Spekenbrink: “Tom heeft in de Giro meer kans dan in de Tour”

Spekenbrink: “Tom heeft in de Giro meer kans dan in de Tour”
maandag 17 december 2018 om 08:37

Zondag kwam Tom Dumoulin met het nieuws dat hij volgend seizoen alles op de Giro d’Italia zet. Volgens teammanager Iwan Spekenbrink een keuze op basis van winstkansen. “Deze Giro is een te mooie kans om te laten liggen”, aldus Spekenbrink tegenover Langs de Lijn.

Vanwege de vele tijdritkilometers in de Giro en het beperkte aantal hiervan in de Tour was vooral een doorslaggevende factor. “Waar kunnen we tijd winnen en waar gaan we verliezen?”, was de vraag die ze zich bij Sunweb stelden. “Daarbij kwamen we tot de conclusie dat Tom meer kans heeft in de Giro dan in de Tour.”

Qua prestige staat voor velen de Tour de France nog bovenaan, maar Spekenbrink merkt dat hier enige verandering in ontstaat. “Gelukkig zie je nu een evolutie in de sport. Renners kijken waar ze de meeste kans hebben om te winnen”, constateert de teammanager. “Deze Giro is voor Dumoulin een te mooie kans om te laten liggen.”

Dan staat er na de Giro ook nog de Tour op het programma. “We kunnen niet voorspellen hoe Tom uit de Giro gaat komen”, houdt Spekenbrink een slag om de arm. “Na drie heftige weken maken we balans op en kijken we of het zinvol is om te starten in Frankrijk.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

Ab Normaal 17 december 2018 om 08:55

Dat is nu gewoon fatsoenlijk management. Geen beleid vanuit emotie maar vanuit ratio. Hulde.

vevie 17 december 2018 om 09:21

Kijk, als dit de norm wordt dan zijn we eindelijk waar we moeten zijn. Goede voorbeelden zijn ook Simon Yates en Miguel Angel Lopez. Rijden waar je de meeste kans hebt om te winnen.

Ab Normaal 17 december 2018 om 09:44

@vevie
Dan nu nog parcoursbouwers in de Tour die ieder jaar een ander type parcours neerleggen en niet structureel afgestemd op Bardet.

tendam 17 december 2018 om 10:44

Er is rationeel gezien evenveel voor te zeggen om Dumoulin zich te laten richten op de Tour ipv de Giro. Misschien is het juist wel de emotie (Dumoulin voelt meer voor de Giro) die de doorslag heeft gegeven.

Javier 17 december 2018 om 10:06

“Daarna kijken we of het zinvol is om in de Tour te starten.”

Dumoulin heeft zelf al zo vaak aangegeven deze combi niet te vaak willen doen, omdat hij dan meent roofbouw te plegen op zijn lichaam. Kan mezelf dus ook niet voorstellen dat hij in de Tour zal starten. Misschien weer alle ballen op Matthews met Kelderman als joker voor het klassement? Zou ook prachtig zijn!

Taliesin 17 december 2018 om 18:05

De Tour gaat echt wel gereden worden, dat zie je nu al in dat interview.
En al helemaal als de Giro niet gewonnen wordt, count on it.

Hensie 17 december 2018 om 12:11

Logische beslissing met logische onderbouwing. En laten we eerlijk zijn, de Giro is toch ook gewoon veel mooier dan de Tour. ;-)

Martin Bergstra 17 december 2018 om 13:48

Gewoon de giro gaan doen
Zolang Frankrijk geen klassements renner heeft met een tijdrit is de tour onmogelijk
Alleen zit ik niet te wachten op weer een eurosport zomer

peervaneynthoven 17 december 2018 om 20:41

Dan kijk je toch niet als je daar niet op zit te wachten. Vrijheid blijheid. Er zit een knop aan dat ding. Ik kijk wel, ondanks de reclame want beter iets dan niet kijken."Home of cycling" maakt Eurosport volledig waar.Het geld moet ergens vandaan komen, voor niets gaat de zon op. Je kunt ook een abonnement op Eurosport Player nemen, zonder reclame. Een andere suggestie (gratis deze keer), neem de koers op en kijk hem op een later tijdstip af en spoel de reclame door. Voor een dubbeltje op de eerste rang gaat helaas niet meer.

Mwielerfan 17 december 2018 om 22:49

De zon gaat juist wel op als je niets betaald

peervaneynthoven 18 december 2018 om 00:16

@Mwielerfan, volkomen correct, aangepast. Ik wilde nog zeggen, kijk ook eens naar betaald maar dan is het net of ik je iets betaald wil zetten en dat is flauw :-)

Joachim Agostinho 17 december 2018 om 15:24

@ tendam 17 december 2018 om 10:44
Er is rationeel veel meer voor te zeggen om de TdF te doen, namelijk vanuit commercieel oogpunt. Juist daarom is het klasse dat de sponsor hier klaarblijkelijk niet op aangedrongen heeft en de keus aan de ploeg laat. Maar ik ben er van overtuigd dat wanneer het parcours van de TdF min of meer vergelijkbaar was geweest met dat van de Giro, er voor de TdF was gekozen.

Bikeage 17 december 2018 om 18:21

Die sponsor kan anders op Eurosport wel elke 7 minuten in het reclameblok. Bij de Tour de France gaat dat niet gebeuren. In ieder geval niet op de zenders waar liefhebbers naar kijken.

Mwielerfan 17 december 2018 om 22:50

Sponsor zal wel afdwingen dat dumoulin zichzelf opbrandt en in tour toch start.

Mwielerfan 17 december 2018 om 22:51

Beetje makkelijke redenering. Natuurlijk zijn de winstkansen groter in de giro. De beste renners starten immers in de tour.

Sonsbach Allstars 17 december 2018 om 23:38

Gewoon Giro in combinatie met Vuelta en WK rijden. Mooie koersen fietsen en die saaie tour is niet heilig; veel stress en weinig plezier. TD zit in de luxe positie dat hij min of meer zelf kan kiezen waar hij rijdt.

Headlines

Materiaalzone

Populair