‘Stan Dewulf (22) wordt ploegmaat van Oliver Naesen bij AG2R’

woensdag 24 juni 2020 om 08:21
‘Stan Dewulf (22) wordt ploegmaat van Oliver Naesen bij AG2R’

© Cor Vos

De jonge Stan Dewulf verhuist eind december van Lotto Soudal naar AG2R-La Mondiale. Dewulf wordt gezien als een talent voor de kasseiklassiekers. Bij AG2R zal hij in dat werk kopman Oliver Naesen bijstaan.

De 22-jarige West-Vlaming werd vorig jaar prof bij Lotto Soudal, nadat hij in 2018 onder anderen de beloftenversie van Parijs-Roubaix op zijn naam schreef. Ook als neoprof liet hij al enkele flitsen zien. In de eerste maanden van dit jaar kwam Dewulf  nog niet in actie door aanhoudende knieproblemen. Volgens Het Nieuwsblad verhuist hij na dit seizoen naar AG2R-La Mondiale.

Bij het Franse WorldTourteam zal hij in eerste instantie kopman Oliver Naesen bijstaan in de klassiekers. Bij het verlengen van zijn contract werd Naesen versterking beloofd en daarbij stond Stan Dewulf  bovenaan het lijstje kanshebbers. Dat John Lelangue, CEO van zijn huidige ploeg Lotto Soudal, geen contracten verlengt voor augustus, heeft het vertrek ongetwijfeld niet vertraagd.

Dit artikel delen:

21 Reacties

Vinyakke 24 juni 2020 om 08:37

Goed bezig John lelangue, een van de beste talenten in het voorjaar laten vertrekken omdat je nog wat de kat uit de boom wil kijken. Erg amateuristisch vind ik. Tenzij het geld op is maar zeg dat dan en wring je niet in allerlei bochten…

0
Thoin 24 juni 2020 om 09:02

Kan ik enkel mee instemmen.
Dewulf moest het grote speerpunt worden in de klassiekers vanaf volgend jaar.
Raar dat AG2R ook wil investeren in een geblesseerde renner want hij is nog steeds niet fit…
Kan ook zomaar fout aflopen
Daarnaast ook vreemd dat hij een rol van potentiele kopman opgeeft om te gaan knechten…
Nu heeft het Nieuwsblad zowat tijdens de hele coronacrisis flagrant geflaterd, dus wie weet :D
In ieder geval topaanwinst voor AG2R.

0
Titaantje 24 juni 2020 om 18:11

Thoin, het is toch wel gebleken dat je in de klassiekers soms meer kans op winst hebt in een ploeg die sterk in de breedte is, tov als enig kopman. Een rol naast Naesen kan dat best voordelig zijn.

0
Thoin 25 juni 2020 om 13:52

@titaan klopt
In dat opzicht is de sprint van Dewulf ook een troef, als is Naesen zelf ook niet traag

0
Yeez 24 juni 2020 om 09:51

Lelangue toch… dat je zo’n groot talent laat gaan…

0
john 24 juni 2020 om 10:08

Och waarom zou hij zich haasten met contact besprekingen, hij heeft toch nog de jonkies Philip Gilbert en John Degenkold

0
Kevin Lowagie 24 juni 2020 om 10:09

Behalve budgettaire redenen snap ik niet waarom je renners als Dewulf en De Gendt niet snel contractueel vastlegt. Zonde dat ze Dewulf zouden verliezen. Het is ook een teken dat AG2R verder wil werken aan een team rond Oliver Naesen.

0
Thoin 24 juni 2020 om 10:54

Zou ook zomaar kunnen beteken dat Bardet echt het team verlaat natuurlijk…

0
kelderfan 24 juni 2020 om 11:58

Dan zal nr. 2 van dat lijstje wel Stan Van Houcke zijn om het vertrek van Bardet op te vangen.

0
Vinyakke 24 juni 2020 om 14:41

Bedoel je Harm?

0
LB108 24 juni 2020 om 15:06

Harm Van Houcke Bardet vervangen??
Beginnen met iets te tonen dan wel..

0
boenk 24 juni 2020 om 15:24

Die gast is nog altijd maar net 23 en heeft meer dan een jaar met zijn gezondheid gesukkeld net toen hij de overstap maakte naar de profs. Was eerder dit jaar 10de in Andalucia en bergop en stuk beter dan Mas en Soler. Maar dat wist je niet, LB108?

Er is trouwens een Stan Van Poucke en een Harm Vanhoucke. Geen idee wie Kelderfan dus bedoelde. De ene is meer allrounder (als hulp voor Naessen?) de andere een klimmer (tvv Bardet).

0
LB108 24 juni 2020 om 15:38

Ja want de ronde van Andalucis zegt alles..
Volgende is meestal top 10 in de tour

0
S. Morgenstern 24 juni 2020 om 15:50

Beginnen met iets te tonen was het toch? Dat moet helemaal niet meteen alles zeggen…

0
LB108 24 juni 2020 om 17:05

Zou wel iets meer moeten zijn als je Bardet moet gaan vervangen

0
boenk 24 juni 2020 om 17:59

Ik denk dat niemand hem als een “drop-in replacement” voor Bardet ziet hoor. Zelfs al rijdt die op dit moment zelf niet bepaald de kasseien uit de grond. Dat neemt niet weg dat een team dat een ploeg moet gaan bouwen rond een nieuwe kopman, zo iemand wel interessant zou kunnen vinden. Geen enkele reden om die gast wat te kleineren, gezien de omstandigheden.

0
CeRo 24 juni 2020 om 18:18

@boenk
Bedoel je Aaron van Poucke van Sport-Vlaanderen? Hij komt wel van Lotto U23.

0
blix 24 juni 2020 om 16:09

Ik snap de scepsis wel ten aanzien van die Lotto-Soudal-youngsters, die meteen van de Lotto U23-ploeg overstappen naar het WT-team. Ik denk dan niet alleen Stan Dewulf en Harm Vanhoucke, maar ook aan Gerben Thijssen, Brent van Moer, Viktor Verschaeve, Kobe Goossens, Florian Vermeersch.

Een aantal van hun voorgangers (Brian Bulgac, James Shaw, Enzo Wouters, Louis Vervaecke) heeft de verwachtingen echt niet kunnen waarmaken, en kon al snel opkrassen.

Natuurlijk heb je ook succesverhalen met vooral Tim Wellens, Tiesj Benoot (en de betreurde Bjorg Lambrecht), en in mindere mate Adam Blythe, Tosh van der Sande en Bart de Clercq.

0
Thoin 24 juni 2020 om 16:28

Bart De Clercq reed voor een Elite zonder Contract ploeg toen hij in 2011 prof werd als ik mij niet vergis.
Maar je hebt inderdaad een punt, enkel Bulgac en Shaw werden niet prof met de adelbrieven die Dewulf had.
Van Bulgac wisten ze dat hij nooit meer dan als een waterdrager zou fungeren, als Lotto niet uit de scheiding van Omega Pharma kwam, was hij waarschijnlijk nooit prof geworden. (Volgens Tankink de slechtste renner waar hij mee gereden heeft)
Van Shaw had men gehoopt dat hij in kleinere rondjes wat kon laten zien.
Vervaeke heeft inderdaad niet kunnen waarmaken wat iedereen verwacht en Wouters was snel in de jeugd, maar kon dit niet doortrekken naar de profs.
Zelfde verhaal dreigt met Thijssen.

0
boenk 24 juni 2020 om 18:15

Lotto heeft imho een prima opleidingsploeg, maar de WT ploeg is een amateuristisch hoopje idioten. Smijten ze de ene idioot buiten, halen ze een andere binnen. Benoot had al veel meer uit zijn carrière gehaald kunnen hebben. Dat is één van de grootste klasbakken van het peloton (intrinsiek een groter talent dan velen die al klassiekers wonnen of in de top 10 van een TDF stonden), maar heeft tot nu toe enkel Strade gewonnen. Ik ben blij dat Van Wilder zo slim was om die kelk aan zich te laten voorbijgaan. Hopelijk trapt Vanhoucke het er ook af alvorens hij de nieuwe Vervaeke wordt.
Wel vreemd dat je Victor Verschaeve al in dat lijstje dropt, terwijl die nog niet eens prof is.
Lambrecht leek diegene te zullen worden die ondanks de ploeg, te veel talent had om niet te zullen slagen. Maar ook daar, wat zou er gebeurd zijn indien zijn ploegleiders hem hadden ingetoomd op de voorlaatste beklimming van de Muur van Hoei vorig jaar? Doet daar een compleet zinloze aanval… om dan in de finale te kort te komen en 4de te eindigen.

Desondanks, niet elk U23 toptalent wordt een topper bij de profs, of ze nu bij Lotto uitkomen of niet. Tim Wellens dacht op die leeftijd ook dat hij zou meestrijden voor eindwinst in de Tour de France, en vroeg zich af hoe het kon, dat renners die van zijn niveau waren bij de U23 en junioren (met name Aru en Kelderman) wel goede klassementsrenners werden en hij niet. En hij is dan nog een “succes” te noemen.

0
wieleranalist 26 juni 2020 om 09:12

Over het vertrek van Dewulf. De druppel?

https://www.wieleranalist.be/post/waar-is-de-ziel-van-lotto-soudal

0

Headlines

Populair

Materiaalzone