Jury herziet klassement: niet Lampaert maar Küng leidt in Slowakije

woensdag 18 september 2019 om 22:40
Jury herziet klassement: niet Lampaert maar Küng leidt in Slowakije

foto: Cor Vos

Stefan Küng heeft de middagrit van de Ronde van Slowakije gewonnen. Nadat Alexander Kristoff ’s ochtends de snelste was in de rit in lijn, klokte de Zwitser de snelste tijd in de individuele tijdrit. In eerste instantie werd Yves Lampaert uitgeroepen tot de nieuwe leider, maar na afloop van de tijdrit rectificeerde de jury de uitslag van de ochtendetappe waardoor Küng aan kop gaat in het klassement.

Vanochtend hadden de renners de eerste kilometers al in de benen met de rit in lijn over bijna 140 kilometer. Daarin was Alexander Kristoff een stuk sterker dan Michael Mørkøv en Elia Viviani in de massasprint. ’s Middags wachtte dan nog een individuele tijdrit over 7,4 kilometer door Bardejov. Met onder meer Stefan Küng, Yves Lampaert, Bob Jungels, Maciej Bodnar en Matthias Brändle had de Slowaakse rittenkoers een mooi lijstje specialisten aan het vertrek.

Al vroeg in de tijdrit zagen we met Emanuel Buchmann (vierde in de Tour) meteen al een bekende naam aan het werk, maar de Duitser zou geen rol spelen in de strijd om de winst. Maciej Bodnar, een andere vroege starter, stelde niet teleur en zette na 7,4 kilometer de tijd stil op 9:29. Het bleek lange tijd de toptijd, want pas ruim zeventig ritten later slaagde Bob Jungels erin zijn tijd scherper te stellen (9:12).

Jungels kan niet lang van zijn toptijd genieten
Lang kon de Luxemburger niet van de leiding genieten, want de vier ritten na hem gestarte Stefan Küng verbeterde naar 9:04. Na de drievoudige Zwitserse kampioen tijdrijden zou echter nog een hele ris renners volgen, onder wie zijn landgenoot Tom Bohli, Kamil Gradek en Matthias Brändle. Stuk voor stuk kwamen zij echter tekort voor de toptijd. Yves Lampaert kwam dicht in de buurt, maar moest uiteindelijk drie seconden toegeven.

Toen ook laat gestarte renners als Arnaud Démare, Erik Baška en Elia Viviani tekortschoten, kon Küng langzaamaan zich gaan opmaken voor de podiumceremonie. Leider Alexander Kristoff viel in de tijdrit en moest daardoor 54 seconden prijsgeven, waardoor de ritzege voor de Zwitserse tijdritspecialist was. Aanvankelijk werd Yves Lampaert uitgeroepen tot de nieuwe leider in het klassement, maar na herziening van de uitslag van de ochtendrit viel Küng die eer te beurt.

Jurybesluit

Lampaert werd in eerste instantie uitgeroepen tot nieuwe drager van de gele trui, maar dat was van korte duur. De wedstrijdjury boog zich na de individuele tijdrit nog eens over de resultaten van de ochtendrit, omdat veel renners in de chaotische finale werden opgehouden door een valpartij. De jury besloot de uitslag aan te passen door iedereen die door de val gehinderd werd dezelfde tijd te geven als de ritwinnaar. Daarom draagt niet Lampaert, maar Küng morgen het geel.

Dit artikel delen:

10 Reacties

xistnc 18 september 2019 om 18:23

Zet de uitslageninterface met PCS maar ff uit, tot ze het daar weer op orde hebben. Het ziet er nu allemaal wat knullig uit.

Sagan=hulk 18 september 2019 om 18:54

Wat is er inderdaad aan de hand met PCS? Ook de startlijsten worden helemaal niet aangevuld, terwijl ik genoeg bevestigde teams heb doorgestuurd.

Covadonga 18 september 2019 om 20:39

PCS is idd behoorlijk bagger qua startlijsten. Daar heb je helemaal niets aan.

rahimns 18 september 2019 om 20:44

Omdat ze daarin heel principieel zijn en alleen officiële startlijsten van teams of organisaties plaatsen

Covadonga 18 september 2019 om 21:46

Geloof je het zelf?

Of heeft de UCI alleen Kristoff op 5 mei jl. bekend gemaakt?

koos verrek 18 september 2019 om 21:25

Richard Coma wederom allerlaatste..

mattje123 18 september 2019 om 21:29

Edit redactie: Bedankt, is aangepast

BenderBeach 18 september 2019 om 23:41

Damn Lars Boom. Die probeert nog uit alle macht om er iets van te maken. Diep respect daarvoor. Stelt niks voor dit rondje, maar hij kan niet veel anders meer rijden nu.

26e is ook niet meteen top ofzo maar hij probeert het wel, nog steeds. Miss naïef maar wel mooi! Zou ook zonde zijn als dit 1 van zijn laatste koersen mocht zijn…

FritsvanHoefelen 19 september 2019 om 08:14

PCS gelooft nog meer in z’n eigen dan Iwan Spekenbrink.
Zelf kijk ik veel liever op firstcycling.com

Piet Lut 19 september 2019 om 10:06

PCS profileert zich als een statistiekenbedrijf met een gratis website niet als uitslagenwebsite. Volgens hun eigen woorden is de website (of de inkomsten eruit) slechts een klein onderdeel van het bedrijf. Ik vermoed ook wel dat ze op de achtergrond met veel meer dingen bezig zijn dan ons tevreden houden met startlijstjes

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone