Sprintzege Bryan Coquard in Belgium Tour

woensdag 24 mei 2017 om 16:41
Sprintzege Bryan Coquard in Belgium Tour

foto: Photonews

Bryan Coquard heeft de eerste etappe in de Belgium Tour gewonnen. De rappe Fransman was in Knokke-Heist de beste sprinter.

De renners die in de ontsnapping van de dag wilden, kregen het in de openingsrit niet cadeau. Het duurde meer dan een half uur voordat het vijftal Lasse Norman Hansen, Kenneth Vanbilsen, Ludwig De Winter, Brian van Goethem en Timothy Stevens erin slaagde om weg te rijden. Zij wisten al snel een voorsprong van bijna vier minuten bijeen te rijden. In het peloton deed men ondertussen rustig aan.

Met nog dertig kilometer te rijden stokte de samenwerking bij de koplopers. Voor Norman Hansen was dat het teken om ten aanval te trekken. De Deen ging er solo vandoor en pakte in de gouden kilometer de meeste secondes. De andere koplopers werden met nog twintig kilometer te gaan teruggepakt.

Vlak voor de gouden kilometer sprong ineens Philippe Gilbert weg uit het peloton. De Belgisch kampioen sloeg een gat om secondes te sprokkelen, maar deed dat te vroeg. Net voor het eerste bonificatiepunt werd hij bijgehaald.

In de laatste tien kilometer kwam ook Mathieu van der Poel aan het front. Met zijn ploegmaten van Beobank-Corendom sleurde hij kilometers lang op kop. Pas in de laatste drie kilometer werd het commando overgenomen door Quick-Step Floors en Lotto Soudal.

Voor Jens Debusschere zag het er goed uit. Hij werd in de lange laatste rechte lijn perfect gebracht door zijn ploegmaten van Lotto Soudal, maar in de akelig oplopende laatste meters werd hij toch nog voorbijgesneld door Coquard. In de achtergrond werd de sprint ontsierd door een massale val over de volledige breedte van de weg. Coquard is tevens de eerste leider in het algemeen klassement.

Dit artikel delen:

14 Reacties

TykkeThor 24 mei 2017 om 16:44

Inclusief jaarlijkse massacrash. De Balwaze Belsjum Toer lijkt er wel een patent op te hebben.

kevinhooo 24 mei 2017 om 17:10

Oooooh yes! Even wat ander commentaar…

nederbelg 24 mei 2017 om 17:19

@tykke
‘Balwaze’ klinkt verdacht naar ‘doldwaze’

HoofdIsVrij 24 mei 2017 om 17:20

Wat de overgang van de Giro naar Eurosport betreft is dit een lichtpuntje. Eerst moest Sporza altijd nog de Ronde van België uitzenden voordat ze met de Giro begonnen.

nickdt 24 mei 2017 om 17:22

Zo… dat is knap van de sprinters dat ze er nog bij zitten na een bergrit.

(En ja, ik weet dat dit een sprintrit was, maar het profiel dat ze tonen is gewoon belachelijk en lijkt op een bergrit in een grote ronde).

tvm 24 mei 2017 om 17:26

Is bekend wie er allemaal gevallen zijn? En hoe erg de schade is?

Tuubke 24 mei 2017 om 17:26

Dat was een fantastische valpartij zeg. Helemaal aan de zijkant van de weg ging er eentje onderuit, maar door een spectaculair domino-effect kwamen er steeds meer fietsen naast te liggen, tot de hele weg versperd was. Zelden zoiets gezien – gelukkig zonder erg, zo lijkt het.

Jowinho 24 mei 2017 om 17:37

Na een halfuur terug overgeschakeld naar de Giro. Ze hebben bij Sporza ook dringend nood aan nieuwe commentatoren. Wel knappe zege van Coquard, is natuurlijk ook de beste sprinter aanwezig en zeker op een aankomst zoals de Wandelaar.

KissMyAce 24 mei 2017 om 17:55

Lijkt wel de Ronde van Belgie gezien de top tien van de uitslag

Joachim 24 mei 2017 om 18:10

Het was Theuns die als eerste viel. Dat valt niet mee in zijn eerste koers zonder metaal in zijn rug.

koos1 24 mei 2017 om 18:21

Het deelnemers veld wordt in de ronde van België ook elk jaar zwakker. Is nu wel helemaal de ronde van de Belgen.

Sagan=hulk 24 mei 2017 om 19:26

Lasse Norman Hansen doet uitstekende zaken voor het eindklassement.

fraine gal 24 mei 2017 om 21:16

Ik heb de valpartij niet kunnen zien aan de arrivée dus kan ik niet zeggen wie dat de schuldige is.
@Sagan=hulk: Tot aan de tijdrit doet hij inderdaad uitstekend zaken voor het eindklassement en daarna hij Norman Hansen niks meer te zoeken in het eindklassement.

Covadonga 24 mei 2017 om 21:18

@tuubke
Fantastisch vind ik wat ongelukkig gekozen.

Headlines

Materiaalzone

Populair