Stagiair Tronchon verrast zichzelf en AG2R met zege in Burgos: “Nog niet ingedaald”

vrijdag 5 augustus 2022 om 09:37
Stagiair Tronchon verrast zichzelf en AG2R met zege in Burgos: “Nog niet ingedaald”

foto: Cor Vos

Bastien Tronchon heeft zijn eerste rittenkoers als stagiair bij AG2R Citroën, de Vuelta a Burgos, opgeluisterd met een ritzege. De 20-jarige Fransman was donderdag de beste in de lastige etappe naar Villarcayo, na een sprint-à-deux met landgenoot Pavel Sivakov. “Het is nog steeds niet ingedaald. Ik heb er geen woorden voor”, jubelt Tronchon.

“Het is een ongelooflijke dag”, aldus de etappewinnaar, die de beste bleek van de vroege vlucht. “Ik heb de hele rit vooraan gereden, met als doel om met een zo groot mogelijk voorsprong te hebben voor de beklimming van Picón Blanco. Ik kon die klim oprijden, zonder mij zorgen te maken over de anderen. Ik kwam op die manier net voor de favorieten over de top.”

Tronchon kwam in de afdaling van de Picón Blanco in een kopgroep terecht met Sivakov, die was weggereden bij de favorieten, en medevluchter Joel Nicolau. Die laatste werd in volle finale gelost, waardoor Tronchon en Sivakov samen overbleven. “Ik was gelukkig in staat om in zijn wiel te blijven tot de finish”, blikt hij terug op de ploegsite.

De 20-jarige Tronchon, die in 2019 aansloot bij de juniorenploeg van AG2R en vorig jaar de overstap maakte naar het beloftenteam, is blij met zijn ontwikkeling. “Ik heb de laatste jaren kleine stapjes gezet en ben blij om hier mijn eerste wedstrijd te rijden als stagiair”, geeft hij aan. “Ik hoop dat ik dit kan doorzetten en kan blijven laten zien wat de ploeg van mij verlangt in het restant van dit seizoen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Steven_E 5 augustus 2022 om 09:56

Indalen, is dat niet iets wat een baby doet voor de geboorte?

0
Marik 5 augustus 2022 om 10:01

Tronchon is natuurlijk ook nog erg jong.

0
Het Jachtluipaard op 1 wiel. 5 augustus 2022 om 10:06

Dan heeft hij het misschien over zijn testikels, kan bij wielrenners ook wel een voordeel zijn als die nog niet ingedaald zijn.

0
AnderJ 5 augustus 2022 om 11:29

Jullie comments deden me even aan mezelf twijfelen. Ik vond het gebruik van indalen namelijk heel normaal. Zie het niet in de online versie van de Van Dale, maar wel in allerlei andere bronnen. Neem dus aan dat dit een gebbetje is.

0
skylimit 5 augustus 2022 om 10:25

Knap in het wiel kunnen blijven. Doet het met deze overwinning al beter als Greg van Avermaet dit seizoen.

0
Reutemeteut 5 augustus 2022 om 11:03

JASSEN, VLASSEN, VOILAAAAAAAAAAAAAA.

0
Al Phila 5 augustus 2022 om 11:52

beter dan (**,)

0
Steven_E 5 augustus 2022 om 13:19

Dat komt natuurlijk doordat GVA niet naar de Tour mocht, daar had ie zeker enkele etappes gewonnen met de vorm die hij … dacht te hebben.

0
Tompot 5 augustus 2022 om 13:13

Ik denk dat hij een vast contract heeft sinds vandaag

0

Headlines

Populair

Materiaalzone