Spratt wint aankomst bergop in Giro Rosa, Van Vleuten tweede

woensdag 11 juli 2018 om 15:17
Spratt wint aankomst bergop in Giro Rosa, Van Vleuten tweede

foto: Sirotti (archiefbeeld)

Amanda Spratt heeft vandaag de Giro Rosa naar haar hand gezet. De Australische van Mitchelton-Scott was de sterkste in Gerola Alta na de eerste aankomst bergop en nam tevens de roze leiderstrui over van Ruth Winder. Spratts ploeggenote Annemiek van Vleuten eindigde op de tweede plaats. Ashleigh Moolman was derde.

Op papier was het vandaag aan de topfavorieten om hun kaarten op tafel te leggen na een ploegentijdrit, meerdere sprintetappes en een late heuvel zoals gisteren. Nadat het startsein was gegeven in Sovico, probeerden meerdere rensters een ontsnapping op touw te zetten. Onder anderen Anna Plichta van Boels-Dolmans probeerde weg te komen, maar zonder succes.

Gruppo compatto
Ondanks de onrustige beginfase bleef het peloton compatto tot aan de slotklim naar Gerola Alta, waar de strijd losbarstte. Klassementsleider Ruth Winder moest al vroeg lossen, waardoor de roze trui op de tocht stond. Een kopgroep met daarbij onder anderen de Nederlandse vrouwen Sabrina Stultiens, Lucinda Brand en Annemiek van Vleuten maakte zich los.

Spratt plaatste op vier kilometer van de streep haar demarrage, die beslissend bleek. Ze pakte achttien seconden voorsprong op haar achtervolgers en breidde die marge snel uit. De vogel bleek gevlogen en de ritzege was voor de Australische, die en passant ook de roze leiderstrui overnam van Winder.

Dit artikel delen:

4 Reacties

simonvanderzee 11 juli 2018 om 15:21

Jammer voor “Vleuty”!

Hoebele 11 juli 2018 om 16:20

Klasse van Spratty & Vleuty! 1+2 in de rit en 1+3 in klassement. Benieuwd wat de klimtijdrit morgen brengt

NDI22 11 juli 2018 om 16:49

Jammer genoeg geen beelden. Weet iemand of ze zaterdag wel uitzenden? Zoncolan lijkt me toch wel leuk om te zien.

graceland 12 juli 2018 om 07:24

Er zijn wel degelijk beelden/samenvattingen van de Giro Rosa.
Voor mensen met een schotel en een card op RAI Sport en tevens samenvattingen op de site van Steephill met zo wel korte als lange (50 minuten) .(zie women’s Giro Rosa Stage ? -Demand Broadcast.
Tevens aan de uitslag te zien als het berg op gaat dat helaas de dagen van Marianne Vos als klassement rijdster geteld zijn.Eindigt op 9: 40 van Spratt maar dat is geen schande na al die mooie jaren.

Headlines

Materiaalzone

Populair