Sonny Colbrelli na geslaagde operatie ontslagen uit ziekenhuis

zaterdag 2 april 2022 om 14:37
Sonny Colbrelli na geslaagde operatie ontslagen uit ziekenhuis

foto: Cor Vos

Sonny Colbrelli keert vandaag terug naar huis, nadat hij is ontslagen uit de cardiologische kliniek van de universiteit van Padua, waar hij op 26 maart werd opgenomen. De Italiaanse renner heeft een succesvolle ingreep ondergaan waarbij een onderhuidse defibrillator werd geïmplanteerd.

Colbrelli stortte twee weken geleden na de finish van de openingsetappe van de Volta a Catalunya in elkaar. De regerend Europees kampioen onderging diverse onderzoeken, waarna hij, in overleg met de medische staf van zijn ploeg Bahrain Victorious, een ingreep onderging. Daarbij werd een onderhuidse defibrillator geïmplanteerd. Deze ingreep is succesvol verlopen, laat de ploeg in een persbericht weten.

“In Padua onderging de renner een uitgebreide klinische, genetische en beeldvormende evaluatie om de oorzaak van de hartritmestoornis die leidde tot de hartstilstand te achterhalen en de meest geschikte therapie te bepalen”, licht Domenico Corrado, professor aan de universiteit van Padua, toe. “De beslissing om een levensreddend apparaat te implanteren werd gedeeld door Colbrelli. Het apparaat werkt om het hartritme te corrigeren als dat in extreme gevallen nodig is.”

Colbrelli zal de revalidatie thuis voortzetten. Zijn ploeg Bahrain Victorious roept op om de privacy van haar renner te respecteren en wenst hem een spoedig herstel toe.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Rondje 25 2 april 2022 om 14:53

Goed nieuws.
Belangrijkste is dat hij volledig hersteld. Koersen is bijzaak voorlopig.

de nieuweMerckx 2 april 2022 om 15:14

Zal ongetwijfeld bijzaak blijven…
Overigens liet Mohoric zich verleden week in een interview met een Belgisch gazetje ontvallen dat men bij de ploeg allang wist dat het hart van Colbrelli soms rare dingen deed…

Gebruikersnaam 2 april 2022 om 15:41

Ja, koersen met een defribillator lijkt toch een utopie.

Franco Ballerini 2 april 2022 om 15:48

@nieuweMerckx: als dat waar is is het een groot schandaal.

Arie M 2 april 2022 om 15:53

@Franco,
Niet per se, Colbrelli zal t zelf ook geweten hebben. Zn eigen keuze waarschijnlijk

Gebruikersnaam 2 april 2022 om 15:57

@Arie M

Als je in een peloton rijdt en dagelijks wordt geconfronteerd met gevaarlijke afdalingen en risicovolle sprints, dan is het onverantwoord om dat te doen in het besef dat je met een tijdbom in je borstkas rondrijdt.

Op een voetbalveld neem je alleen voor jezelf een risico, in een peloton ben je een gevaar voor anderen. Ik ga er vanuit dat ze niets wisten van zijn problemen.

Romāns Vainšteins 2 april 2022 om 18:24

Dat is nogal een opmerking Eddy, welk Gazetje in welke bewoordingen was dat.

Voor Colbrelli zelf en de liefhebber natuurlijk vreselijk jammer dat hij er wellicht/waarschijnlijk niet meer bij zal zijn…. Desalniettemin heeft hij een koers gewonnen die in 2122 nog steeds prominent in de geschiedenis staat, dat nemen ze zowel hem als ons nooit meer af. Van alle keien thuis op de haardmantel is dit toch een van de eersten die in me opkomen zal wanneer men naar Paris Roubaix vraagt. Samen met die van Backstedt en Haymann.

Turtlehead 2 april 2022 om 17:28

Nou, voor hem qua gezondheid enigszins een ‘geruststelling’ dat herhaling kan worden voorkomen. Als topsporter is het afgelopen, dat is wel heel zonde.
Los van zijn ‘beuk’, was het toch een mooie renner.

Franco Ballerini 2 april 2022 om 18:05

Tja, die zogenaamd befaamde beuk. Volgens mij ligt het iets genuanceerder. Het was niet bepaald zo dat Roglic nog een klein stukje weg naast zich had en geen kant meer op kon. Een metertje of twee ruimte aan wegdek had hij nog, minimaal. Als iemand dan leunend en steunend naast je komt rijden kun je een zetje verwachten…

S. Morgenstern 2 april 2022 om 18:10

Een zetje kunnen verwachten kan op geen enkele manier een vergoeilijking zijn voor het zetje. Het feit dat Roglic ondanks die ruimte na het zetje op die wijze neer ging zegt veel over de buitensporigheid van het zetje

Franco Ballerini 2 april 2022 om 18:15

Een kwestie van gebrekkige stuurvastheid. Zeg ik als fan; ik hoop dat Roglic dit jaar de Tour wint.

Romāns Vainšteins 2 april 2022 om 18:26

Kwestie van precies de verkeerde renners te dicht op elkaar in precies de verkeerde situatie. Als je 2 eitjes tegen elkaar tikt breekt er altijd eentje.

FDJ 2 april 2022 om 21:32

Neem aan dat het om een ICD gaat die geplaatst is. Daarbij wordt je hartslag vaak begrenst en is dus einde loopbaan onvermijdelijk. Maar wat hierboven ook al gesteld is, blijft Roubaix tot in de eeuwigheid.

Diskob 2 april 2022 om 22:22

Uit een interview met Mohoric in Het Laatste Nieuws: “Uit eerdere hartonderzoeken was al gebleken dat Sonny mogelijk een probleem had met hartritmestoornis. Bij hem wordt alles twee, drie keer gecheckt. Ik denk dat nu alle noodzakelijke tests gaan gebeuren om erachter te komen wat er precies is gebeurd en hoe het verder moet. Kan dit worden opgelost? Kan hij wielrenner blijven of niet? Sonny moet de juiste beslissing nemen. Hij heeft een vrouw en twee kinderen, dat gaat altijd voor in het leven.”

Romāns Vainšteins 3 april 2022 om 00:31

Als dit Mohoric’ woorden zijn zijn ze wijs maar (onbedoeld) zet hij hier wel zijn werkgever schaakmat.

Jean Dumas 3 april 2022 om 07:49

Die gaat nog harder fietsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair