Steve Chainel stopt als wegrenner en richt veldritteam op

zaterdag 22 augustus 2015 om 12:38
Steve Chainel stopt als wegrenner en richt veldritteam op

Foto: Sirotti

Steve Chainel heeft met onmiddellijke ingang een punt gezet achter zijn wielercarrière op de weg. De 31-jarige Fransman, die zijn contract bij Cofidis heeft laten ontbinden, zet weer alles op het veldrijden en richt zelfs een eigen team op. “Daarmee heb ik de ambitie om het op termijn even ver te schoppen als pakweg Sunweb, BKCP of Vastgoedservice”, vertelt hij aan veldritkrant.be.

Chainel keerde anderhalf jaar terug juist het veldrijden de rug toe in de hoop om door te breken op de weg. Nu bewandelt hij de omgekeerde weg. “Ik ga met plezier weer veldrijden. Vroeger combineerde ik het veldrijden met het wegrennen, nu word ik fulltime crosser. Want beide disciplines combineren, is niet meer mogelijk.”

Het veldritteam van Chainel zal Crossteam by G4 gaan heten. “G4 is onze kledingleverancier”, legt hij uit. “Daarnaast wilde ik de naam wat internationaal laten klinken.” Niet alleen met het team heeft hij ambities, ook persoonlijk verwacht hij resultaten te boeken. “Mijn persoonlijke ambitie is om snel weer de top tien van de wereld te halen. Vroeger lukte dat alvast, toen ik het veld nog combineerde met de weg.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

billi 22 augustus 2015 om 12:41

misschien wat fransen overtuigen hetzelfde te doen, Arnold Jeanesson?

Purito 22 augustus 2015 om 12:45

Jeanesson is in principe te goed op de weg om dat vaarwel te zeggen. Heeft gewoon veel pech met ziekte en blessures.

Mooi initiatief van Steve. Het is alleen jammer dat de grote Franse talenten in het veld, met eerder Alaphilippe en nu Venturini, de definitieve overstap maken naar de weg. Hopen dat hij de gebroeders Doubey en misschien Boulo warm kan maken voor een terugkeer in het veld. Die laatste verpietert toch een beetje bij Bretagne.

Edit: Ik zie nu dat Boulo ook volgend jaar nog een contract heeft bij die ploeg.

burgyv 22 augustus 2015 om 13:00

Leuk voor het veldrijden! Hopen op leuke renners.

Wheely 22 augustus 2015 om 13:19

Mooi dat hij zijn passie volgt. Veldrijden rules!

woutie 22 augustus 2015 om 13:33

Renner die bewezen heeft dat Franse renners het vaak in eigen land zoeken, zat bij Auber, Bbox, FDJ, AG2R en Cofidis

Verweggistan 22 augustus 2015 om 13:58

Zijn vrouw, Lucie Chainel-Lefevre, gaat ook voor het team rijden. Een professioneel veldritteam kan Frankrijk wel gebruiken, wellicht is Canal een optie. Er zijn veel Franse profs die in de winter 1 of 2 crossjes rijden, zelfs toppers als Chavanel en Bouhanni.

DaveEvans 22 augustus 2015 om 14:30

Goede zet Steve!

SolerEritrean 22 augustus 2015 om 15:59

Lekker nieuws voor de cross

titanio82 22 augustus 2015 om 18:45

Goed initiatief, alleen kun je je afvragen in hoeverre Belgische organisatoren van SP en dat ding dat Van Aert wist te winnen, geïnteresseerd zijn om deze klasbak te contracteren. Je hebt het aan Mourey gezien, brengt weinig tot geen supporters mee, dus kan thuisblijven.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair