Sosa mist Tour Colombia door gebroken duim

maandag 3 februari 2020 om 17:03
Sosa mist Tour Colombia door gebroken duim

foto: Cor Vos (archief)

Team Ineos moet het in de Tour Colombia 2.1 doen zonder Iván Ramiro Sosa. De Colombiaanse klimmer heeft zondag namelijk zijn duim gebroken bij een valpartij in de finale van het nationale wegkampioenschap.

Sosa reed op het moment van de val aan kop van de wedstrijd. Zijn medevluchter, Sergio Higuita van EF Education First, wist daarna de titel te pakken. Sosa kon de wedstrijd niet uitrijden, waarna in het ziekenhuis de breuk werd geconstateerd.

De 22-jarige Sosa gaat maandag onder het mes en zal daarom zijn thuisronde (11-16 februari) moeten missen. “Iván heeft ook nog veel schaafwonden en een blessure aan zijn rechterelleboog. De elleboog is oké, maar hij heeft een kleine breuk in zijn duim die geopereerd moet worden”, aldus ploegdokter Richard Usher.

Leonardo Basso, die afgelopen week de Vuelta a San Juan reed namens de Italiaanse selectie, is door Team Ineos opgeroepen als vervanger voor de Tour Colombia 2.1.

Dit artikel delen:

4 Reacties

hartstikkebedankt 3 februari 2020 om 17:33

Wat denken jullie dat de potentie is van Sosa? Tot nu toe vind ik het eigenlijk een vrij onberekenbare renner. Lijkt als we in Colombia blijven ook wel ingehaald door Higuita en soms rijdt hij zeker puur bergop nog heel goed maar in sommige koersen ook behoorlijk matiger. Weet nog niet zozeer of dat leeftijd en/of rol in de ploeg is en dat hij het dan wat laat lopen of dat hij niet beter kan.

Kannibaal van Schepdaal 3 februari 2020 om 19:52

Is wat mij betreft een toptalent, als hij niets mankeert. Zijn tijdrit zal wel niet snel verbeteren vermoed ik. Vorig jaar 2de in Colombia, 2de in Occitanië, 1ste in Burgos, 2de in Gran Piemonte en 14de in Lombardije. In je eerste WT-seizoen is dat zeker niet slecht. Normaal gezien zou hij dit jaar een sprong moeten kunnen maken, met wellicht een top tien plaats in de Vuelta binnen zijn mogelijkheden. Probleem is dat hij bij Ineos weinig voor zichzelf zal kunnen rijden, dus de weinige kansen die hij krijgt, moet hij dan wel grijpen, zoals in Colombia, een race die nu aan zijn neus voorbijgaat. Dat zal het verschil maken tussen kopman worden of superknecht zijn voor toptalenten in zijn ploeg die beter kunnen tijdrijden zoals Bernal.

gavirialaphilippe 3 februari 2020 om 22:38

Sosa is een toptalent en doet bergop niet onder voor Bernal. Is als klimmer al wereldtop. Heeft tot nu toe wat pech gehad en moet zijn constantheid (in een GT) zeker nog bewijzen. Zijn tijdrit is een zwaktepunt, dus daar zal hij nog hard aan moeten werken. Wees niet verrast mocht hij 3 ritten in de Vuelta pakken

ChefSpijker 4 februari 2020 om 00:09

Bernal staat toch nog wel een paar treetjes hoger. Ook als klimmer. Bij Androni, toen ze nog teamgenoten waren, zag je ook wel een flink verschil tussen beiden. Terwijl zowel Bernal als Sosa uit '97 komt. Is niet alsof Bernal enkele jaren ouder is. Hij kwam alleen op jongere leeftijd al door en dat heeft waarschijnlijk ook met kwaliteitsverschil te maken.

Sosa laat 't voorlopig alleen in kleinere koersen zien inderdaad, dat heeft niet enkel met een knechtenrol te maken. Afgelopen Giro kreeg ie genoeg vrijheid om op jacht te gaan naar een ritzege en zat ie meermaals mee in de vlucht. Alleen was ie dan niet goed genoeg uiteindelijk. Ik geloof wel dat ie ook in de grotere koersen uiteindelijk prijzen gaat pakken, maar met zijn belabberde tijdrit zal het qua klassementen in veel koersen wel lastig worden.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair