Sprintzege Marta Bastianelli in Omloop van het Hageland

zondag 3 maart 2019 om 17:03
Sprintzege Marta Bastianelli in Omloop van het Hageland

foto: Cor Vos

Marta Bastianelli is de winnares van de Omloop van het Hageland geworden. De Europees kampioene van de Virtu-ploeg was na een koers van ruim 130 kilometer de snelste in de sprint van een klein peloton. Bastianelli klopte Lotta Lepistö uit Finland (Trek-Segafredo) in een spannend gevecht.

Na een kopgroep van drie met Natalie van Gogh (Biehler), Grace Brown (Mitchelton-Scott) en Barbara Guarischi (Virtu) wist Franziska Koch van Mexx-Watersley International WCT de finale te kleuren. Zij reed solo voor het peloton uit, maar werd op 22 kilometer van de streep gepakt.

Daarna was het aanvallen geblazen, onder aanvoering van voornamelijk Trek-Segafredo en Team Sunweb. Ellen van Dijk kwam echter niet weg en besloot daarom de sprint voor te bereiden voor ploeggenote Lotta Lepistö.

De Finse wist in een spannende tweestrijd met Marta Bastianelli niet te winnen: de Europees kampioene had de snelste benen en sprintte naar de zege.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Dolfy 3 maart 2019 om 19:50

Bastianelli ging wel wat aan de wandel met Lepistö maar niet zo erg dat Lepistö er niet over zou kunnen als ze had gekund. Mooie finale gezien.

sooike 3 maart 2019 om 22:48

NOS Teletekst gaf Floortje Mackaij als derde. Ocharm, die NOS! Heel het weekeinde in de ban van het schaatsen. Gisteren 5 minuten na middernacht een verslagje van 3 minuten over Het Nieuwsblad. Te gek voor woorden !

Headlines

Materiaalzone

Populair