Stayerende Peter Sagan krijgt twintig seconden tijdstraf
foto: Sirotti
zondag 2 september 2018 om 12:51

Stayerende Peter Sagan krijgt twintig seconden tijdstraf

Peter Sagan moest in de achtste etappe van de Vuelta a España genoegen nemen met de tweede plaats, nadat hij in de laatste oplopende meters werd gevloerd door Alejandro Valverde. Na afloop van de rit kreeg de Slowaak ook nog eens twintig seconden tijdstraf aan zijn broek vanwege stayeren.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Cyclingnews weet te melden dat de wereldkampioen op vijftig kilometer van de finish kreeg af te rekenen met mechanische pech. Met de hulp van verschillende ploegleiderswagens wist hij echter weer terug te keren in het peloton.

De Vuelta-organisatie kwam echter tot de conclusie dat Sagan te lang achter de auto’s was blijven hangen. De BORA-hansgrohe-renner kreeg hierop twintig seconden tijdstraf wegens stayeren. Hierdoor zakt hij van de 93e naar de 99e plaats in het klassement.

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
2 september 2018 12:59
Wat een drama voor Sagan. Die gaat nu echt in de put zitten.
2 september 2018 13:12
Wat een onzinstraf voor niet klassementsrenners
2 september 2018 13:27
Achter een ploegleiderswagen van een andere ploeg stayeren is sowieso raar. Geef die ploeg dan ook een straf omdat ze het faciliteren. Want in principe is het een wielerwedstrijd en zijn het de auto's die in de weg rijden, je hoeft niet met 90 voor Sagan te zitten. Je moet of alle partijen straffen of het sympatiek vinden, maar dit is half.
2 september 2018 13:27
20 seconden in daguitslag zou beter zijn. Niet het geld en de punten van de tweede plek. Nu lekker stayeren en dan meesprinten voor etappe winst.
2 september 2018 13:33
Symbolische straf voor een zeer licht vergrijp. Je kan het niet ongestraft laten, maar je wil voor zoiets niet de hele koers gaan beïnvloeden.

Gepast gedoogbeleid dus.
    2 september 2018 13:38
    Zou er in het geval van een renner die goed staat in het puntenklassement dan geen punten straf moeten zijn? Of gewoon in de regels opnemen dat er zowel een punten als tijdstraf zal zijn. Een klassementsman interesseert die punten niet, een sprinter de tijdstraf niet.
    2 september 2018 13:54
    Inderdaad, maar iemand als Valverde zou je dan wel dubbel straffen.
    2 september 2018 23:12
    Aan de jury om te kiezen welke van de twee
2 september 2018 13:36
Maakte wel mee sprinten voor de etappe zege mogelijk.
Competitievervalsing.
Rare concequentie, in vergelijk met wat het kan opleveren.
2 september 2018 13:49
Waarom wordt hij dan niet in de etappe-uitslag terug gezet. Wat een onzin dit.
2 september 2018 13:52
Kijk ! Kelderman had ook achter een auto terug moeten komen. Had ie maar 20 seconden extra tijd aan z'n broek gehad. Nu maakt ie het verschil waarschijnlijk niet meer goed.
    2 september 2018 13:55
    Niet echt. Het peloton was al gebroken.
2 september 2018 13:59
Ook half peloton dan achter auto's ! Ipv 20 seconden nu bijna 2 minuten. Over terugkomen achter auto's zal anders over moeten worden beoordeeld.
2 september 2018 14:20
Alleen maar een tijdstraf. Ik ben benieuwd wat ze gedaan zouden hebben als die de etappe gewonnen zou hebben, want dan hadden ze maar 1 keuze: Terugzetten in de uitslag.
2 september 2018 16:24
Gaan we dan voortaan alles bestraffen?
Motards die te dicht op rijden?
Auto's die stayeren mogelijk maken? De chauffeur en ploeg.
In tijdritten te dicht voor of achter de renner?
Helikopters die te laag vliegen?
Parkoers bouwers die niet alles weghalen?
En ga zo maar door, er is zoveel koersvervalsing dat eerst de regels maar eens duidelijk worden, wanneer is een bidon een bidon en wanneer wordt het een plakbidon? Wanneer wordt tussen de auto's terugkomen stayeren? En waar is de video ref nu voor, er gebeurd zoveel en toch wordt alleen degene gestraft die live op tv te zien zijn

Reacties zijn gesloten.