‘Southeast biedt Pozzato contract aan’

donderdag 15 oktober 2015 om 14:22
‘Southeast biedt Pozzato contract aan’

Foto: Sirotti

De toekomst van Filippo Pozzato ligt mogelijk niet in de WorldTour. Het ProContinentale Southeast heeft de 34-jarige Italiaan een contract aangeboden, meldt Gazzetta dello Sport. Pozzato moet noodgedwongen vertrekken bij Lampre-Merida, waar hij een teleurstellende tijd achter de rug heeft. De laatste twee seizoenen boekte Pippo zelfs geen enkele overwinning.

Pozzato werd eerder al gelinkt aan Tinkoff-Saxo en Trek Factory Racing, maar iets concreets leverde dat vooralsnog niet op. De oud-winnaar van Milaan-San Remo (2006) zou zich momenteel beraden over het aanbod van Southeast. De Italiaanse ploeg kan in ieder geval schermen met een wildcard voor de Giro d’Italia van volgend jaar.

Dit artikel delen:

12 Reacties

AgentDeCoureursCyclistes 15 oktober 2015 om 14:46

Ondanks leeftijdsverschillen, is Pozzato voor mij de Balotelli van het wielrennen. Zijn naam is niet recht evenredig met zijn resultaten. Leuk voor op de kasseien en in Italiaanse semi-klassiekers, maar deze overgewaardeerde renner heeft al jaren niks meer te zoeken in de World-Tour.

koos1 15 oktober 2015 om 14:48

Dat is een flinke stap terug, Southeast zien we wel in de giro, maar verder rijden ze toch alleen de kleinere koersen. Jammer dat Pozzato niet meer in een grote koersen te zien zal zijn, al laat hij de laatste jaren maar heel weinig zien waar hij start.

Purito 15 oktober 2015 om 14:53

Hij heeft dit jaar wel pech gehad in de meest cruciale fase van het seizoen. Hij was zeer sterk in het voorseizoen, en alles leek perfect voor Vlaanderen en Roubaix. Maar hij werd serieus ziek voor de E3, en dan weet je dat je voorjaar om zeep is. Desalniettemin werd hij nog 12e in Vlaanderen, in het overige elitegroepje. Dat zegt me wel dat hij zonder die ziekte een gooi had kunnen doen voor winst in RVV en PR.

Maar voor de rest heeft Pippo te weinig beroepsernst en mentaliteit. Hij is vooral druk met het bijhouden van zijn twitter. Doodjammer, want qua talent hoort hij altijd mee te doen om de zege in zijn koersen. Boonen, Cancellara en Pozzato: de drie meest getalenteerde voorjaarsmannen.

lnnrt 15 oktober 2015 om 14:59

Er zitten er maar weinig zo mooi op de fiets als Pozzato. Zijn strijd met Boonen vond ik prachtig, vooral hoe hij de Belgen (lees Wuyts) het bloed onder de nagels haalde, haha.

Japsie 15 oktober 2015 om 15:45

Zoveel talent deze man, ik had gehoopt dat hij naar Trek zou gaan, samen met Cancellara en Devolder een mooi ploegje voor RvV en PR. Begin van het jaar in bloedvorm leek het.
Ziek geworden, en ongeïnspireerde Tour de France gereden.
Ik hoop echt niet dat hij naar Southeast gaat. Verschrikkelijke teamnaam voor een Italiaanse ploeg met een vreselijk shirt.

nkunku1244 15 oktober 2015 om 16:58

@Japsie, ze hebben volgend jaar dan ook een nieuwe hoofdsponsor

Polleke 15 oktober 2015 om 17:10

Tja…Pipo, what’s in a name…de prestatiecurve ging wel heel snel naar beneden toen de controles een beetje harder werden…niet te begrijpen dat hier nog een ploeg centen voor wil vrij maken….

Dayer Quintana 15 oktober 2015 om 18:48

Southeast lijkt mij niet de ploeg voor hem, team waar niet echt een lijn in zit.

SCIC 15 oktober 2015 om 19:30

Gaat Southeast Ramon Carretero weer opstellen in de Giro :-))

Hakkie2 15 oktober 2015 om 19:34

@scic: Dat lijkt me niet

DeGroteMolen 15 oktober 2015 om 20:32

Kleurrijke renner! Heeft er na een aanvankelijk zeer mooie carrierestart niet veel van gemaakt…of zou zijn sterke start te maken hebben gehad met rijden voor Lefevre & co. Die hadden wel meer renners die opvallend sterk waren zo rond 2003 – 2007.

Chaba 15 oktober 2015 om 20:45

Ook al blijven de resultaten wat achter het is wel een man met flair en ik denk dat dit een goede aankoop is van Southeast al is het alleen al vanwege zijn publicitaire waarde.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair