Søren Kragh Andersen valt twee keer in Oman

Door Nick Doup, woensdag 14 februari 2018 om 14:42

Andersen won vorig jaar nog een rit in Oman - foto: Muscat Municipality/Paumer/K.D. Thorstad

Sunweb kende een lastige tweede etappe in de Tour of Oman. De Duitse ploeg met de Nederlandse basis zag kopman Søren Kragh Andersen twee keer vallen. De Deen was een van de favorieten voor de ritzege, maar daar kon dus een streep doorheen. Martijn Tusveld was op de 21e plek de beste Sunweb-renner in de uitslag.


Sunweb wacht – samen met UAE Emirates – nog op de eerste overwinning van het seizoen. Daar wilde de ploeg vandaag verandering in brengen. “We wilden eerst voor Søren gaan en na zijn eerste val bleven we bij dat plan”, vertelt Tusveld, die in Oman zijn debuut maakt na zijn winterse overstap van Roompot-Nederlandse Loterij. “Toen hij weer viel op de voorlaatste klim, gingen wij met de andere jongens ervoor. We misten net de eerste groep en uiteindelijk finishte ik in de tweede groep.”

Meer kansen
Tusveld stond zes maanden langs de kant met de Ziekte van Pfeiffer. “Ik ben blij op deze positie te staan nu, maar het is heel jammer voor het team om Søren zo te verliezen. We geloofden allemaal dat hij er zou staan om voor een goed resultaat te gaan, maar we hebben nog meer kansen de komende etappes waar we het weer gaan proberen”, blijft Tusveld hoopvol.

Ploegleider Tom Veelers zag Andersen zijn eerste val, vroeg in de etappe, goed verwerken. “Hij was mentaal terug in de wedstrijd en vol vertrouwen om voor een resultaat te gaan. Maar toen viel hij in de finale weer en was het over”, legt hij uit. Tom Stamsnijder en Max Walscheid bleven bij de Deen. Zij kwamen op ruim 12 minuten van ritwinnaar Nathan Haas over de streep.

7 Reacties

Patat Lefevre 14 februari 2018 om 15:10

Jammer voor die gast, maar is dit nieuwswaardig..?

schipperaar 14 februari 2018 om 15:17

@patat
Wel degelijk net als de voortreffelijke tweede plek van der Greg, staat al vroeg scherp.

lemmens 14 februari 2018 om 15:26

Bericht klopt niet helemaal, UAE won maandag het Aziatisch kampioenschap met Mirza, al stelt dat niet veel voor natuurlijk.

Tinkerbell 14 februari 2018 om 15:41

Mirza won het Aziatisch kampioenschap in de kleuren van zijn land dus officieel niet namens de ploeg, PCS beschouwt het daarom niet als een een overwinning van UAE maar het ligt er dus aan hoe je het ziet.

Sunweb gewoon niet goed. Niemand in de eerste groep. Vallen heeft ook met scherpte te maken dus er is nog werk aan de winkel.

Veloburto 14 februari 2018 om 15:42

@lemmens, technisch gezien kwam Mirza daar uit voor het land UAE en niet de ploeg :)

Joachim 14 februari 2018 om 15:54

@ Patat Lefevre, Andersen won vorig jaar een rit in Oman en was ook vandaag een kanshebber op de zege, dus ik vind van wel.

TykkeThor 14 februari 2018 om 18:50

Kristoff mag hier toch ook wel bij de eersten zitten.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.