‘Sportvasten’ moet Bos meer reserve geven

dinsdag 3 december 2013 om 14:22

In de hoop Theo Bos de stap naar de wereldtop in de sprint te laten zetten, heeft Belkin sportvastengoeroe Remco Verkaik als adviseur in de arm genomen. Deze zal de sprinter een sportvasten programma voorleggen, waarmee hij uiteindelijk meer over moet hebben in de sprint.

“Het probleem nu is dat Theo Bos met een paar klimmetjes al zijn suikers heeft verbrand”, stelt Verkaik in De Telegraaf. “De meeste wegsprinters hebben in hun systeem dat ze juist een reserve hebben na zes uur koers. Dat gaan we bij Theo proberen voor elkaar te krijgen met een paar minikuren van drie dagen. Het heeft geen zin om met hem een tiendaagse te doen, omdat hij dan te veel in de duurstand zou komen en dus explosiviteit verliest. Met bijvoorbeeld vier minikuren van drie dagen in een maand kun je dat verlies beperkt houden.”

Een normale kuur duurt tien dagen en kan ook voor niet-sporters heilzaam werken. Het metabolisme wordt dan van een suiker verbrandingsstand omgezet naar een vet verbrandingsstand. Belkintrainer Louis Delahaije geeft aan dat vooral sprinters als Bos hiervan kunnen profiteren. “Theo heeft in een finale, als hij volle bak moet sprinten, al zijn suikers al verbrand. Daardoor is hij, op het moment dat het er echt op aan komt tegen de topsprinters, maar op zeventig procent. Dat willen we graag veranderen. Dit kan die laatste stap zijn voor Theo naar de absolute top.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair