Stefan Küng verwacht geen gewone tijdrit: “Er is veel vermoeidheid in het peloton”

zaterdag 23 juli 2022 om 09:24
Stefan Küng verwacht geen gewone tijdrit: “Er is veel vermoeidheid in het peloton”

foto: Cor Vos

Stefan Küng zal hebben uitgekeken naar de twintigste etappe van de Tour de France. Als Europees kampioen tijdrijden, behoort de Zwitser in deze individuele chronoproef tot het kransje kanshebbers voor de ritzege. Maar het zal geen gewone rit tegen de klok worden, voorspelt Küng.

“Er is vermoeidheid in het peloton”, zegt Küng op de site van Groupama-FDJ. “Het zal niet zo zijn als een tijdrit na één week koers. Het zal tussen de sterkste mannen. De route is vlak met wat heuvels op het einde. Je moet een grote versnelling rond kunnen draaien en in de finale nog sterk moeten zijn.”

Ploegleider Philippe Mauduit vertelt dat Küng voor een “groot resultaat” gaat, maar beseft ook dat de concurrentie groot is. “Het zal moeilijk worden, want er zijn sterke jongens. Maar we kunnen er zeker van zijn dat hij alles geeft wat hij heeft.” Küng, die op weg lijkt naar Team DSM, werd in de openingstijdrit van de Tour veertiende.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Rondje 25 23 juli 2022 om 09:51

Denk dat Stefan Küng gelijk heeft. Dit zal tussen de klassementsrenners gaan inclusief Van Aert. Dat zal de te kloppen man zijn. Ganna, Bisseger, Kung, Lampaert zullen de handen vol hebben voor top vijf. In de laatste vijf kilometer kan je nog veel tijd verliezen. Daar zullen de klassementsrenners in het voordeel zijn die in de Pyreneeën nog goed waren. Ik denk dan aan een Thomas, een beter wordende Martinez en Vlasov en uiteraard Vingegaard, Pogacar, Lutsenko en natuurlijk Van Aert. Want ja, die kan alles.

0
pirazzi 23 juli 2022 om 10:06

Goede zaak dat Küng naar team DSM vertrekt want daar hebben ze geen klassementsrenner zoals Gaudu.

0
Dikke Vrouw 23 juli 2022 om 11:14

Met gianetti zie ik m nog voor de oliedollars gaan we zullen zien ..

0
de wegkijkers 23 juli 2022 om 11:34

Een bisseger en kung hebben zich juist gespaard dus ben benieuwd

0
Brabander 23 juli 2022 om 12:31

Jep. Die zouden zomaar eens wat ‘frisser’ kunnen zijn. Maar het blijft wel gissen naar hoe iemand ‘geleden’ heeft natuurlijk

0

Headlines

Populair

Materiaalzone