Steven de Jongh: “Dat Bauke Mollema wegvalt, is klote”

vrijdag 11 september 2020 om 19:00
Steven de Jongh: “Dat Bauke Mollema wegvalt, is klote”

foto: Cor Vos (archief)

Steven de Jongh bevestigde na afloop van de dertiende etappe dat de polsbreuk van Bauke Mollema geopereerd moet worden. De ploegleider van Trek-Segafredo zag de Nederlandse kopman uitvallen na een ‘heel knullige’ valpartij. “De breuk is vrij gecompliceerd, dus hij wordt vanavond nog geopereerd”, zegt De Jongh tegen de NOS.

“Ik weet niet wat er gebeurd is, maar ik zal niet zeggen wat Bauke zei. Hij was niet erg blij”, aldus de ploegleider. “Dit is een heel groot verlies. Bauke was naast Richie Porte een van onze kopmannen, zij waren een mooie twee-eenheid in de bergen. Als er dan een van wegvalt, is dat klote. Als Bauke zegt dat hij goed is, kan je altijd op hem rekenen. Daarom is dit hartstikke zonde.”

‘Porte is mentaal in een goede staat’
De enige overgebleven kopman, Richie Porte, reed in de finale ijzersterk. De Australiër was na Primoz Roglic en Tadej Pogacar de derde klassementsrenner op Puy Mary. “We hebben niet alles goed kunnen volgen, maar wat we zagen was veelbelovend”, zegt De Jongh daarover. “Hij verliest maar weinig tijd op Roglic en Pogacar en pakt tijd terug op andere mannen.”

“Richie is mentaal in een goede staat. We moeten geconcentreerd blijven en uit de problemen blijven, dat blijkt vandaag maar weer”, geeft De Jongh aan. Porte staat in het klassement nu negende op 2.06 minuut van de gele trui.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Wheely 11 september 2020 om 19:49

Het is goed klote!

kelderfan 11 september 2020 om 19:58

Het is balen dat Mollema op deze manier afscheid moet nemen van de koers.
Hij zat er weer goed bij en dan dit.

Maenhout 11 september 2020 om 20:02

En hij leek een aardig koppeltje te vormen met Porte.

Gilberto 11 september 2020 om 20:28

En t WK..

Rob Oele 11 september 2020 om 20:39

Wat een domper, hij zag er zo goed en relaxed uit. Sinds de herstart van de Worldtour na Corona alleen maar tegenvallers voor het Nederlandse profwielrennen. Geen enkele overwinning daarin als ik het wel heb op één na. En dat is nog een heel cynische ook: Fabio Jakobsen

Dr op en dr over 11 september 2020 om 22:07

Nou, nou niet te somber hoor over het Nederlandse wielrennen. We zijn amper terug op gang in de World Tour.
Maar het is uiteraard wel jammer dat het juist de renners zijn die wat mooie resultaten kunnen wegzetten die wegvallen met Kruijswijck, Mollema, Poels, Jakobsen en Groenewegen. Hoe gaat het met Steven trouwens na z’n val in de Dauphiné, we horen maar weinig over zijn herstel ? Iemand daar van op de hoogte hier binnen Wielerflits ?

Mathieu heeft voorlopig de benen van vorig seizoen ook nog niet echt gevonden, maar het kan ook zo maar zijn dat hij dadelijk in de kasseienwedstrijden schittert.

Verder vindt ik Kelderman echt wel naar behoren rijden in z’n opbouw richting de Giro, met mooie topt tien klasseringen in het AK in Polen en de Tirreno.

Dumoulin begint daarnaast ook steeds meer te lijken op de fantastische coureur die hij tot twee jaar geleden was, dus dat stemt mij ook zeer positief. En dan zijn er nog wat resultaten van de jongste garde die ons hoopvol mogen stemmen voor de toekomst.

Zo’n Eekhoff en Cees Bol doen het toch lang niet slecht, al mogen we van zulke jonge gasten natuurlijk niet verwachten dat ze de hele wereldtop al verslaan. Als je ziet hoe zo’n Eekhoff reed in de GP Ouest France, dankzij wie Matthews uiteindelijk met de zege kon gaan lopen. Of de twee top drie uitslagen van een Bol hier in de Tour, waar op een enkeling na toch de gehele sprinttop aanwezig is.

Daarnaast rijden er op dit moment heel wat jonge Nederlandse renners voor diverse World Tour ploegen, die de gelegenheid krijgen om bakken ervaring op te doen. En dat was tot enkele jaren geleden ook wel anders. Ook bij de juniores en beloftes op de diverse titeltoernooien (EK, WK), spelen de oranje mannen/jongens een belangrijke rol. Dus zo somber is het allemaal nog niet.

Dus niet te somber vriend, er is nog genoeg moois om naar uit te kijken. ;)

On-topic …> Enorm zonde voor Mollema van wie ik nog best wel wat mooie resultaten had verwacht dit seizoen. Hij heeft een hoge gun-factor, dus ik hoop dat hij spoedig weer mag terugkeren in het peloton.

Ideefiks 11 september 2020 om 21:21

Nr. 13 in het AK, op vrijdag de 13e ! Dan weet je dat het een riskante dag wordt….
Hij reed een sterke Tour, alleen dat tijdverlies in die waaieretappe had hem nooit mogen gebeuren !

xistnc 11 september 2020 om 22:28

Riskant, klakkeloos In het Wiel nakletsen. Vrijdag ja. De 13e ja, qua etappe.

Arie den Blanken 11 september 2020 om 22:17

Het is vandaag toch echt vrijdag 11 september.

Rob Oele 11 september 2020 om 22:47

@dr op en dr over
Ik help het je hopen dat het dit najaar of volgend jaar weer op zijn pootjes terecht komt. Voorlopig zie ik alleen maar Italianen, Belgen, Spanjaarden, Duitsers, Denen, Fransen, Engelsen, Colombianen, Russen, Australiërs, Noren en Kazachstanen winnen. En wat te denken van Slovenen! Maar wellicht brengen de Vlaamse klassiekers een ommekeer; MVP zei vandaag nog dat hij Tirreno gebruikt als voorbereiding daarop, En die Eekhoff is inderdaad een heel groot talent (en wereldkampioen toch?!)
Wat betreft Stevie: ik volg hem op Strava en zie dat hij sinds een week of twee, drie steeds zwaardere trainingsritten doet vanuit Manaco de bergen in. Dus dat gaat de goede kant op.

Jean Dumas 12 september 2020 om 09:46

Als je de verschillen op de Puy Mary doorrekent naar de volgende bergritten (factor 3 of 4) wordt Porte nog een serieuze top vijf kandidaat, met de klimtijdrit in het vooruitzicht.

Headlines

Materiaalzone

Populair