft vandaag echter laten zien dat hij het op een dergelijke manier kan afmaken. De enige manier om nog iets te proberen, was om uit de achtervolgende groep te springen. Ik kwam aanvankelijk nog wel wat dichter, maar ik kon alleen maar hopen op een slecht moment van Majka.”

De Pool kende echter geen minder moment en dus moest Kruijswijk genoegen nemen met een tweede plaats. “Ik kreeg vandaag de kans, maar het was uiteindelijk niet goed genoeg. Dat is persoonlijk wel jammer”, is zijn conclusie na een lange dag op de fiets.

Dit artikel delen:

20 Reacties

skylimit 29 augustus 2021 om 18:23

Als het al niet de intentie was, dan kan je ook niet de intentie hebben om een koers te winnen.

Michiel 29 augustus 2021 om 18:28

Waarom niet?

Murcia 29 augustus 2021 om 18:48

Bewust verkeerd interpreteren van Steven zijn quote, de ploeg wilde per se iemand mee hebben bij een grotere vluchtgroep vandaar ook de poging van Kuss eerder maar het was niet een vooropgezet plan dat juist Steven vandaag voor de overwinning mocht gaan. Eenmaal in de positie waar hij zat er het beste van gemaakt en knap tweede geworden maar je kunt natuurlijk dit gebruiken om de renner naar beneden te halen.

Uiteindelijk blijkt aan het einde van week twee dat de ongelooflijke slechte ondersteuning van Roglic deze Vuelta in een bergetappe leidde tot twee man bij de eerste tien, vier bij de eerste twintig en zes bij de eerste 35. Hoe doen die andere veruit superieure blokken (volgens sommigen) het eigenlijk?

Marik 29 augustus 2021 om 19:41

Kijk eens aan, skylimit gaat fijntjes door waarmee hij in het liveblog al begonnen was.

Anton van Valouwe 29 augustus 2021 om 18:46

Toch mooi tweede van een groot vlucht gezelschap, alle respect!

xistnc 29 augustus 2021 om 18:47

Mooi, ‘op een dergelijke manier’.

IlPirata 29 augustus 2021 om 18:56

Goed gedaan. Tevens iets terugbetaald van zijn kopmansalaris.

VerstandOpNul 29 augustus 2021 om 19:03

Als het niet te veel ten koste van Roglic gaat, zou hij dit wel vaker mogen doen.. Gesink was ook een keer of 3 eerder in de aanval voordat hij een etappe pakte indertijd..

RLM 29 augustus 2021 om 19:04

Een zeer ondankbare race gereden, maar knappe prestatie. Ook een goed moment voor zo’n aanval met de rustdag morgen.

Jean Dumas 29 augustus 2021 om 19:39

Het is toch iets te vaak net niet, voor een man van zijn kaliber.

skylimit 29 augustus 2021 om 20:06

Omdat hij niet de intentie heeft :):):)

YogiBear 29 augustus 2021 om 20:37

@skylimit We weten nu wel dat je het niet begrepen hebt.

flashie 29 augustus 2021 om 22:17

Slim bekeken .Geef een goede renner kansen en heb een excuus om als ploeg niet op kop te hoeven sleuren. Jammer dat Kruiswijk het net niet kon waarmaken.Respect dat hij toch doorging met zijn poging

joep b 29 augustus 2021 om 22:23

Skylimit kan beter n andere sport gaan kijken..duurt nog lang voordat hij het gaat snappen denk ik.

skylimit 30 augustus 2021 om 10:18

Ik heb allang begrepen en gezien dat Kruijswijk nooit (meer) een koers gaat winnen, maar ja jullie mogen blijven hopen natuurlijk. Gisteren kreeg hij onverwacht de kans, maar miste hij het juiste moment en had hij niet het vermogen, de absolute wil, en uiteindelijk de intentie niet deze kans te verzilveren.

Marik 30 augustus 2021 om 10:23

Mijn beste skylimit, iedereen heeft uiteraard recht op zijn eigen mening en gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde mening, anders zou het heel snel heel saai worden hier. Tegelijkertijd is er een verschil tussen je eigen mening hebben en zuigen & sarren.
Je hoeft geen briljante geest te hebben om in te zien dat je alleen maar zit te etteren.
Ik hoop dat je er veel plezier aan beleeft.

flashie 29 augustus 2021 om 22:24

Excuus:ik bedoel natuurlijk een legitieme reden om niet de kop te hoeven over emen

DopieJopie 30 augustus 2021 om 09:03

Niet geschoten altijd mis. Mooie poging van Kruiswijk, Majka was vandaag gewoon niet te pakken en met dat verhaal van z’n vader is het hem zeker gegund.

Tony 30 augustus 2021 om 10:55

Goed gedaan. Je weet nooit als je eraan begint of het lukt. Altikd blijven proberen en jezelf pijn blijven doen. Eens lukt het wel. We weten dat Steven er toe in staat is.

JopieZ 30 augustus 2021 om 15:18

Geloof dat Majka aardig hulp had dmv plakbidonnen uit de volgwagen

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair