Kittel verslaat Groenewegen in Ster ZLM Toer, eindoverwinning voor Gonçalves

zondag 18 juni 2017 om 15:41
Kittel verslaat Groenewegen in Ster ZLM Toer, eindoverwinning voor Gonçalves

Foto: Wouter Roosenboom

Marcel Kittel heeft in Oss de slotrit van de Ster ZLM Toer op zijn naam geschreven. De Duitse spurter van Quick-Step won na een etappe van 180,9 kilometer de massasprint. José Gonçalves verzekerde zich van de eindoverwinning.

De renners kregen vandaag in de provincie Brabant een vlakke slotrit voorgeschoteld. Twan van den Brand, Joey van Rhee, Jasper Hamelink, Rick Ottema, Patrick van der Duin en Jim Aernouts wisten na twintig kilometer te ontsnappen. Niet veel later lieten Hamelink en Aernouts de andere vier achter. Het leidende duo pakte een voorsprong van ongeveer vier minuten. Aernouts bleef het langst over vooraan, hij werd uitgeroepen tot meest strijdlustige renner van de dag. Op vijftig kilometer van het einde wist het peloton hem echter al te achterhalen.

Klassementsleider Gonçalves veroverde onderweg bij een tussensprint nog drie bonificatieseconden. Tijmen Eising koos vlak daarna voor de aanval. De 26-jarige renner van Metec-TKH ging als leider de slotronde in, maar werd in de straten van Oss op 15 kilometer van het einde ingerekend door het peloton. Peter Schulting waagde in de slotfase nog een moedige poging om een massasprint te voorkomen, maar slaagde daar niet in. In de strijd om de dagzege drukte Kittel zijn wiel als eerste over de finish, en boekte hij zijn zevende overwinning van 2017.

Dit artikel delen:

43 Reacties

fraine gal 18 juni 2017 om 17:53

@TykkeThor: Maar die 2 etappeszeges in de Vuelta staan wel mooi op z’n palmares. Dus 2 etappezeges in de Vuelta stellen voor meneer blijkbaar niet zoveel voor. Met de Vuelta spreken we wel over een grote ronde van drie weken en niet over bv een etappe winnen in de Tour of Yorkshire van 3 dagen of andere rittenkoersen van een week.
@vlek: Het heeft niks met motivatie te maken maar ik bekijk op deze manier en is mijn ogen niks verkeerd mee. We gaan eens zien hoe Groenewegen het vanaf gaat brengen tussen al dat sprintgeweld. Ik ben benieuwd maar mijn gevoel zegt duidelijk iets anders.

klootje kriekeljon 18 juni 2017 om 17:59

Fraine gal: niks over fb, hang naar erkenning en bevestiging en zelfbevlekking omdat je zoveel bij de koers komt in je reacties de laatste dagen. Ga zo door! Serieus.

Wielrennertje 18 juni 2017 om 18:00

Dat Kittel en Greipel in principe beter (zullen) zijn dan Groenewegen is wel duidelijk. Maar volgens mij is het deze ZLM toer wel gewoon bevestigt dat Groenewegen in vorm is en hoog zou kunnen eindigen straks in de Tour. In ritzege kan altijd, hopen dat de trein niet ontspoort.

schipperaar 18 juni 2017 om 18:14

Dylan kan wel-licht even explosief zijn als Blijlevens die minder last had van concurrentie, scherp blijven en misschien zijn licht eens opsteken bij Giant, daar lijken ze allemaal te kunnen sprinten, die paar procentjes extra zal hem geen windeieren leggen.

Random wielerliefhebber. 18 juni 2017 om 18:19

Groenewegen heeft een zeer reële kans om een rit te winnen in de tour, zoveel kansen voor de sprinters. Gaat sowieso meerdere keren top 3 eindigen.

jp.vanoosterhout 18 juni 2017 om 18:48

groenewegen heeft op deze leeftijd al veel meer gewonnen dan jeroen Blijlevens op dezelfde leeftijd want die won niet zo bijzonder veel. en in grote rondes haalde jeroen op 23 jaar een 1ste en een 10de plek en dylan vorig jaar 4-7-10 die grote etappewinst gaat er nog wel komen,daar ben ik niet bang voor .

Blaudzun 18 juni 2017 om 19:26

Winnen op WT niveau, laat staan in de TDF is Groenewegen nog amper gelukt. Een paar keer top 3 sprinten is echt geen klare koffie voor Dylan.

Wildebert 18 juni 2017 om 19:37

Eens met de mannen die het eerst nog maar eens moeten zien van Groenewegen. Kwam vorig jaar tekort en lijkt er nu wel beter voor te staan. Maar tegen de Sagans, Kittels en Demars in de tour zie ik hem nog niet winnen. Hoewel, als Niermann meegaat…

Lalsacien 18 juni 2017 om 20:06

@fraine gal weet je wat generaliseren is?

Laatste man 18 juni 2017 om 20:23

Volgens mij wint Groenewegen vaker met Zeeman dan met Nierman..

Man met de hamer 18 juni 2017 om 20:35

Ik moet nog maar zien of fraine gal ook tijdens een grote ronde met commentaar van dusdanig niveau weet te komen. Hij is nog niet van het kaliber sooike.

xistnc 18 juni 2017 om 20:36

In 2016 en tot nu toe in 2017 boekte Groenewegen 16 zeges. 14 daarvan waren in (vooral) .1-races en enkele matig bezette HC-etappes. Die andere 2 waren een ritzege in de Eneco Tour en het NK vorig jaar.

De eerste echte grote zege van Groenewegen moet nog komen. Hij is jong en heeft absoluut de potentie, maar nog allerminst de status die daarbij hoort en die een aantal (waaronder hijzelf, lijkt het) hem al wel toedichten. Zijn ’trein’ heeft zich in grote koersen ook nog niet bewezen, integendeel zelfs.

Pietertje2 18 juni 2017 om 20:37

@wildebert

Natuurlijk moet hij het nog laten zien en volgens mij roept er ook niemand dat hij een rit gaat winnen.
Er is er hier echter een die constant roept dat hij geen enkele top 5 klassering gaat halen en dat slaat natuurlijk nergens op.

peervaneynthoven 18 juni 2017 om 20:50

Wat een slap ge… hier over sprinters. @ chavanel @fraine gal. Het begint steeds meer te lijken op voetbalsites. Ook niet meer te pruimen door de steeds groter wordende onzin. Nog even en ik heb het ook gehad met WF. Drastische devaluatie in kennis en steeds groter wordende dominantie door persoonlijke fan adoratie van renner X die zich afzet tegen renner Y die won omdat X lek reed, niet genoeg had gegeten, de wind tegen had, zijn lead out niet goed reed etc,etc. T’is niet meer wat het was. ik vrees dat het naar en tijdens de TdF nog erger wordt.

fraine gal 18 juni 2017 om 22:41

@Pietertje2: We gaan eens terug praten na de Tour en kijken wie dat er gelijk heeft. Veel succes gewenst ;)

Covadonga 18 juni 2017 om 22:52

Groenewegen wint regelmatig. Dat is mooi, vooral voor Groenewegen zelf. Het geeft hem vertrouwen.
In de Tour zal hij zonder pech alles op alles zetten. Of dat een ritzege of een mooie ereplaats oplevert, valt nu moeilijk te zeggen. Hij zal in ieder geval zijn best doen.

Pietertje2 18 juni 2017 om 23:47

@fraine gal

Ik denk een rit of 5 en dan kun je al terugkomen op je stoere uitspraken.

KissMyAce 19 juni 2017 om 00:00

Groenewegen gaat de groene trui pakken

  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair