Spaanse bondscoach Mínguez moet weg na kritiek over salaris
foto: Sirotti
woensdag 21 november 2018 om 17:45

Spaanse bondscoach Mínguez moet weg na kritiek over salaris

De wereldtitel van Alejandro Valverde was het laatste wapenfeit van bondscoach Javier Mínguez. De Spaanse wielerfederatie RFEC heeft besloten om het contract van de succescoach niet te verlengen, nadat Mínguez in de media klaagde over zijn ’te lage’ salaris.

De RFEC heeft Mínguez een brief gestuurd, waarin staat dat ze zijn contract niet verlengen. Europa Press heeft inzage in de bewuste brief, die is ondertekend door José Luis López Cerrón, de voorzitter van de wielerfederatie. In de brief laat de RFEC duidelijk weten dat ze niet gediend zijn van de kritiek van Mínguez.

De ervaren Mínguez liet begin oktober weten niet verder te kunnen gaan onder de huidige voorwaarden. “Er komt een moment waarop je moet zeggen: nu is het genoeg. Als er niks verandert, dan stop ik aan het einde van het jaar als bondscoach”, was hij toen al duidelijk.

Financiële problemen
Hij liet weten de eerste jaren als bondscoach gratis te hebben gedaan, op vraag van López Cerrón. “Dit omdat de Spaanse bond kampte met financiële problemen. Maar waarom kregen de vrouwenbondscoach én de technisch directeur in die periode dan wél een jaarsalaris van 40.000 euro? Het is een schande dat een bondscoach 25.000 euro verdient”, spuwde Mínguez zijn gal.

Hij liet de deur echter wel op een kier. “Ik ga alleen maar door als mijn financiële eisen worden ingewilligd. Cerrón weet hoe ik erover denk, hij moet nu het initiatief nemen.” Initiatief nam Cerrón ook, alleen pakt dit niet heel goed uit voor Mínguez. In de brief bedankt de RFEC de ex-bondscoach nog wel voor “zijn toewijding en bewezen diensten.”

Alejandro Valverde kroont zich tot wereldkampioen in Innsbruck – foto: Sirotti

Wereldtitel van Valverde als orgelpunt
De Spaanse wielerbond zal nu voor het eerst in zes jaar weer op zoek moeten naar een nieuwe keuzeheer. Mínguez wist uiteindelijk vijf medailles te behalen op het WK. In zijn eerste jaar veroverden Joaquím Rodríguez en Alejandro Valverde zilver én brons in Firenze.

Een jaar later pakte Valverde opnieuw brons, ditmaal in Ponferrada. Op het WK van 2016 in Qatar veroverde Jonathan Castroviejo een bronzen plak in de tijdrit. Op het afgelopen WK volgde de bekroning voor Mínguez met de wereldtitel van Valverde.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
22 november 2018 14:54
heel goed, weg met die huilebalk. ik wou dat ik het verdiende.
    22 november 2018 15:02
    Je kent hem persoonlijk ?? Heb je dan ook een verklaring waarom de vrouwencoach dan kennelijk € 15.000,- meer verdiend ??
23 november 2018 14:33
Jazeker, in Nederland verdienen de mannen meer, en in Spanje de vrouwen. Wist je dat niet?

Reacties zijn gesloten.