Sprintersfestijn in BeNe Ladies Tour

Sprintersfestijn in BeNe Ladies Tour

©Cor Vos

dinsdag 2 juli 2019 om 19:44

De organisatoren van de BeNe Ladies Tour (WE 2.1) hebben gisteren hun voorlopige deelnemersveld bekendgemaakt. Jolien D’hoore, Ann-Sophie Duyck, Sanne Cant, Lorena Wiebes, Kirsten Wild, Amy Pieters en Ellen van Dijk toppen de affiche.

Van donderdag 18 tot en met zondag 21 juli 2019 rijdt het vrouwenpeloton opnieuw door België en Nederland in de zesde etappe van de BeNe Ladies Tour. Het startschot van deze vierdaagse wordt gegeven aan het prachtige decor van de Leidsche Rijn met start aan het Castellum en aankomst op de Parijse Boulevard.

Gisteren werd het voorlopige deelnemersveld voorgesteld. “De snelste vrouwen van de wereld komen aan de start”, volgens de organisatoren. “Met Kirsten Wild, Jolien D’hoore, Amy Pieters, Roxanne Fournier, Christina Siggaard, Thi That Nguyen en uiteraard Lorena Wiebes, die recent nog goud behaalde op de Europese Spelen en zich zaterdag kroonde tot Nederlandse kampioene.”

Klassement
“Met Ellen van Dijk en Lisa Brennauer, die zondag de Duitse wegtitel veroverde, komen twee gewezen wereldkampioenen tijdrijden aan de start. Samen met andere specialisten in het hardrijden waaronder Lisa Klein en Ann-Sophie Duyck kan de strijd voor het eindklassement alle kanten uit. In totaal komen meer dan tien nationale kampioenen aan de start.” Jolien D’hoore kan de eerste renster worden die de BeNe Ladies Tour voor de derde keer kan winnen.

VoorlopigeDeelnemerslijst

Dit artikel delen:

2 Reacties

sooike 3 juli 2019 om 08:48

Geen Van der Breggen, Van Vleuten, Vos, Blaak, Brand en nog veel andere toppers aan de start. Dus “topt” het tweede garnituur het affiche. Je moet toch wat !

bidon colle 3 juli 2019 om 14:36

@sooike: Net na de Giro Rosa nog eens een paar dagen rijden in Nederland en België zou van het goede teveel zijn.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone