Sterrenploeg Astana voor Vuelta bekend

zaterdag 8 augustus 2015 om 10:56
Sterrenploeg Astana voor Vuelta bekend

Astana komt zoals verwacht eind deze maand met een ijzersterke formatie naar de Vuelta a España. De ploeg heeft met Vincenzo Nibali, Fabio Aru en Mikel Landa drie renners geselecteerd die een hoofdrol kunnen gaan spelen in het klassement.

De selectie wordt gecompleteerd door Dario Cataldo, Diego Rosa, Luis Leon Sanchez, Paolo Tiralongo, Alessandro Vanotti en Andrey Zeits. Dat verklapte ploegleider Giuseppe Martinelli tijdens de Ronde van Burgos aan Biciciclismo.

Nibali bewaart goede herinneringen aan de Vuelta. In 2010 boekte hij er zijn eerste eindzege in een grote ronde. Aru maakte vorig jaar indruk met een vijfde plaats en twee etappezeges. Eerder dit jaar eindigde hij als tweede in de Giro d’Italia, een plaats boven zijn Spaanse ploeggenoot Landa.

De selectie van Astana voor de Vuelta is grotendeels gelijk aan die voor de Giro. Nibali en Vanotti zijn de enige nieuwkomers. Zij nemen de plaatsen in van Tanel Kangert en Davide Malacarne.

Selectie Astana voor Vuelta a España (22 augustus – 13 september)
flag-it Vincenzo Nibali
flag-it Fabio Aru
flag-es Mikel Landa
flag-it Dario Cataldo
flag-it Diego Rosa
flag-es Luis Leon Sanchez
flag-it Paolo Tiralongo
flag-it Alessandro Vanotti
flag-kz Andrey Zeits

Dit artikel delen:

54 Reacties

Pecman 8 augustus 2015 om 10:59

Allemaal super renners en Zeits

Nick Nuyens 8 augustus 2015 om 11:01

Dit wordt genieten!

Moosje07 8 augustus 2015 om 11:01

wat een ploeg… dat wordt weer dominantie zoals in de Giro, al vrees ik dat ook hier de eindwinnaar er niet bij zit

clarylucky 8 augustus 2015 om 11:03

Ik acht het niet onmogelijk dat we een volledig astana-podium zien in Madrid. Maar dan zal Landa wel moeten verbeteren want hij moest lossen tijdens de ploegentijdrit in de ronde van burgos

titanio82 8 augustus 2015 om 11:05

Goei ploegske, en die luie Boom hebben ze maar thuis gelaten, of heeft die andere doelen voor de komende maanden?

Cannontop 8 augustus 2015 om 11:08

Jammer dat lutsenko niet meedoet, maar die is gisteren uitgestapt in polen?

Verweggistan 8 augustus 2015 om 11:09

Vanotti mag nu gelukkig wel mee :) En die andere Nibali-vertrouweling, Agnoli, rijdt dit jaar geen grote ronde. (ook Lutsenko dus niet)

snoek1974 8 augustus 2015 om 11:10

Jammer dat ze López niet opstellen ipv Zeits , hopelijk volgend jaar een keer een meesterteam in de tour de france

lotto-jumbo fan 8 augustus 2015 om 11:10

Volgens mij is niemand in de TLJ ploeg waardig aan iemand in dit team.

Purito 8 augustus 2015 om 11:21

Ik weet eigenlijk niet of dit goed is voor de Vuelta. Een grote ronde is juist gebaat bij ploegen die ongeveer gelijkwaardig zijn, zodat aanvallen van ver een grotere slagingskans hebben. Nu loop je het gevaar dat elke aanval van ver wordt geneutraliseerd, en zelfs een renner als Quintana maar een meter of 10 kan pakken, voordat hij wordt bijgehaald door een man in blauw.

Als ze allemaal op niveau zijn, dan kan een geheel Astana podium zeker. Al zie ik Quintana ook wel op dat podium geraken. Maar waarschijnlijk zal of Landa worden opgeofferd, of Nibali het op een gegeven moment laten lopen.

fietskoen1 8 augustus 2015 om 11:27

Vooral benieuwd naar de kopmannen. Ze kunnen niet weer Landa als meesterknecht op pad sturen, die uiteindelijk sterker blijkt dat Aru.

TykkeThor 8 augustus 2015 om 11:27

@lotto-jumbo fan
Dank voor deze zeer relevante bijdrage

roelieman2 8 augustus 2015 om 11:29

@lotto jumbo fan
Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Er wordt namelijk ook een mindere renner zoals vanotti meegenomen die eigenlijk weinig uitslagen heeft gereden de afgelopen jaren. Deze is zeker niet beter als alle lotto jumbo renners. Verder hoe lullig het ook klinkt, maar dit is maar de vuelta voor de sponsor. Zelf vind ik de giro en vuelta veel leuker om te zien als de tour, maar commercieel gezien is toch de focus op de tour, vandaar dat lotto jumbo ook een minder team op zal stellen in deze vuelta.

Overigens wel erg sterke selectie van astana en ook een erg goed deelnemersveld. Ik kan dus niet wachten om froome eraf gereden te zien worden:p

koos1 8 augustus 2015 om 11:30

Dat is met zekerheid de sterkste ploeg in de Vuelta. Als ze allemaal voor elkaar willen werken dan moeten ze de Vuelta kunnen winnen, daarnaast moet het ploegenklassement al haast een zekerheidje zijn voor Astana.

LyndaLid 8 augustus 2015 om 11:50

Nou, als Froome ook start dan hebben Sky en Movistar ook aardig wat in te brengen voor het klassement… Henao, Froome en Nieve, en Quintana met Valverde. Dan krijg je toch geen Astana podium?!

Jammer dat Lutsenko en Angel Lopez niet mee gaan, had die talenten er graag bij gezien.

Omhoog73 8 augustus 2015 om 11:57

"Sterren" ploeg ja, ik verwacht dan ook buitenaardse prestaties van Vinokourov, Martinelli en co.

MooieMario 8 augustus 2015 om 11:59

Supersterk team. Misschien nog wel sterker dan de tourselectie. Het is moeilijk te zeggen wie de kopman wordt. De kopman is Nibali maar die heeft wel een zware tour gehad en Landa en Aru zijn misschien wat frisser. Er zitten ook de nodige tijdritkilometers in dus ben benieuwd voor wie ze gaan rijden.

Ik vind wel dat de vuelta wat later op de kalender mag komen. Gewoon in september dan zit er meer dan een maand tussen en dat is goed voor de renners die de dubbel Tour/Vuelta doen.

Ben benieuwd naar de selectie van Movistar.

Sammysosa 8 augustus 2015 om 12:04

Extreem sterk team, gaat nergens over. Ik geloof er overigens niks van dat Nibali zo snel na de Tour hier even podium gaat rijden, die heeft daar flink wat jasjes uitgedaan en wat zit er nou helemaal tussen? Nog geen maand joh.

Purito 8 augustus 2015 om 12:05

@LyndaLid
Maar Froome start niet. En Henao is toch bij lange niet van het niveau van die drie Astana mannen.

En ik zeg ook dat Quintana normaal wel op het podium geraakt. Maar Valverde tegen een frisse Aru, Landa en Nibali? Wordt lastig zat voor Bala.

Ivanoviclover 8 augustus 2015 om 12:06

De voorbereiding op de vuelta was zo goed dat zelfst Zeits kandidaat podium wordt, let maar op ;)

SolerEritrean 8 augustus 2015 om 12:06

Zeits is gewoon ook een heel sterke renner, moet zeker niet onder doen voor Vanotti etc.

LyndaLid 8 augustus 2015 om 12:09
Quote:
Maar Froome start niet.

Dat breng je als een zekerheid die het helemaal niet is. Recent heeft ie dat over het algemeen wel gedaan, dus ik denk dit jaar weer. Staat ook nog op de voorlopige startlijst.

Wheely 8 augustus 2015 om 12:13

Denk dat Movistar wel met een ploeg komt die hier aan kan tippen.

xistnc 8 augustus 2015 om 12:13

Het zou sowieso niet moeten kunnen dat mannen die in de Tour 3 weken lang tot het uiterste gingen, in de Vuelta om de knikkers meedoen. Dat geldt dus voor Nibali, Valverde, Quintana en eventueel Froome. En ook Landa en Aru gaan heus merken, dat ze al eerder dit jaar 3 weken achter elkaar aan de bak moesten.

Dit zou zo maar eens dé kans van Rodriguez kunnen zijn om een grote ronde te winnen. En wie zou dan de Hesjedal van dienst kunnen zijn?

Purito 8 augustus 2015 om 12:19

@LyndaLid
Waarom zou je dat denken? Hij startte alleen in de jaren dat hij de Tour niet won. In 2013 startte hij niet, en het lijkt me een kwestie van tijd voordat hij zich eveneens voor deze editie afmeldt.

Daarnaast heeft hij helemaal geen zin om in de Vuelta te verliezen van een Quintana, wat altijd kan.

@xistnc
Valverde doet het al jaren. Je kunt daar van alles over vinden, maar hij zal dit jaar opnieuw meestrijden voor het podium.

Headlines

Materiaalzone

Populair