Steven de Jongh (Trek-Segafredo): “Dramatisch weekend”

Steven de Jongh (Trek-Segafredo): “Dramatisch weekend”

©Cor Vos

zondag 3 maart 2019 om 17:59

Bij Trek-Segafredo waren de verwachtingen voor het Belgische openingsweekend hoog, maar het Amerikaanse team keert met lege handen huiswaarts. “Er zullen tussen vandaag en Milaan-San Remo nog stappen gezet moeten worden”, is ploegleider Steven de Jongh eerlijk.

Jasper Stuyven was kopman voor de Omloop, maar kende een offday en moest in Ninove vrede nemen met een 40ste plaats op bijna zes minuten van winnaar Stybar. In Kuurne-Brussel-Kuurne was Edward Theuns de beste pion van het team met een 14de stek. Amper twee renners (naast Theuns ook nog Alex Kirch) reden de wedstrijd uit.

“Zwak in de breedte”
“We moeten het dan ook niet verbloemen. Voor ons is dit een dramatisch weekend”, vertelt Steven de Jongh aan WielerFlits. Al mocht de Nederlandse ploegleider wel een paar excuses inroepen. Jasper Stuyven werd zaterdagavond immers ziek. “Jasper maakte plots koorts. Dus kon hij in Kuurne absoluut niet starten. Misschien hing het gisteren ook al in zijn lijf en is dat de verklaring voor zijn offday.”

“Los daarvan was de ploeg ook in de breedte niet op niveau”, gaat De Jongh voort. “Er zullen tussen vandaag en Milaan-San Remo sowieso nog enkele stappen gezet moeten worden. En tezelfdertijd hopen we natuurlijk dat die ziektekiemen zich niet verder ontwikkelen, want ook Fabio Felline en Michael Gogl liggen momenteel met koorts in bed.”

Degenkolb op Mallorca
Trek-Segafredo deed het in het openingsweekend wel zonder die andere kopman, John Degenkolb. “John slaat de laatste jaren altijd het openingsweekend over. Hij verkiest een stage op Mallorca. Daarna rijdt hij Parijs-Nice en Milaan-San Remo.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

assen 3 maart 2019 om 18:50

Duidelijke woorden. Als je ze terecht vindt, dan is het toch maar de vraag of je ze in de media moet uitspreken. Nou ja, continu ’tevreden” zijn ondanks de prestaties is ook niet alles. ;-)

xistnc 3 maart 2019 om 18:58

En het maar raar blijven vinden dat je regelmatig voor troll wordt uitgemaakt.

Mwielerfan 3 maart 2019 om 22:02

Nou x dit hierboven is een heel normale reactie. Jij speelt hier meteen op de man dus het is wel duidelijk wie in dit topic de troll is

jooprioolpijp 3 maart 2019 om 20:39

Houdt hij (op de foto) Stuyven nou een wortel voor? Mollema aan het bietensap, Stuyven aan de worteltjes, allemaal op voorschrift van de ploeggroenteboer? Tijd voor peper?

vluggejapie 4 maart 2019 om 07:12

Wat een desillusie

Spinergy 4 maart 2019 om 10:06

Als je ziet wat voor ritjes John op Mallorca doet, dat houdt een goed getrainde toerist ook bij incl. 3 koffiestops per dag….

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone