Steven Kruijswijk: “De ploeg heeft geanalyseerd waar we INEOS kunnen pakken”

vrijdag 24 april 2020 om 10:42
Steven Kruijswijk: “De ploeg heeft geanalyseerd waar we INEOS kunnen pakken”

Steven Kruijswijk - foto: Cor Vos

Mocht het dit jaar tot een Tour de France komen, dan ligt er voor Jumbo-Visma de loodzware opgave om het onverslaanbaar geachte Ineos te kloppen. Steven Kruijswijk vertelt in een interview met HLN meer over de voorbereiding van zijn ploeg.

Jumbo-Visma heeft de afgelopen maanden de concurrentie bestudeerd. “De ploeg heeft geanalyseerd hoe zij de Tour hebben gewonnen, hoe zij presteren en waar wij hen eventueel kunnen pakken. In het voetbal analyseren ze ook tegenstanders, dat doen wij ook. De focus blijft wel op onszelf liggen en we proberen zo lang mogelijk aan onze eigen tactiek vast te houden”, stelt hij.

De geel-zwarte formatie had al in een vroeg stadium zijn selectie voor de Tour de France op papier. Naast Kruijswijk mogen ook Tom Dumoulin, Primoz Roglic, Laurens De Plus, Wout van Aert, Robert Gesink, Sepp Kuss en Tony Martin eventueel naar Frankrijk afreizen. “Die namen blijven op papier staan. Het is vanop onze eerste trainingskampen besloten om met deze ploeg te gaan. We hebben als ploeg het doel de Tour te winnen. Dit is de sterkste ploeg die we kunnen opstellen.”, aldus Kruijswijk.

Drie kopmannen
Bang voor problemen met drie kapiteins op één schip is hij niet. “We zijn alle drie ambitieus. Uiteindelijk is het doel de Tour te winnen als ploeg. Als we het geel te pakken krijgen, maakt het niet uit wie het van ons is. We moeten elkaar helpen. Als we dat goed op orde hebben, hebben we een goede kans om de Tour te winnen.”

De ploeg heeft maar één doel. “We hebben best wel wat meetings gehad met elkaar over hoe we het wel en niet willen zien”, let hij uit. “Als Primoz de beste is, dan is hij de beste en dan zou hij dat ook zijn in een andere ploeg. Ik zal dus rijden voor hem als hij het geel heeft of voor Tom als hij het geel zou claimen. Omgekeerd hoop ik dat zij dat ook voor mij zullen doen. De koers zal het wel uitwijzen. Dan moeten we het samen gaan doen”, aldus Kruijswijk.

Liever geen Tour van twee weken
Of het daadwerkelijk ook tot een Tour de France komt dit jaar, valt nog af te wachten. Kruijswijk is er in ieder geval geen voorstander van om de Tour in te korten naar twee weken. “De Ronde van Vlaanderen ga je toch ook geen 180 kilometer maken”, stelt hij. “De uitputtingsslag hoort erbij. Dat is in de Tour net zo. Je moet drie weken lang fit en gefocust zijn en presteren. Dat is al honderd jaar zo. Het zou in mijn ogen heel erg jammer zijn indien ze dat gaan veranderen. Je krijgt dan een heel andere wedstrijd, die een heel andere aanpak vereist.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Guushovd 24 april 2020 om 11:15

Volgens een deel van de wielerflitsers ben je een Boomer Steven als je tegen een tour van 2 weken bent.

0
VerstandOpNul 24 april 2020 om 11:28

Uiteraard is de man met de meest legendarische 3e week in de geschiedenis van het moderne wielrennen tegen inkorting naar 2 weken..

0
IlPirata 24 april 2020 om 11:38

Maar hij heeft wel gelijk in mijn beleving.

0
luckyloek 24 april 2020 om 12:09

Ik denk dat hij een bepaalde Giro toch graag 3 dagen korter had gezien

0
EricV 24 april 2020 om 11:48

Helaas is froome alweer op niveau

0
Polleke 24 april 2020 om 11:51

Een Giro van een paar dagen minder had hij anders wel gewonnen….

0
Ajvenema 24 april 2020 om 11:54

Ze mogen er van mij 2 weken van maken, mits ze alleen sprintetappes schrappen:)

0
Scott Sunderland 24 april 2020 om 12:53

Een troost : niemand van INEOS gaat in 2020 de Tour winnen nee. Niemand gaat de Tour winnen.

0
VerstandOpNul 24 april 2020 om 13:10

Weer zo’n zelfverklaarde Nostradamus..

0
Titaantje 24 april 2020 om 19:29

Ben benieuwd wat die zwaktes zouden zijn. We hebben in voorgaande jaren een paar keer gezien dat de Sky trein serieus werd opgeschrikt, vooral in ritten waar er gelijk een col van de start was. Daarbuiten hebben ze weinig zwaktes getoond. Een verschil met voorgaande jaren is wel dat er nu 3 kapiteins zijn bij Ineos en daardoor dus nog maar 5 duidelijke knechten. Dat kan kansen opleveren als je er vroeg aan gaat rammelen.

0
girardengo 24 april 2020 om 21:02

Jumbo-Visma heeft ook 3 kopmannen en 5 helpers……De kwaliteit geeft de doorslag.

0
nickdt 27 april 2020 om 11:53

We hebben het in het verleden vaker gezien dat als er een andere ploeg een ram op geeft en hetzelfde doet als Sky met tempo rijden, een paar knechten sneller gezien zijn dan normaal.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone