Steven de Jongh krabbelt op na vermissing: “Nu pas gevoel dat ik vooruit ga”

Steven de Jongh krabbelt op na vermissing: “Nu pas gevoel dat ik vooruit ga”
vrijdag 2 november 2018 om 09:00

Steven de Jongh is nog altijd aan het bijkomen van zijn ongeval en vermissing. Drie weken geleden raakte hij vermist na een ongeval tijdens een fietsrit in Spanje. Na enkele uren van de radar te zijn verdwenen werd hij bewusteloos langs de weg teruggevonden. “Eigenlijk was het gisteren voor de eerste keer dat ik ’s avonds niet in elkaar stortte van vermoeidheid”, zegt hij tegen De Telegraaf.

“Nu pas heb ik het gevoel dat ik met kleine stapjes vooruit ga”, zegt de ploegleider van Trek-Segafredo. De zoekactie naar De Jongh kwam opgang toen zijn vrouw Renée Meijer een oproep op Twitter had gedeeld. Daarna heeft ook Alberto Contador zich ermee bemoeid, die in Spanje een grote beroemdheid is. “Ik was net bij kennis en lag te rillen van de kou in de helikopter die me naar het ziekenhuis bracht. Werd er aan me gevraagd: ’Ben je beroemd? Ik kon alleen maar uitkramen dat ik het koud had en vreselijke koppijn had. Maar die verpleegkundigen dachten natuurlijk dat ik wel beroemd moest zijn, omdat Contador zich ermee bemoeide.”

Vader van Steven kwam om door fietsongeval
“Ik wist dat ik eerst de moeder van Steven moest bellen”, blikt Meijer terug op de bewuste dag, 15 oktober. “Je kunt je niet voorstellen door wat voor een hel je dan moet. Toen Steven dertien jaar was, is zijn vader omgekomen door een ongeval op de fiets. Nu moest ik zijn moeder gaan vertellen dat haar zoon wellicht op dezelfde manier om het leven was gekomen. Eerst ben je vooral bezig met dingen organiseren, maar op dat moment realiseerde ik me ook dat ik Steven misschien nooit meer zou zien.”

Toedracht nog altijd onbekend
De Spaanse politie heeft het onderzoek heropend, maar concrete aanwijzingen zijn er niet. Op beelden is een voertuig te zien die met hoge snelheid de berg op rijdt. Het kenteken van de auto is echter niet te lezen.” Als we het nooit te weten komen, is het ook geen ramp. We koesteren vooral het feit dat Steven nog leeft”, zegt Meijer.

Als het  aan De Jongh ligt, pakt hij de draad zo snel mogelijk weer op. “Over twee weken is er een vergadering van de ploeg. Mijn intentie is om daar bij te zijn. Dit moeten we een plek geven en het gewone leven weer oppakken.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

LB108 2 november 2018 om 09:59

Sorry maar ik begrijp niet dat ze en al zeker zijn vrouw meteen praten als ik moet zijn moeder vertellen dat hij wellicht dood is….
Je gaat toch juist altijd uit van het beste…?

Birdheart 2 november 2018 om 16:58

Even nuanceren. Als steven altijd en overal zijn vrouw beantwoord op de telefoon of anderszins, dan is het logisch dat ze zich zorgen maakt. De Spaanse wegen staan niet als geweldig bekend qua auto vs fietser. Daarbij zal het onderwerp van de dood van zijn vader duidelijk een heet hangijzer zijn wat betreft steven zijn wiellercarriere. De nasleep van het ongeval zal wel diepe indrukken achter gelaten hebben. Dit plus meer zal dus wel meespelen in haar gedachten gang terwijl ze haar schoonmoeder belt.

Wat mij dan wel enigszins verbaasd als je alle data hebt van waar hij als laatste gespot is op strava je niet zelf of met iemand anders die plek gaat opzoeken. Ik zou dat als eerste doen voor mijn vrienden en al helemaal voor mijn vriendin/vrouw. Als dan echt helemaal niets mij van iets anders kan overtuigen dan zal ik pas bellen.

DonQuijote 2 november 2018 om 10:01

Edit redactie: aangepast.

vincenzo 2 november 2018 om 11:37

Edit redactie: aangepast.

Brummel 2 november 2018 om 13:52

Blijft een vreemd verhaal. Je zou er een mooie crimi van kunnen maken. Niets is wat het lijkt.

Mountainking 3 november 2018 om 02:32

Ik vraag me nog steeds af hoe het kan dat zijn rit is beëindigd en geüpload naar Strava. Voor zover ik weet kan dat niet automatisch.

Headlines

Materiaalzone

Populair