Ster van Zwolle in maart niet haalbaar, wil naar najaar 2021

donderdag 21 januari 2021 om 11:10
Ster van Zwolle in maart niet haalbaar, wil naar najaar 2021

foto: Topcompetitie

De Ster is nog ver. Dit keer is het echt zo, want de Ster van Zwolle zal op 6 maart niet doorgaan. Dat heeft organisator Jan van Ommen laten weten aan CyclingOnline. Hij gaat op zoek naar een nieuwe datum in het najaar voor de Ster van Zwolle.

De Ster van Zwolle is als UCI 1.2-koers onderdeel van de Holland Cup. Het is traditioneel de opener van het Nederlandse wegseizoen, maar dit jaar dus niet. Wanneer de koers door Overijssel wel georganiseerd kan worden, is nog niet bekend.

Vorige week liet ook de Dorpenomloop Rucphen (UCI 1.2) al weten niet te kunnen organiseren op de oorspronkelijke datum van 14 maart. Ook de Brabantse wedstrijd zoekt naar een nieuwe plek op de kalender.

David Dekker, sinds dit jaar prof bij Jumbo-Visma, was vorig jaar de beste in Zwolle én Rucphen. Niet veel later ging Nederland in lockdown vanwege de coronapandemie en werden weinig wedstrijden meer verreden.

Dit artikel delen:

3 Reacties

FDJ 21 januari 2021 om 11:35

Vrees dat het een WT voorjaar zal worden. Veel andere koersen gaan niet door. Volta Limburg eind maart zal ook wel niets worden.

0
Jeff®ey 21 januari 2021 om 12:25

Alle evenementen verplaatsen naar het najaar… Dat is allemaal prima maar er gaat dan ook een hele hoop afgelast worden.

Ik heb het dan niet alleen over wielrennen en andere sporten maar ook aan festivals enzovoorts. Deze teren meestal op vrijwel altijd dezelfde vrijwilligers weet ik uit ervaring

Er zullen ongetwijfeld te korten komen in onderandere :

– Te weinig politiebegeleiding
– Te weinig Vrijwilligers
– Verkeersregelaars
– Gemeentes met dranghekken en ander materialen

0
zipp404 21 januari 2021 om 12:47

De Ster is nog ver zullen we maar zeggen..

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone