Quick-Step Alpha Vinyl in Tirreno-Adriatico: Alaphilippe, Cavendish én Evenepoel

donderdag 3 maart 2022 om 13:50
Quick-Step Alpha Vinyl in Tirreno-Adriatico: Alaphilippe, Cavendish én Evenepoel

foto: Cor Vos

Quick-Step Alpha Vinyl zal met een ijzersterke ploeg aan de start van Tirreno-Adriatico staan. De Belgische ploeg heeft een zevenkoppige selectie onthuld, waarin meerdere sterren zijn opgenomen. Onder andere Julian Alaphilippe, Mark Cavendish en Remco Evenepoel zullen de Koers van de Twee Zeeën rijden.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Ook Kasper Asgreen, Mikkel Honoré, Josef Černý en Davide Ballerini zijn erbij, als Tirreno-Adriatico maandag begint met een 13,9 lange openingstijdrit. Hier zullen Alaphilippe en Evenepoel er gelijk moeten staan. De dagen erna – in de vlakkere etappe – zal Cavendish zijn kans willen grijpen, al zal hij op de slotdag ook nog een mogelijkheid krijgen. Tussendoor is er meer terrein voor de puncheurs en klimmers.

Selectie Quick-Step Alpha Vinyl flag-be voor Tirreno-Adriatico flag-it (7-13 maart):
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-dk Kasper Asgreen
flag-it Davide Ballerini
flag-gb Mark Cavendish
flag-cz Josef Černý
flag-be Remco Evenepoel
flag-dk Mikkel Honoré

Dit artikel delen:

15 Reacties

Landeirovic 3 maart 2022 om 14:04

Kijkend naar het parcours lijkt Alaphilipe me wel de topfavoriet. Veel punch aankomsten, geen aankomst bergop en een ITT.

Michelangelo 3 maart 2022 om 14:18

Wie weet krijg je hier ook wel de lastige situatie dat Evenepoel er na de eerste dag het beste voor staat, maar dat hij eigenlijk niet de grootste kanshebber is om de redenen die jij noemt. UAE weet hoe lastig dat kan uitpakken (zie Baskenland vorig jaar, met McNulty en Pogacar).

Wat mij betreft wel een belangrijke graadmeter voor Evenepoel. Ook al heeft hij al veel rondjes van een week gewonnen, het was eigenlijk nooit van het kaliber van TA of PN. Benieuwd wat hij waard gaat zijn, maar ik verwacht echt wel een goed resultaat gezien de vorm waarmee hij is begonnen. Persoonlijk denk ik ook dat hij beter zijn piek hier legt dan in LBL. Ik zie hem namelijk veel meer als rondjesrenner dan als specialist in 1 daagse wedstrijden. Dus hier scoren, wie weet ook baskenland, Catalonie, dat soort wedstrijden. En dan zien wat er in LBL nog op zit.

Limal 3 maart 2022 om 14:38

Ik vrees voor Quick-Step dat zowel Alaphilippe als Evenepoel het moeilijk gaan krijgen in die rit met twee keer de Monte Carpegna. Op basis van de huidige (onvolledige/voorlopige) startlijst denk ik dat het daar tussen Pogacar en Vingegaard zal gaan voor de eindzege, mogelijk met Carapaz als derde hond. Als Evenepoel enigszins kan strijden met mannen als Pinot, Bardet, Fuglsang, Mas, Kelderman, MAL en Porte voor een plaats in de top-5 zou dat wat mij betreft een geslaagd optreden zijn.

Melkzuur 3 maart 2022 om 14:45

No way dat Alaphilippe Pogacar en Vingegaard kan volgen op de Monte Carpegna. Evenepoel ook niet trouwens.
Wat Limal zegt dus: als Evenepoel top 5 rijdt en niet meer dan anderhalve minuut verliest op de winnaar (hoogstwaarschijnlijk Pogacar) zou dat een succes zijn.

Michelangelo 3 maart 2022 om 15:47

Dan ben ik als Evenepoel-afzeiker toch een stuk optimistischer over zijn kansen. Ik denk dat Evenepoel gewoon een hele goede winter heeft gehad en er goed voor staat. Goede tijdrit, en in veel etappes echt wel OK bergop.

Mij zou het persoonlijk tegenvallen als hij buiten de top 5 kukelt gezien het feit dat hij toch altijd scoort in rondjes van 1 week. Maar als het hem dat niet lukt, dan zou ik dat ook niet erg vinden. En wie weet is het zelfs wel goed voor hem, om de juichstemming om hem heen wat af te remmen. Want ik las hier laatst dat hij de Vuelta al had gewonnen….

Melkzuur 3 maart 2022 om 16:09

In rit 3 van Valencia verloor Evenepoel 41 seconden op Vlasov tijdens de laatste klim (5,5 km aan 10,2%). Daar had dat stukje gravel niet veel mee te maken.
In rit 6 van TA moeten ze 2 keer de Monte Carpegna op (6 km aan 9,9%). Als de logica gerespecteerd wordt, verliest Evenepoel minstens hetzelfde t.o.v. Pogacar (en Vingegaard).
Ik vergis me graag hoor, maar ik vrees ervoor.

meqadon 3 maart 2022 om 19:16

Ik denk idd dat de koninginnenrit veel zwaarder is dan sommigen hier denken. Als ik kijk naar de stijgingspercentages van de monte carpegna dan is dit zowat vergelijkbaar met planche de belles filles. En dan dus 2 maal te beklimmen. Voor allaphillipe gaat dit te zwaar zijn. En ik vrees voor evenepoel ook aangezien hij die langere steile klimmen niet goed verteerd. Als remco fan zal ik al tevreden zijn als hij top 5 haalt in het ak.

BincheTournaiBinche 3 maart 2022 om 19:43

Tirreno-Adriatico biedt QuickStep een ongekende luxe: 2 kandidaten -Julian en Remco- voor zowel ritwinst als eindklassement. Wat dat laatste betreft Remco meer dan Julian.
Bij afwezigheid van Roglic en Van Aert is een eindpodium met 2 QuickSteppers een realistisch scenario. Immers, zelfs indien Remco de openingstijdrit niet wint, en dus -"noblesse oblige"- 2e wordt, dan nog heeft hij dadelijk voorsprong op alle andere klassementsmannen. Voor al wie de Ronde van de Algarve gemis heeft: Remco rijdt inmiddels in "beast mode". En niemand kan hem bergop lossen. Dit is wielrennen: dijen liegen niet.

Gunther Leonhardt 3 maart 2022 om 20:18

Het gemak waarmee Pogacar het peloton bergop achter zich hield in de UAE tour, doet me vermoeden dat er niks aan te doen zal zijn. Evenepoel werd er door Vlasov afgereden op die steile puist in Valencia, terwijl Vlasov op zijn beurt Pogacar niet kon volgen op de steilste helling in de UAE. Ik volg Melkzuur in zijn redenering.

Turtlehead 3 maart 2022 om 20:29

Ik denk niet dat Alaphilippe voluit voor het klassement gaat/al kan gaan. Die komt echt nog tekort en zal wel één of twee dagen wat laten lopen.

Evenepoel zal dat zeker wél doen, ik ben benieuwd of hij wat zuibig kan beginnen (ná de tijdrit), zoals in de Algarve.
Daarnaast zijn er toch ook niet echt hoge cols waarop hij kapot kan gaan, dus één van de te kloppen mannen voor mij,

Dikke Vrouw 3 maart 2022 om 14:10

Nou das een mooie equipe ze winnen vast meer dan 1 rit daar geloof ik

Aerts 3 maart 2022 om 14:40

Dus Asgreen, Ballerini, Honore en Cerny mogen een week lang op kop rijden. En vervolgens heeft Cavendish niemand om hem te helpen in de sprint.
Ook leuk voor Asgreen dat hij kilometers op kop mag sleuren, terwijl ‘zijn weken’ er aan komen. Dat zie ik Poel, Aert en Pidcock niet zo snel doen.

Of geeft QS niets om de leiderstrui en geven ze die weg aan iemand anders?

LeoR 16 3 maart 2022 om 15:00

Asgreen heeft door een (vals) positieve coronatest wat trainingsachterstand, denk niet dat die het erg vind om in de aanloop naar E3, RVV, AGR en PR nog wat wedstrijdkilometers te maken.

Massimo Bataille 3 maart 2022 om 15:51

Zal eerder worden cerny en Honore op kop, Asgreen met wat blokjes en wat leadout (km2-600m)
Ballerini wss als leadout voor Cav
REV en alaphilippe die hun ding doen bergop/TT

plattenband 3 maart 2022 om 15:15

Ik schat Juju en Rev ook in goed voor top-5. Ze mogen uiteraard verrassen en beter doen. Maar versla Pogacar maar eens…

Als Rev goed scoort is dat een opsteker om de volgende stap, nl. RvZ te gaan betwisten met inzet. Om Pogy ooit te verslaan in een GR vrees ik dat hij te beperkt is. Proberen daarentegen in een GR zonder Pogy kan dan misschien wel een goal zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair