Stef Clement niet op EK Tijdrijden

dinsdag 13 september 2016 om 09:57
Stef Clement niet op EK Tijdrijden

Foto: Marcel Koch

Stef Clement zal donderdag niet in actie komen tijdens het EK Tijdrijden. De 33-jarige Brabander heeft zich volgens Cyclingonline afgemeld bij bondscoach Johan Lammerts.

Clement geeft vermoeidheid en gebrek aan vorm op als redenen. Er wordt geen vervanger opgeroepen, waardoor Steven Lammertink (LottoNL-Jumbo) als enige Nederlander in actie zal komen tijdens de tijdrit. Bij de wegwedstrijd start Nederland nu met acht renners in plaats van negen.

Dit artikel delen:

25 Reacties

flyellus42 13 september 2016 om 10:12

tuurlijk hoeft en wil hij niet meer. Zijn contract voor volgend jaar is al binnen.

Sebas 13 september 2016 om 10:20

AUB leg mij uit waarom er keer op keer geen vervanger wordt opgeroepen bij een dergelijke situatie. Dit soort berichten zijn toch geen verrassing meer? Nu sta je wéér met 1 (!) luttele deelnemer aan de start van een kampioenschap. Is toch niet nodig dit?

HF2013 13 september 2016 om 10:24

Als ie nou sinds gisteren strontziek is, snap ik nog dat ze geen vervanger oproepen, maar vermoeidheid en gebrek aan vorm, zal ie toch al ff geweten hebben. Jammer. Zou er de redenen wel van willen weten.

Netraam 13 september 2016 om 10:32

Toch vind ik het niet oproepen van vervangers (of het aanwijzen van stand-ins die bij pech de rol overnemen) een aparte ontwikkeling. Tuurlijk is dat iemand met minder kans om een medaille binnen te halen, maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt en Australië goud won bij het shorttracken.

AZH 13 september 2016 om 10:35

Waarom doet Dumoulin niet mee?

vlek 13 september 2016 om 10:37

Misschien klinkt ‘een vervanger voor Clement’ als een redelijke tijdrijder, maar Lammertink was echter de andere geselecteerde jongens…

bart12 13 september 2016 om 10:37

@azh omdat het hem geen drol interesseert

aoyen 13 september 2016 om 10:41

edit redactie: geen insinuaties svp

Romāns Vainšteins 13 september 2016 om 10:45

Volgers die telekinetisch op de hoogte blijven van de ernst van kwetsuren bij renners, heel speciaal altijd.

Frankvs 13 september 2016 om 10:48

Stef heeft geen nieuw contract meer nodig…
Dit soort wedstrijden lijken mij juist wel goed voor een kruiswijk of kelderman. Toch een soort van extra training in wedstrijdvorm…

off: weet iemand waar de deelnemerslijsten staan?

sveintuft 13 september 2016 om 11:01

@frankvs op Uec.Ch kun je alle voorlopige startlijsten vinden. Qua tijdrijden weinig toppers op het Ek, de wegwedstrijd heeft wel een prachtig deelnemersveld.

http://uec.ch/documents/road/2016/plumelec/entry/2016_UEC_Road_European_Championships_RR_Men_Elite_ENTRY_LIST.pdf

Fast Freddy 13 september 2016 om 11:10

Clement heeft de tour, een hele rits criteriums en de Arctic race gereden (tweede), de pijp is gewoon leeg. Ik denk dat hij graag had willen rijden, maar het lichaam niet meer kan.

Frankvs 13 september 2016 om 11:12

Thanks, ondertussen zelf ook gevonden. Ben benieuwd of de trui het hele jaar gedragen mag worden. Dat maakt het toch interressanter denk ik. Kun je iets waar winnen waar je het hele jaar wat aan hebt.

flyellus42 13 september 2016 om 11:22

@Fast Freddy Wel opvallend dan dat de pijp precies leeg is op het moment dat hij een contract tekent voor volgend jaar bij TLJ. Denk dus eerder dat het een mentaliteitskwestie is dan fysieke problemen.

elrio 13 september 2016 om 11:51

@flyellus42 ik vind dat helemaal niet zo opvallend. Ik denk dat hij toch behoorlijk gestresst heeft over het wel of niet hebben van een contract voor volgend jaar. Toen hij zekerheid had is de spanningsboog gebroken en is zijn lichaam in rust gesprongen. Hetzelfde gebeurt vaak bij mensen die stressvolle baan hebben en direct de eerste week van de vakantie ziek zijn. Het lichaam heeft het idee dat het eindelijk niet meer zo zijn best hoeft te doen. Zie http://www.volkskrant.nl/archief/waarom-word-je-ziek-aan-het-begin-van-de-vakantie~a3310591/

denistel 13 september 2016 om 12:49

aanfluiting vind ik het dat er geen andere renner in gezet wordt ook niet in de wegwedstrijd dus.

maklukzat 13 september 2016 om 12:59

Niet erg handig dit. Ben benieuwd of hij volgend jaar als knecht nog net zo fanatiek is dan de afgelopen tour.

Chaba 13 september 2016 om 14:34

Nederland neemt het EK tijdrijden weer erg serieus zeg..

Fanny 13 september 2016 om 14:44

Bah, waardeloze instelling/mentaliteit van deze nogal mondige toekomstige TLJ wielrenner.
Hem kunnen we dus niet in het vervolg niet meer serieus nemen.
Bij de selectie zitten immers meerdere renners die net de hele zware Vuelta (de Kort en Bouwman) en bv Tour of Brittain (o.a. Poels), Montreal en Tour de France (o.a. Poels) hebben gereden.
En dan ook nog zo laat afzeggen (selectie was redelijk vroeg bekend) zodat er geen andere renners eerder opgeroepen hadden kunnen worden.
Als hij die instelling/mentaliteit volgend jaar bij TLJ heeft wordt het helemaal niks met hem.
Dus Bondscoach, svp, in het vervolg niet meer oproepen.

Wielerfan1987 13 september 2016 om 15:48

Voor wat betreft het niet oproepen van een vervanger…

Er moet er ook maar eentje zijn die er zin in heeft natuurlijk, en dat moet er dan ook nog een zijn die enigszins kans maakt op een top 10 klassering anders kun je net zo goed niet mee doen.

Ik weet niet of de renners de tickets en reiskosten (meenemen van 1 of 2 fietsen) zelf betalen of dat de bond dat doet.

Ik kan mij zo voorstellen dat de bond (die al niet ruim in het geld zit) in een situatie als deze besluit het geld in de zak te houden als er geen realistische vervanger is.

Overigens leek het mij wel wat voor Bouwman om zich nog eens te tonen op de tijdrit.de wegrit rijd hij toch ook al.

koos1 13 september 2016 om 16:49

Geen idee wie ze hadden moeten opstellen als vervanger.
Dumoulin heeft geen zin en gaat voor het klassement in de Eneco, Van Emden moe en lijkt me ook naar de Eneco, dan zijn de Tijdrijders als snel op.
Het hele EK ligt gewoon op een verkeerde plek in de kalender, volgendjaar zal er ook een andere datum moeten komen, anders komen ze in de knoei met het WK (op de oude datum terug?) en zal bijna niemand nog naar het EK willen.

Fanny 13 september 2016 om 16:59

@Wielerfan
Helemaal mee eens dat Bouwman de tijdrit dan wel had kunnen rijden omdat hij dat wel goed kan (o.a. 7e NK en12e Tour de Suisse net voor Kiryienka) en hij er toch moet zijn voor de wegrit.
Probleem is dan misschien (of misschien niet) dat hij net de zware Vuelta heeeft gereden.
Het levert voor de KNWU ook geen extra kosten op behalve het vervoer van de tijdritfiets.

robotour 13 september 2016 om 17:42

Clement meet zich weer de typische Nederlandse mentaliteit aan, past weer goed bij TLJ.
Bij IAM rijdt momenteel iedereen de straatstenen uit de weg, maar meneer Clement is moe…
Volgens mij mag alleen Valverde zeggen dat hij moe is en vooruit Adam Hanssen.
Volgens mij lijkt het parkoers van deze tijdrit zeer geschikt voor Clement. Hij had toch ook wel eerder kunnen afmelden en het niet oproepen van een vervanger is wederom een bewijs van de slappe nederlandse sportmentaliteit op sommige punten/vlakken.

Koel 13 september 2016 om 18:13

Net als alle IAM renners heeft hij de ballen uit zijn broek gereden om nog ergens onderdak te vinden, boven zijn macht lijkt mij.
Ik ben benieuwd hoe hij zich volgend seizoen manifesteert, ik ben bang dat het wel eens tegen zou kunnen vallen, zoals hij nu reed was buitengewoon, maar wel met de duivel op zijn hielen….

RiGHT 14 september 2016 om 00:53

Kelderman en Mollema zitten in US of komen net terug, kan me voorstellen dat die lichamelijk er nog niet klaar voor is. Dumoulin heeft andere prioriteiten op moment. Veel andere tijdrijders hebben we niet echt beschikbaar voor dat parkoers.

Headlines

Materiaalzone

Populair