Sonny Colbrelli zegeviert in jubileumeditie Coppa Bernocchi

zondag 16 september 2018 om 16:12
Sonny Colbrelli zegeviert in jubileumeditie Coppa Bernocchi

Sonny Colbrelli - foto: Sirotti

Sonny Colbrelli heeft de honderdste editie van de Italiaanse eendagswedstrijd Coppa Bernocchi op zijn naam geschreven. De rappe man van Bahrain Merida was in zijn thuisland oppermachtig in de massasprint. Manuel Belletti eindigde op de tweede plaats, Paolo Simion werd derde. Op de erelijst volgt Colbrelli zichzelf op, nadat hij er vorig jaar ook al de beste was.

Terwijl ook in Italië reikhalzend werd uitgekeken naar de slotrit van de Vuelta a España, werd er ook gewoon gekoerst. De Coppa Bernocchi vierde namelijk haar jubileumeditie, want de koers werd voor de honderdste keer gehouden. Filippo Ganna, Benoît Cosnefroy, Alessandro Fedeli en Amaro Antunes kleurden de rit met een lange ontsnapping. Hun maximale voorsprong bedroeg vijf minuten in de eerste vijftig kilometer.

Toen het peloton de vier koplopers langzaamaan in het vizier kregen, zetten meerdere renners de achtervolging in. Zo maakte Davide Ballerini de oversteek naar de kopgroep. Het peloton was echter nooit ver weg. Ondanks meerdere schermutselingen in de finale, draaide de koers uit op een massasprint. Daarin stond er geen maat op Sonny Colbrelli. Ook vorig jaar was de Italiaan de snelste na een bijzonder spannende finale.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Scott Sunderland 16 september 2018 om 16:25

Werd weer eens tijd voor hem om een leuke wedstrijd te winnen. Absoluut genoeg talent en kwaliteiten. Maar wint toch te weinig.

Marcel1112 16 september 2018 om 16:37

Lijkt me een Italiaanse versie van Veenendaal-Veenendaal

Headlines

Materiaalzone

Populair