Stamsnijder: “Bij Trek zal iedereen voor Bauke rijden”

woensdag 6 augustus 2014 om 10:50

Tom Stamsnijder vindt dat zijn voormalig ploegmaat Bauke Mollema een “uitstekende keuze” maakt door naar Trek Factory Racing te verkassen. De Nederlander, die in 2011 uitkwam voor Leopard-Trek, stelt tegenover het AD: “Het is een sterke ploeg, heel internationaal en hij gaat daar volop kansen krijgen. Bovendien is het goed om eens in de zoveel tijd voor een ander team te fietsen.”

“Alleen voor zijn algemene ontwikkeling is het al goed om bij een internationale ploeg te gaan fietsen”, meent Stamsnijder. “Je leert je talen, andere culturen, opvallende gewoontes. Ik vond de renners bij Rabobank heel erg op zichzelf, terwijl bij Trek na het eten veel vaker in kleinere groepjes nog even koffie werd gedronken.”

“Maar bovendien: andere trainingsmethodes, een betere fiets, het is echt niet slecht na zeven seizoenen bij dezelfde organisatie. En technisch: ik vind dat bij Belkin vaak op meerdere kopmannen gewed wordt in grote koersen. Bij Trek zullen ze allemaal voor Bauke gaan rijden”, besluit de Nederlander.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair