Sporza zendt Strade Bianche uit, VTM doet Milaan-San Remo
foto: Sirotti (archief)
Nick Doup woensdag 21 februari 2018 om 16:33

Sporza zendt Strade Bianche uit, VTM doet Milaan-San Remo

Twee Italiaanse voorjaarskoersen zullen niet exclusief te zien zijn op Eurosport. De sportzender heeft namelijk sublicenties verkocht aan Belgische zenders. Strade Bianche zal te zien zijn op Sporza en commerciële zender VTM kondigt aan Milaan-San Remo uit te zenden.

Sporza maakt melding van de live-uitzending van de Toscaanse voorjaarskoers over de grindwegen, die op zaterdag 3 maart verreden wordt. Op 17 maart is La Primavera te zien bij VTM, met commentaar van Merijn Casteleyn en Tom Boonen.

Begin 2017 kocht Eurosport de uitzendrechten voor de Italiaanse wedstrijden die door RCS Sport georganiseerd worden. De Giro d’Italia wordt tot en met 2020 in Nederland en België alleen uitgezonden op Eurosport. Ook voor Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Milaan-San Remo, Milaan-Turijn, de Ronde van Lombardije en Gran Piemonte had de sportzender de rechten, maar daarvan worden nu enkele losse licenties verkocht voor andere zenders.

Of de wedstrijden ook op een Nederlandse zender te zien zullen zijn, is niet bekend.

https://twitter.com/MerijnCasteleyn/status/966289068429586432

 
38 Reacties
Sorteer op:
21 februari 2018
Topnieuws!
21 februari 2018
Nu is het commentaar op vtm ook niet zoveel beter dan Eurosport, maar toch goed nieuws.
21 februari 2018
Flinke klap voor Eurosport. Die verliezen nu 3/4 van hun kijkers tijdens de Strade.
21 februari 2018
Geweldig nieuws! Dag eurosport.
21 februari 2018
dat betekent voor MSR, nog meer reclame
21 februari 2018
@Hoofdisvrij: Eurosport krijgt er wel een zak geld voor.
21 februari 2018
Zou Eurosport nu druk hebben uitgeoefend om de grote WvA een wildcard te geven, om de rechten voor meer geld te kunnen verkopen. Lijkt wel of WvA de nieuwe Boonen moet worden.
21 februari 2018
Is dit niet meer iets voor een forum, klein nieuws of een volgtopic? Of worden jullie gesponsord door VTM of Sporza :S
21 februari 2018
@Mackie: ja het lijkt er sterk op dat een aantal belangrijke spelers in de wielerwereld op een speciaal daartoe belegde vergadering besloten hebben dat WVA de nieuwe Boonen moet worden. On topic: het commentaar op VTM is doorgaans een stuk minder goed dan bij Sporza. Gelukkig kijk ik normaal gezien een langer stuk van de Strade dan van MSR.
21 februari 2018
@Okidoki: natuurlijk is dit belangrijk nieuws. Zonder kijkers geen koers. Belangrijker dan een berichtje over een nieuwe strook in PR of Kristoffs gevoel na het winnen van een zandbaksprint (wat overigens ook nieuws is).
21 februari 2018
Benieuwd wat dat voor de kijkcijfers van Eurosport betekent, vergeleken met vorig jaar, zal toch een stevige terugval betekenen gok ik. @Okidoki Bizarre opmerking, voor de Belgische tv-kijker is het wel leuk om te weten op welke zenders we kunnen afstemmen voor de grootste wedstrijden.
21 februari 2018
Hopelijk het begin van het einde van het monopolie. Erg belangrijk nieuws want ES is met die reclames en beroerd commentaar niet te hardebn.
21 februari 2018
Nou nog de Giro naar Sporza en het leven lacht ons toe
21 februari 2018
Ik hoop ook nog steeds op een Giro met de Cauwer
21 februari 2018
Precies goed ook: prachtkoers op Sporza, en die veredelde sprintkoers op VTM.
21 februari 2018
Ik kijk toch liever gewoon op Eurosport
21 februari 2018
Eindelijk. De Giro is zo bekend die gaan ze daar houden. De andere 2 minder bekend over het algemeen daarom maar aan Sporze gegeven denk ik
21 februari 2018
Gelukkig weer Wuyts en de Cauwer!!!!
21 februari 2018
@Leukefans: zoiets heet een mening...waar het eerst vooral renners, koers en interviews ging, wordt nu alles als nieuws gebracht. Waar koersen te zien Zijn, staat al bij een voltooid (logischerwijs). Dan hoef je het niet nog een keer te melden (mijn mening).
21 februari 2018
De druk van dit forum heeft kennelijk gewerkt. :) Geweldig nieuws!! Voor mij mag het ook Schotte en De Cauwer zijn.
21 februari 2018
voor de Cauwer en Schotte.
21 februari 2018
Koers op de propagandazender vd vlaemsche nationalisten neen dank u. Diezelfde nationalisten besparen de vrt kapot waar vtm dan weer handig van kan profiteren.Dan luister ik 10x liever naar jose been. Boonen heeft als het op vtm is blijkbaar wel goesting om commentaar te geven maar op vrt ha neen. Zijn onnozele einde carriere reportage n op vtm zal er ook wel iets mee te maken hebben. Met koen wouters valt er ook wel een lijntje te trekken en het zal natuurlijk wel geld opgeleverd hebben een deal met vtm. Maar goed strade op sporza is al meegenomen. Kan mij niet herinneren dat wuyts en cauwer ooit strade gedaan hebben. Maar ik kan me vergissen. Was het niet renaat vroeger?
21 februari 2018
Elk verslag van een wielerwedstrijd zonder die wuijts/wuits/wuyts (?) is pure winst voor de kijker.
Gewoon Eurosport,maar wel zonder die ene Belg.
21 februari 2018
Heb zelf een voorkeur voor de Belgen, lijken meer ingewijd in het wereldje en wat er op de achtergrond speelt. Hopelijk gaat Wuijts zich niet een hele afzending afberen op WvA. Zal wel lastig voor hem zijn om hem nu niet DE WERELDKAMPIOEN te noemen.

Reacties zijn gesloten.