Stelling van de Week: Peter Sagan kan een grote ronde winnen
foto: RCS
maandag 24 april 2017 om 09:30

Stelling van de Week: Peter Sagan kan een grote ronde winnen

Iedere week poneren we in WielerFlits Live de Stelling van de Week. Volgens Roberto Amadio, ex-teammanager van Peter Sagan bij Liquigas, kan de wereldkampioen ooit een grote ronde winnen. Deze week is de uitspraak van Amadio de Stelling van de Week.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!


“Hij zal slim moeten rijden, zoals Bradley Wiggins het deed”, zegt de Italiaan. “En hij zal enorme opofferingen moeten doen om zijn lichaam aan te passen. In het verleden heeft Peter al bewezen dat hij zijn mannetje kan staan in de bergen en hij heeft ook een goeie tijdrit in de benen.”

[poll id=”487″]

Peter Sagan stond tot nu toe acht keer aan de start van een grote ronde. Zijn beste notering in een eindklassement is een 42e plek bij zijn debuut in de Tour de France (2012).

Stem en laat je reactie op de Stelling van de Week achter onder dit bericht of op Twitter met #WFLive.


WielerFlits Live, iedere maandag om 20:30 uur live op YouTube, Facebook en WielerFlits.nl. Wil je meepraten? Gebruik dan #WFLive op Twitter.

RIDE Magazine
39 Reacties
Sorteer op:
23 april 2017 13:17
Alles kan, next.
De vraag is meer of dat hij het zelf wil en die ambitie heeft.
23 april 2017 13:19
Kansloos!
23 april 2017 13:26
Nee. Daar is Sagan simpelweg te dom voor.
23 april 2017 13:42
Als hij zou willen en het parcours zit mee dan kan het zeker. Ik denk alleen niet dat hij dat wil, aangezien het niet bij zijn manier van koersen past. Tijdens een grote ronde moet waar nodig zoveel mogelijk energie gespaard worden, dat is lastig voor hem ;)
23 april 2017 13:44
neuh, is ie aboluut niet het type voor.

zou toch eeuwig zonde zijn als zo'n aantrekkelijk rijdende renner transformeert tot zuigende wieltjesplakker.
23 april 2017 13:55
Hij heeftbzo idioot veel talent, ja hij kan het als hij wil
23 april 2017 13:57
Nee, fysiologisch gezien onmogelijk. Gevalletje Cancellara, Martin. Blijf doen waar je goed in bent.
23 april 2017 14:09
Als zo goed als alle bergetappes worden afgelast vanwege sneeuw dan kan het.
23 april 2017 14:18
Ik denk niet dat hij het kan maar moet hij het ook willen. Hij heeft als sprinter en klassieker renner nog niet alles gewonnen. Lijkt mij dat als je hier geen grote verandering voor moet krijgen dat hij dit eerst wil halen.
23 april 2017 14:26
Ten eerste denk ik dat Sagan er niet de persoon voor is om drie weken lang hypergefocust en aandachtig, nauwgezet alles gade te slaan vanop de eerste rij. Sagan is geen Armstrong, Quintana of Froome. Hij heeft het temperament van een junior. En dat is leuk, maar wel nefast voor iemand met ambities in het rondewerk. Ten tweede denk ik dat het fysiologisch misschien zou gekund hebben, maar dat het nu wel moeilijk wordt. Sagan kwam binnen in het profpeleton als een vrij degelijke klimmer (zijn 42ste plaats in 2012 in de TDF bevestigt dat, daar sta je niet als je niet kunt klimmen). De 20-jarige Sagan rijdt deze Sagan er genadeloos uit op een col. Toen had ik het idee dat zijn ploeg nog niet goed wist wat ze met dit megatalent aan moesten. Daarna heeft hij zich pijlsnel georiënteerd in de richting van klassiekers en massaspurts. De beweging van "bewerkbaar multitalent" naar "klassieke renner/sprinter" is volgens mij (en dat is een persoonlijke aanname) makkelijker te maken dan die van "klassieke renner/sprinter" naar "ronderenner". Tot slot denk ik dat Sagan zelf de ambitie niet heeft om een grote ronde te winnen, en dan is dit bij voorbaat een volslagen non-discussie. Sagan zou zoveel opofferingen moeten doen, zo diep gaan en zijn lijf zo vakkundig uithollen dat het eigenlijk gewoonweg niet loont. Sagan kan één van de grootste klassieke renners worden ooit (als hij verstandiger en minder arrogant koerst), terwijl hij dat zou moeten opgeven om misschien - misschien - ooit eens de Ronde van Spanje te winnen. Nee, Sagan wint nooit een grote ronde.
23 april 2017 14:28
Zelfs als hij het heel erg zou willen is het antwoord gewoon NEE. Misschien een keer top 20. Zelfs dat twijfelachtig. Geweldige renner. Geen twijfel daarover natuurlijk.
23 april 2017 14:59
Als hij er alles voor opzij zet dan zie ik hem sowieso top 10 rijden in een grote ronde.
Ik denk alleen dat hij het niet ziet zitten om zichzelf helemaal om te scholen tot klassementsrenner.
23 april 2017 15:35
Hij is de sterkste krachtigste kleurrijkste renner van het moment, allemaal redenen waarom je niet een grote ronde wint. (Daarvoor moet je een programmeerbaar hart-longmachientje van 60 kilo zijn)
23 april 2017 16:11
Nee gestemd. Ik zie het in ieder geval nooit gebeuren. Top 10 is al niet haalbaar.
Dit alles in de veronderstelling dat de parcoursen blijven zoals ze nu zijn.
23 april 2017 17:04
Het had gekund mocht hij zich hier eerder op gefocust hebben. Top 10 zou misschien nog kunnen lukken, mede ook omdat hij nog wel iets zou kunnen bedenken in de vlakke etappes. Winst zie ik echter niet gebeuren.
23 april 2017 17:27
Of hij het zou kunnen is een gissen. Dat weet niemand van ons. Of hij het moet willen is een andere vraag. Mijn antwoord op die vraag is nee: waarom pak-en-beet twee jaar omvormen? Moet je kijken wat hij in de tussentijd allemaal kan winnen. Lekker blijven rijden zoals hij nu doet.
23 april 2017 17:28
Alleen als de BinckBanktour (!??!?!) uitgroeit tot een ronde van 3 weken.
23 april 2017 20:38
Zeker mogelijk maar hij doet alles alleen, like Sammy en zit zeker niet te wachten op elf en dertig interviews elke avond, qua postuur doet ie niet onder voor Hinault dus te zwaar is onzin.
23 april 2017 20:51
Hij kan het zeker ,kijk naar de Ronde van Californie ,pakte hij ook de eindwinst.
Hij zal andere dingen moeten laten liggen en zijn focus op het grote rondewerk moeten zetten en ja dat kan hij.
Hij kan boni pakken tijdens sprints en tijdrijden plus hooggebergte aanklampen.
23 april 2017 21:23
Het zou in theorie best kunnen als hij voor de transformatie kiest maar dat gaat hij niet doen, dus gaat het niet gebeuren tenzij die grote ronde in Vlaanderen plaatsvindt.
23 april 2017 21:36
Je moet gewoon denken aan de Sagan die op zijn 20e als een komeet het profpeloton binnenstormde, niet aan de Sagan van nu. Die woog toen zeker 5 à 10 kilo minder en dan was hij een renner die alles kon winnen. Ik vind het spijtig dat hij zich zo gespecialiseerd heeft in het Vlaamse werk en zo veel spiermassa extra heeft. Ooit won hij een bergrit in Zwitserland voor Cunego en Fuglsang, wat hij nu zeker niet meer kan.

Dus natuurlijk kan Sagan de Tour winnen, als hij een voorbereiding à la Sky doet dan geef ik hem zelfs 50% kans. Maar hij moet het willen doen. Zelf hoop ik dat hij volgend jaar iets minder kasseien doet en de Amstel & Luik er bij neemt. Om dan binnen een drietal jaar voor geel en groen in dezelfde Tour te gaan. Dit valt perfect te combineren met de Ardennen.
23 april 2017 21:49
Dit is eigenlijk een waardeloze en nutteloze stelling van de week. Sagan gaat nooit een grote ronde winnen en hij is daarvoor veel te zwaar. De gabarie van Sagan past perfect bij het klassieke werk en gaat nog klassiekers winnen of kleine rondes van één week winnen. Sagan gaat trouwens nooit zich omtunen van een klassieke renner naar een ronderenner.
23 april 2017 21:58
een rondo waarschijnlijk wel ....
23 april 2017 22:17
Nee. Sagan is geen Jalabert of Kelly. Ik zie hem geen Tour winnen, ook geen Vuelta. Ik betwijfel zelfs of hij ooit monumenten als Luik of Lombardije zal winnen.
23 april 2017 22:32
@sagan
Zijn spiermassa zit hem niet in de weg, ken zijn gewicht niet maar zijn vetpercentage lijkt me niet bovengemiddeld. Valverde zit op 67 dacht ik misschien hij rond de 72 maar met aanzienlijk meer kracht. Indurain was ook geen vlieggewicht trouwens.
Maar het media circus zou hem waarschijnlijk doen afhaken, elf en dertig keer per avond de zelfde stomme vragen beantwoorden en blijven lachen en in de camera kijken, even opzij en je bent arrogant.

Reacties zijn gesloten.