Sprinttalent Lonardi opent erelijst in Tour de Taiwan, eindzege Clarke

donderdag 21 maart 2019 om 08:14
Sprinttalent Lonardi opent erelijst in Tour de Taiwan, eindzege Clarke

Jonathan Clarke - foto: Cor Vos (archief)

Jonathan Clarke mag zich eindwinnaar noemen van de Tour de Taiwan. De 34-jarige Australiër van Floyd’s Pro Cycling verdedigde in de slotronde van de Taiwanese vijfdaagse zijn gele leiderstrui met verve. De laatste dagwinst was voor Giovanni Lonardi. Hij boekte de eerste profzege uit zijn loopbaan.

De vijfdaagse Ronde van Taiwan werd afgesloten met een tocht over een biljartlaken in het zuiden des lands. Vanuit Pingtung ging het in zuidelijke richting, waarna in Checheng werd gekeerd. Over de kustweg zette het peloton weer koers richting Pingtung, waar nog enkele lokale ronden op het programma stonden.

Op het parcours kozen diverse renners het hazenpad, maar geen enkele aanval kreeg de kans van het peloton. Onder meer het Neri Sottoli-Selle Italia van Etienne van Empel en Floyd’s Pro Cycling verzorgden het betere achtervolgingswerk. Voor Clarke leverde dat het gewenste resultaat op. Hij werd tijdens de slotrit niet meer in verlegenheid gebracht en mocht zich al voor de finish zeker weten van zijn tweede overwinning als wielerprof. Eerder deze week won Clarke de tweede etappe.

Van Empel kwam er in de onvermijdbare massasprint niet aan te pas. De winst ging na bestudering van de finishfoto naar de 22-jarige Giovanni Lonardi. De snelle snaak van Nippo-Vini Fantini-Faizanè haalde het nipt voor Eric Young (Elevate-KHS). Voor Lonardi, die tijdens de massasprints in de Tour de Taiwan altijd bij de eersten wist te rijden, is het zijn eerste profzege.

Dit artikel delen:

2 Reacties

koos verrek 21 maart 2019 om 09:47

Floyd’s Pro Cycling is het team van Landis?

FritsvanHoefelen 21 maart 2019 om 10:15

Jazeker

Headlines

Materiaalzone

Populair