Stephen Williams klimt naar nieuwe zege in Ronde de l’Isard U23

Stephen Williams klimt naar nieuwe zege in Ronde de l’Isard U23

foto: Elisa Haumesser

vrijdag 18 mei 2018 om 15:55

Stevie Williams heeft na de eerste rit, ook de tweede etappe in de Ronde de l’Isard 2018 gewonnen. De 21-jarige Brit van de Nederlandse opleidingsploeg SEG Racing Academy was op de slotklim naar het skistation Goulier Neige de beste van het beloftenpeloton. Op de laatste steile flanken liet hij Andreas Leknessund en Aurélien Paret-Peintre achter zich. Williams blijft vanzelfsprekend leider.

SEG Racing Academy draagt gewicht van de koers
Nog voor de start van de tweede etappe, kreeg de organisatie te maken met een teleurstelling. Tobias Foss – een van de favorieten voor de eindzege – verscheen niet aan het vertrek. Korte tijd later moest ook het Amerikaanse talent Matteo Jorgenson (donderdag nog negende) opgeven. Na diverse aanvalspogingen reed er een kopgroep van veertien renners weg.

Daarbij zaten onder meer veldrijder Gage Hecht (nationale selectie Verenigde Staten), ex-crosser Kobe Goossens (Lotto Soudal U23) Gino Mäder (IAM Excelsior) en Ide Schelling van SEG Racing Academy, dat op haar beurt het tempo in het peloton bepaalde. Het tempo lag onverminderd hoog, want in het eerste wedstrijduur haspelden de beloften bijna 47 kilometer af.

Vluchters houden lang stand
De kopgroep kreeg niet veel ruimte, want de maximale voorsprong kwam nauwelijks boven de twee minuten. Dat alles had te maken met de aanwezigheid van Goossens, de nummer zes uit het klassement. Op dik 35 kilometer van de meet plaatste de Belg een versnelling, waarna hij met Hecht, Mäder, Schelling en Ewen Henrio (VC Pays de Loudéac) overbleef.Op negen kilometer van de streep werden de laatste vluchters teruggehaald.

Jan Maas bepaalde namens SEG Racing Academy vervolgens het tempo aan kop van de elitegroep, totdat Paret-Peintre op vier kilometer van de top aanviel. Abderrahim Zahiri sloot niet veel later aan. Onder de vod had de Marokkaans kampioen nog een bonus van tien seconden, maar niet veel later werd hij gegrepen. De 18-jarige Leknessund probeerde het vervolgens, waarna klassementsleider Williams hem ging halen. De Brit ging uiteindelijk op en over de Noor.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Casar 18 mei 2018 om 15:57

Erg straf

de oudste 18 mei 2018 om 16:06

Moet LTJ daar niet op azen?

delgado 18 mei 2018 om 16:10

Net de voorbeschouwing gelezen op WF. Opvallend dat Goossens zelfs niet als outsider genoemd werd. Die heeft toch al serieus wat tekenen laten zien dat hij hier tot de beste klimmers ging horen, en dat bewijst hij hier ruimschoots. Zou me niet verbazen als hij zondag de rit wint.

Stablinksy 18 mei 2018 om 16:18

De belgen doen het bergop steeds beter. Ook bij de junioren.

Youri IJnsen 18 mei 2018 om 16:20

@Delgado
Waar heeft hij dat dan laten zien? En hij staat wel degelijk bij de outsiders. Die VB is geschreven met Vanhoucke nog op de startlijst, vandaar geen sterren voor andere Lotto Soudal-mannen. Maar dan nog was Goossens niet de renners geweest die een ster had gehad; Vereecken wel.

Stablinksy 18 mei 2018 om 16:30

@Youri
In de Tour du Jura bijvoorbeeld (2e eindstand+Jongerentrui). Goossens is nog maar aan zijn eerste jaar als volwaardig wegrenner bezig. Tot eind vorig jaar was hij veldrijder. Zijn LBL was ook niet mis dit jaar. Maar inderdaad, zoals je zegt, hij staat nog in de schaduw van Vanhoucke.

Youri IJnsen 18 mei 2018 om 16:35

@Stablinsky
De Tour du Jura is nu niet bepaald vergelijkingsmateriaal met de beklimmingen die de renners hier voor de kiezen krijgen. Bovendien is dat slechts een tweedaagse. Met één heel goede dag, kom je al een heel eind. Ik zeg niet dat Goossens een slechte keuze is. Integendeel zelfs, want hij stond bij mijn eerst schifting met potlood bij de sterren. Dat was puur op gevoel. Na bestudering van resultaten, is hij gezakt naar de outsiders.

delgado 18 mei 2018 om 16:38

@Youri
Zijn naam werd genoemd als zijnde onderdeel van een sterke ploeg, net zoals er heel veel namen worden genoemd. Maar hij werd er niet uitgelicht zoals inderdaad Vereecken dat wel werd, dus dan interpreteer ik dat niet als dat hij een outsider is.

Inderdaad in Jura en LBL, en het feit dat hij een echte klimmer is van het langere werk. Kwaliteiten waarmee je in deze koers uitstekend uit de voeten kan.

Youri IJnsen 18 mei 2018 om 16:47

@Delgado
Als je bij de outsiders staat, ben je een outsider. Uitgelicht is iemand die dat stempel eerder verdiend. Nogmaals, Goossens had geen ster gekregen.

Jura en LBL zijn geen graadmeter voor dit soort klimwerk. Onderbouw het 'feit' dat hij een echte klimmer voor het langere werk eens met resultaten. Ik ben erg nieuwsgierig! :-)

Stablinksy 18 mei 2018 om 16:57

Respect voor wat je doet Youri! Die voorbeschouwingen zijn mooie stukjes.

delgado 18 mei 2018 om 17:08

@Youri
Naja oké, begrijp je redenatie. Veel outsiders dan :)

Als je goed bent in koersen die je niet helemaal liggen, is dat net wel een graadmeter voor een koers die je wél ligt. Dat betekent dat je daar nog iets extra zou moeten kunnen.

Dit is pas zij eerste jaar als volwaardig wegrenner dus resultaten zijn er amper. Het blijkt uit verschillende interviews.

Youri IJnsen 18 mei 2018 om 17:13

@Delgado
Dan is het dus meer op gevoel ;-). Ik ben benieuwd. Als Goossens het hier goed blijft doen, dan ga ik er bij de voorbeschouwing van de Giro U23 over nadenken ;-).

@Stablinskiy
Hartelijk dank. Maak ze met super veel plezier voor jullie!:-)

de oudste 18 mei 2018 om 17:35

Zo is dat Youri, ik vind het erg knap dat je dit kan, ik lees het
met plezier!

delgado 18 mei 2018 om 17:54

@Youri
Mwa, wel wat meer dan enkel gevoel. Een beetje extra aandacht (interviews, hoe resultaten tot stand zijn gekomen etc.) doet veel ;) maar die ‘voorkennis’ kan je uiteraard niet over iedereen hebben, dus hoe dan ook knap wat je neerzet!

Celestino 18 mei 2018 om 22:23

Lekker SEG!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair