Sprintaantrekker Mørkøv over Bennett: “We hebben blind vertrouwen in elkaar”

dinsdag 8 september 2020 om 20:04
Sprintaantrekker Mørkøv over Bennett: “We hebben blind vertrouwen in elkaar”

foto: Cor Vos

Sam Bennett boekte vandaag zijn eerste ritzege in de Tour de France en was na afloop bijzonder emotioneel. De Ierse kampioen kon in de finale weer rekenen op Michael Mørkøv, die Bennett uitstekend wist te piloteren in de laatste honderden meters. “Sam zit altijd in mijn wiel en verliest dat wiel nooit”, aldus Mørkøv.

Sporza sprak na afloop van de etappe met de ervaren Deen. De 35-jarige Mørkøv is lovend over zijn jongere ploeggenoot. “Sam is een van de beste sprinters waarmee ik heb samengewerkt. Of we hebben gecommuniceerd in de finale? Nee, Sam zegt niets maar we hebben een blind vertrouwen in elkaar. Dit is ook voor mij geweldig.”

“Ik ben hier om Sam aan overwinningen te helpen. Dat is mijn job. Ik deed mijn eigen ding in de laatste kilometer en hij kon het afmaken. De ploegleiders wisten ons voor de start te motiveren. Patrick (Lefevere, red.) is hier en dat motiveert ook. We wilden vandaag echt de zege pakken met Sam. We bleven goed voorin en hij beschikte over de juiste benen.”

Bennett is na zijn ritzege ook de nieuwe drager van de groene trui. Het verschil met zijn naaste belager Peter Sagan is nu 21 punten. “Of we de groene trui nu gaan verdedigen? Absoluut! Het winnen van de groene trui is een droom van iedere sprinter. Het is zelfs al geweldig om een paar dagen in die trui te fietsen. Het is voor een sprinter vergelijkbaar met het dragen van de gele trui.”

Dit artikel delen:

23 Reacties

Romāns Vainšteins 8 september 2020 om 20:12

Morkov is natuurlijk best een boef, maar die horen er ook bij in deze sport en helemaal de niche massaspurten. En wat dat groen betreft, ik denk dat dat ding nu om de schouders van de meest gedrevene prijkt. Sagan heeft meer een rit nodig dan groen.

Ligthning 8 september 2020 om 20:54

Alle DCQS-renners zijn natuurlijk boeven, nietwaar Vainsteins. Je plaat blijft nu al jaren hangen. Morkov heeft het nog vrij netjes gedaan, toen hij van kop af ging. In tegenstelling tot vele andere aantrekkers in het verleden.

Lendilonus 8 september 2020 om 21:21

Ik ben het vaak oneens met Vainsteins maar hij heeft compleet gelijk dat Morkov in de massasprint gewoon een gevaarlijk figuur is. Waar je de mannen van Sunweb vandaag(en bijna altijd) keurig aan de zijkant van de weg erdoorheen ziet zakken probeert Morkov vaak nog even een concurrent van zijn sprinter te hinderen en het is meer dan eens gebeurd dat men door de manier waarop Morkov zich laat uitzakken er valpartijen ontstaan. In de klassiekers zijn de ploegen van Lefevere schitterend om te zien met hun tactische hoogstandjes maar in de eindsprint zijn het vaak enorme boeven(Cav, Morkov) die echt alles doen voor de winst.

Romāns Vainšteins 8 september 2020 om 21:26

Gast jij ziet serieus spoken.

Misschien even een rustgevend, ontspannend muziekje dat je helpt een soort van terug te keren https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=video&cd=&ved=2ahUKEwjcjJWmpdrrAhVBqaQKHWWIAbkQtwIwAHoECAEQAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dg45PgMJMqLY&usg=AOvVaw247ofXzSDtBD4efFsHzkue

En, for the record, ik hou wel van hier en daar een boef.

Michelangelo 8 september 2020 om 22:18

Lightning,
Kun je dan de beweging terug van morkov duiden nadat hij bennett afgezet had?
Was voor mij duidelijk dat hij de achteropkomers nog wat extra wilde hinderen.

Zuivere sprint van bennett, onnodige actie van morkov.

Caravaggio 8 september 2020 om 22:20

Het was gewoon een keurige sprint. Het is belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan het veilige gedrag van renners in een sprint, maar we moeten ook niet bij iedere sprint renners beschuldigen van asociaal gedrag.

harryjohan71 8 september 2020 om 23:10

In een keurige sprint wijk je niet een meter van je lijn om collega sprinters te hinderen.

Caravaggio 9 september 2020 om 00:24

Misschien best eens checken wat een meter is, harryjohan. En als je dan toch bezig bent, kan je ook ineens de definitie van hinderen opzoeken.

Rawolf 8 september 2020 om 20:57

Een leadout van 5 man zonder Morkov of alleen Morkov, ik zou de laatste optie kiezen.

Etika 8 september 2020 om 22:11

Ja, ik ook.

stalle 9 september 2020 om 07:39

Morkov was gisteren gewoon magistraal.
Geef dit toch gewoon toe.

Michelangelo 9 september 2020 om 09:03

Hij was zo magistraal dat hij die laatste beweging niet nodig had.

Maar ja, als je voor deceunink quack step rijdt….

harryjohan71 9 september 2020 om 09:09

Klopt. Hij is magistraal en de beste sprint aantrekker. Er is niemand die dat ontkent. Het gaat om de actie nadat hij de sprint heeft aangetrokken. Dit is niet nodig. Ik vind het vreemd dat zo’n actie wordt goed gepraat/gevonden. @Stalle Vindt jij de actie van Morkov nadat hij de sprint aantrok netjes?

Ligthning 9 september 2020 om 10:17

Morkov doet het heel netjes. In de meeste sprints, na het lanceren, wijken de lead-outs (soms meervoud) vaak in een ruk helemaal naar links en rechts uit. En schakelen daarbij (bewust of onbewust) een paar concurrenten uit. En dan hebben we het niet meer over DCQS dan over andere ploegen. Michelangelo is zo extreem sectair, of leidt aan dementie/verlies korte geheugen, dat hij die talrijke beelden uit het verleden, "bewust" vergeet. Ik daag Michelangelo uit om op zoek te gaan naar beelden uit honderden sprints, waarbij de lead-outs in de fout gaan. En vast te stellen hoe vaak andere ploegen daarbij betrokken zijn.
En anders kan hij nog eens de "poging tot doodslag" sprint van Groenewegen herbekijken, en die is toch lid van de Nederlandse Jumbo-Visma ploeg.

harryjohan71 9 september 2020 om 10:50

Morkov weet volgens mij zelf wel dat het niet goed is wat hij doet en teveel afwijkt, omdat hij meteen weer teruggaat. Hij lost het zo nog goed op. Dat meerdere sprintaantrekkers dit doen, wil nog niet zeggen dat het netjes is. Ik heb wel vaker gevonden dat sprintaantrekkers andere sprinters al dan niet bewust teveel hinderen. Dit maakt het mijns inziens niet geoorloofd en het sprinten zeker niet veiliger. Het is alleen jammer dat er in het verleden nooit straffen voor zijn uitgedeeld. Tenminste niet dat ik me kan herinneren.

Lalsacien 9 september 2020 om 11:01

@Ligthning kun je ook een discussie voeren zonder beledigend te zijn over de ander? Dank u!

Michelangelo 9 september 2020 om 13:27

Uiteindelijk zijn, morkov, sabattini, richeze beroemd om hun leadout kwaliteiten. Maar vooral ook om de kwakken die ze daarbij uitdelen.

Ik heb er weinig moeite mee als de leadout een klein openingetje maakt langs het hek en meteen daarna het deurtje weer dicht doet. Maar ik heb wel moeite als ze bewust de sprint van een ander verzieken. Kijk nog even de laatste Vuelta sprint terug, dan weet je wat ik bedoel.

En ja, van quack step….

Brecht 9 september 2020 om 11:42

niks belet Lotto Soudal om Kluge de spurt te laten aantrekken voor Ewan zoals Morkov het doet voor Bennett, maar dan moet je renner wel sterk genoeg zijn om er in de laatste km nog bij te zijn

harryjohan71 9 september 2020 om 12:44

Waarom zou Lotto van tactiek veranderen? Met de huidige tactiek heeft Ewan veel wedstrijden gewonnen.

stalle 9 september 2020 om 13:04

Meer dan netjes.Subliem zelfs.

Romāns Vainšteins 9 september 2020 om 13:32

Hoe heette dan mannetje van Cipollini vroeger ook alweer, dat was er ook eentje zeg.

Caravaggio 9 september 2020 om 14:08

Ik denk dat we kunnen besluiten dat dit één van de netste sprints was die we dit jaar al gezien hebben. Proficiat aan alle renners die er in deelgenomen hebben.

harryjohan71 9 september 2020 om 14:20

Deze conclusie kan ik helaas niet trekken, omdat een renner bewust van zijn lijn afwijkt met de intentie om te hinderen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair