Stef Clement naar LottoNL-Jumbo
foto: Marcel Koch
vrijdag 26 augustus 2016 om 14:24

Stef Clement naar LottoNL-Jumbo

Stef Clement keert terug in Nederlandse loondienst. De Nederlander is na twee jaar IAM Cycling klaar om de klassementsmannen van LottoNL-Jumbo te ondersteunen. Clement heeft een contract voor twee seizoenen getekend. 

“Ik kreeg in mei te horen dat IAM Cycling na dit seizoen zou stoppen”, zegt Stef Clement in het persbericht van de ploeg. “Toen zat ik met een gebroken sleutelbeen boven op een berg op hoogtestage. Ik had geen goed voorjaar gehad, had niet veel om te overleggen en moest dus op zoek naar een nieuwe ploeg. Ik ben sinds dat moment aan mezelf blijven werken. Ik ben ook naar IAM Cycling gegaan om mezelf als mens en als wielrenner te ontwikkelen en dit is een prima moment om terug te keren naar waar ik het liefst wil zijn.”

“Ik kom naar de ploeg om bergop de klassementsrenners bij te staan”, aldus Clement. “Ik had tot twee jaar geleden nooit ervaren hoe het is om een klassement te rijden in een grote ronde. Nu ik dat wel heb gedaan, denk ik dat ik beter in staat ben om een kopman te helpen. Het is mij in Zwitserland niet gelukt om mijn tijdrit te verbeteren en terwijl ik daar druk met mezelf bezig was, heeft Team LottoNL-Jumbo ook stappen gemaakt. In de tijdritten waren ze vaak collectief de beste. Dat was een eye-opener voor mij.”

“Hij heeft in de Dauphiné, de Tour de France en de Arctic Race laten zien wat hij in zijn mars heeft”, laat technisch directeur Nico Verhoeven weten. “Hij acteert op een hoog niveau en is een belangrijke man in de klassementstrein. De Giro d’Italia met Steven Kruijswijk wordt een doel voor hem. We zijn in de breedte sterker geworden met Clement en Van den Broeck.”

RIDE Magazine
64 Reacties
Sorteer op:
26 augustus 2016 16:45
Yes! Hier hoopte ik op.
Ik snap niet waarom bijna iedereen Roglic noemt in de klassementstrein. Hij heeft nog veel te weinig laten zien om hem daarvoor als een betrouwbare schakel te beschouwen.
Ploeg voor de Giro wordt wel dramatisch slecht in het dalen.
26 augustus 2016 16:48
@nick: nogmaals de fout maken om Gesink naar de Giro te sturen zal hij zelf ook niet willen.
26 augustus 2016 16:52
Ja, LTJ gaat vol voor het podium in de Giro en in de Tour dan met Gesink en de sprinttrein met Groenewegen.
26 augustus 2016 16:54
Mooi voor Clement, mooi voor TLJ, maar slecht nieuws voor de kijkers bij de NOS!
26 augustus 2016 16:55
@T80JZ
Niet elke schakel van de klassementstrein hoeft goed te zijn in het hooggebergte. Roglic heeft al laten zien in het heuvel- en middengebergte van waarde te kunnen zijn voor een kopman. Daarbij is dit zijn eerste jaar als profwielrenner en kunnen we er vanuit gaan dat hij alleen maar beter zal worden. Ik hoop dat LottoNL wanneer de ploeg voor volgend jaar rond is direct met Roglic om de tafel gaat om zijn contract tot het einde van 2018 te verlengen.
26 augustus 2016 17:03
Wat hebben jullie toch allemaal met gesink in de giro? Gesink gaat gewoon in de Tour van volgend jaar top 5 rijden, met hopelijk als meesterknecht kelderman.
26 augustus 2016 17:22
Mooi dat Clement een ploeg heeft kunnen vinden en ook niet meer dan terecht gezien zijn optreden van de laatste tijd. Weer terug op het 'oude nest', net als Boom.
26 augustus 2016 17:32
Heel goed nieuws! Nu hopen dat Kelderman blijft.
26 augustus 2016 17:42
Ideale renner die je in de ontsnapping mee kunt hebben. Mocht Kruijswijk ergens in een dal geïsoleerd zitten heb je met Clement een hardrijder en meer dan degelijke klimmer die iets recht kan zetten.
26 augustus 2016 17:54
Qua knechten zit het wel goed straks. Nu kijken of Kruijswijk zelf weer zo goed wordt als hij in mei was. En overeind blijft.
26 augustus 2016 21:26
Trentin is Italiaan, dus goed voor Bianchi en nog geen contract. Dat zou de perfecte man zijn.
26 augustus 2016 23:17
Clement heeft dit seizoen echt geweldig gereden. Deze man zou met een echte winnaarsmentaliteit top 10 grote ronde kunen rijden. Die heeft hij niet want is echt een knecht. Dan heb je dus bij tlj een tooknecht erbij. Gewoon heel goed nieuws voor deze ploeg.
26 augustus 2016 23:29
Ben benieuwd hoe Clement als knecht gaat functioneren. Hij rijdt meestal alleen goed, wanneer hij voor eigen kans mag gaan.
27 augustus 2016 01:53
Verdiend na een zeer sterk seizoen. Jammer dat het geen Giant is geworden..

Reacties zijn gesloten.