fbpx

Sprintzege Lepistö in Giro Rosa, Van der Breggen behoudt roze

Door , woensdag 5 juli 2017 om 15:17
Sprintzege Lepistö in Giro Rosa, Van der Breggen behoudt roze

foto: Sirotti (archief)

Lotta Lepistö heeft de zesde etappe van de Giro Rosa op haar naam geschreven. De Finse van Cervélo-Bigla was na ruim 116 kilometer de snelste in de massasprint in de straten van Roseta degli Abruzzi. Coryn Rivera (Sunweb) kwam als tweede over de finish, Giorgia Bronzini (Wiggle High5) werd derde.

Drie rensters (Paladin, Barnes, Bertizzolo) probeerden in de finale voor het peloton uit te blijven, maar dertien kilometer voor de finish werden zij ingerekend. In de sprint die volgde nam Wiggle High5 de kop, maar hun kopvrouw Bronzini moest het afleggen tegen Lepistö en Rivera.

De roze leiderstrui van Anna van der Breggen kwam niet in gevaar. Zij kwam als achtste over de finish en blijft met nog vier etappes voor de boeg aan kop staan in het klassement. Annemiek van Vleuten, de nummer twee in het klassement, rolde als tiende over de streep en verliest door een gaatje in het peloton drie seconden.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Cayolle 5 juli 2017 om 16:00

Van Vleuten op een gaatje van 3 seconden, maar het gat achter haar is bijna 2 minuten volgens een voorlopig dagklassement .. Valpartij? En worden de tijdsverschillen dan aangerekend in het AK?

Cayolle 5 juli 2017 om 16:11

Volgens http://www.cyclingstage.com/giro-rosa-2017/stage-6-results-ita-2017/ wel! Van Vleuten verliest daar 3 seconden, maar Longo Borghini en Guarnier veel meer. van Vleuten daar nu tweede in het AK.

Cayolle 5 juli 2017 om 16:35

Klopt niet volgens een nieuwe, officiele UCI uitslag . Daar verliezen ook Longo-Borhini en Guarnier slechts 3 seconden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.