Stefano Garzelli wordt gelinkt aan Saxo Bank

woensdag 18 januari 2012 om 12:21

foto: Sirotti

Nadat zijn ploeg Acqua & Sapone te horen kreeg geen wildcard te hebben ontvangen voor de Ronde van Italië, liet Stefano Garzelli uitschijnen dat hij wel eens een punt achter zijn carrière zou kunnen zetten. Volgens de sportkrant La Gazzetta dello Sport blijft de Italiaanse veteraan echter niet langer bij de pakken zitten, en zou hij zelfs een overstap naar Saxo Bank overwegen.

Als de overstap er al zou komen, zou Garzelli wel nog Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo rijden als kopman bij Acqua & Sapone. Daarna zou de nog steeds ambitieuze Garzelli in het shirt van Saxo Bank carte blanche krijgen in de Giro, om later op het seizoen Alberto Contador bij te staan in de Ronde van Frankrijk – als die niet geschorst wordt door het TAS tenminste.

Een overstap zou echter in strijd zijn met de reglementen van de UCI. Saxo Bank telt op dit moment namelijk 29 renners. Volgens artikel 2.15.110 mag een team maximaal 30 renners tellen, maar dan moeten daar maximaal twee neo-profs bij zijn. Saxo Bank telt met Christopher Juul Jensen echter maar één neo, waardoor het aantrekken van Garzelli op dit moment in principe onmogelijk is.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone