Sprinter Arvid de Kleijn verkast naar Rally Cycling

woensdag 30 september 2020 om 21:33
Sprinter Arvid de Kleijn verkast naar Rally Cycling

foto: Cor Vos

Arvid de Kleijn verruilt aan het einde van dit seizoen Riwal Securitas voor Rally Cycling, waar hij een contract voor komend jaar heeft getekend.

“Begin juli sprak ik voor het eerst met teammanager Jonas Carney”, vertelt De Kleijn (26) via zijn nieuwe ploeg. “Hij vertelde me over de structuur van het team en het plan dat ze met mij als sprinter hebben. Ik was meteen enthousiast en voelde een heel goede vibe. Ik voel me gevleid dat ik de eerste Europeaan in het team zal zijn.”

Carney laat weten dat zijn ploeg al langer op zoek was naar een pure sprinter die al had laten zien dat hij in Europa resultaten kon boeken op .1-niveau en hoger. “Arvid past bij die beschrijving. Het is een jonge renner met ruimte om te verbeteren en hij heeft de afgelopen jaren een ongelooflijke consistentie getoond. Hij wordt onze troef als er een massasprint is.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

TijmenCamps 30 september 2020 om 21:43

Aha, dat valt toch in de categorie opmerkelijk.

the student 30 september 2020 om 21:58

Lekker op avontuur in de states.

Westfalen 30 september 2020 om 22:53

Geen stap hogerop, maar wel een leuk avontuur zo.

Scott Sunderland 30 september 2020 om 22:56

Niet verkeerd. Ik heb niet zo'n goed gevoel bij Riwal. Ik vraag me af welke Nederlanders eigenlijk wel blijven van Reinders, Van der Lijke, Budding en Havik. En of ze anderen aantrekken. De Kleijn heeft de beste indruk achtergelaten van het stel en het is veelzeggend dat hij al na één jaar vertrekt.

Chasse_patate 30 september 2020 om 23:19

Riwal was de grote opvang ploeg voor al deze afgeschreven Nederlanders. Leuk dat hij gaat. Maar ook een beetje een sneer baarde ploeg die jou heeft opgevangen.

Ton van Wieringen 1 oktober 2020 om 14:17

Logisch dat hij vertrekt. De renners van Riwal ontvangen al maanden geen loon.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair