Stan Dewulf na eerste profzege: “Ik weet dat ik me al een tijdje goed voel”

maandag 18 oktober 2021 om 08:35
Stan Dewulf na eerste profzege: “Ik weet dat ik me al een tijdje goed voel”

Dewulf was een week geleden ook al vierde in Parijs-Tours - foto: Cor Vos

Stan Dewulf gaat met een goed gevoel de winter in. Zondag pakte de 23-jarige Belgische renner van AG2R Citroën namelijk zijn eerste profoverwinning in de Boucles de l’Aulne, zijn laatste koers van het seizoen. “Met het winnen van de laatste koers van het seizoen kan ik met veel motivatie voor volgend jaar aan het tussenseizoen beginnen.”

Dewulf was de afgelopen weken al een paar keer dicht bij zijn eerste profoverwinning. Zo reed de 23-jarige renner naar de vijfde plaats in Binche-Chimay-Binche en werd hij vierde in Parijs-Tours, waar hij met Arnaud Démare, Franck Bonnamour en Jasper Stuyven tot het laatst in de race was om de winst. Zondag kwam de beloning voor zijn goede benen in de Boucles de l’Aulne: na een solo bleef hij de Fransen Valentin Madouas en Mathieu Burgaudeau voor. “Ik weet dat ik me al een tijdje goed voel”, vertelt hij na de Franse eendagskoers op de website van zijn ploeg.

“Het parcours was lastig maar we reden als ploeg een geweldige koers. Toen ik op acht kilometer van de finish ging, anticipeerde ik eigenlijk op een mogelijke sprintfinish”, gaat de jonge Belgische renner verder. “Ik ben echt blij met deze eerste zege in de trui van AG2R Citroën. We hadden een geweldig weekend samen en aangezien we het seizoen ook hebben afgesloten met de eindzege in de Coupe de France, konden we ons niet meer wensen”, aldus Dewulf die met een goed gevoel aan de winter kan beginnen.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Aart van Woud 18 oktober 2021 om 09:44

Goed bezig deze kerel. Verwacht dat hij volgend jaar een niveautje hoger aan moet gaan kunnen.

0
Thoin 18 oktober 2021 om 11:03

Zaterdag Marit, Zondag Dewulf. Weer twee jongens die uit de LTS u23 stal komen en elders presteren.

0
Ruwe Diamant 18 oktober 2021 om 14:57

Met Thijssen in de sprint en Goossens in de vlucht is het goed gegaan

Met Vermeersch en Van Moer gaat het schitterend.

Als we allemaal een glazen bol hadden… en misschien gaat wel om budget igv Dewulf die wel wat adelbrieven had.

0
Ruwe Diamant 18 oktober 2021 om 15:00

Zat eraan te komen. Was er al paar keer dicht bij. Blij dat ie beloond is.

Stan reed vroeger iedere ochtend, weer of geen weer, van de boerderij in Alveringem naar school in Poperinge. Soms stond hij op om 5 uur om voor school te trainen!

0
Dayer Quintana 18 oktober 2021 om 18:28

Op dit moment laat hij veel meer mooie zaken zien dan zijn kopmannen Naesen, Van Avermaet en Jungels. Jongen met inhoud, benieuwd of hij in het volgende voorjaar zich voorin kan laten zien.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone