Sprintzege Colbrelli in Route d’Occitanie, De Kleijn vierde

zondag 2 augustus 2020 om 16:33
Sprintzege Colbrelli in Route d’Occitanie, De Kleijn vierde

Colbrelli wint - foto: Cor Vos

Sonny Colbrelli heeft de tweede etappe in de Route d’Occitanie gewonnen. De Italiaan van Bahrain McLaren was na een 174,5 kilometer lange rit naar Cap Découverte de sterkste in de massasprint. Hij klopte Bryan Coquard (B&B Hotels – Vital Concept) en Niccolò Bonifazio (Total Direct Energie). De Nederlander Arvid de Kleijn (Riwal Readynez) werd vierde.

Zes renners hadden deze dag uitgekozen om ten aanval te trekken en vormden de vlucht van de dag. De Spanjaard Ibai Azurmendi (Euskaltel-Euskadi), de Japanner Fumiyuki Beppu (NIPPO DELKO One Provence), de Duitser Nikodemus Holler (Bike Aid) de Fransman Samuel Leroux (Natura4Ever), de Pool Michał Paluta (CCC Team) en de Deen Emil Vinjebo (Riwal Readynez) kregen de zegen van het peloton en reden een voorsprong van meer dan acht minuten bij elkaar.

De zes voorop zouden lang voorop blijven, maar de voorsprong nam op weg richting de finish zienderogen af. In de slotfase volgde pas in de laatste kilometer een hergroepering.

In een finale met een oplopende finish kwam het tot een massasprint. Daar was het Sonny Colbrelli die als eerste zijn wiel over de finish drukte. De Italiaan boekte hiermee (na de zege van Caruso in het Circuito de Getxo) de tweede zege voor Bahrain McLaren van de dag.

Bryan Coquard – die gisteren de openingsrit won – blijft aan de leiding van het algemeen klassement. De Route d’Occitanie gaat morgen verder met een bergetappe richting Col de Beyrède met aankomst bergop. Dinsdag is de slotrit.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Wheely 2 augustus 2020 om 16:38

Bahrain gaat als een malle vandaag!

chance 2 augustus 2020 om 17:11

Viviani gaat echt 0 keer winnen dit seizoen

Yeez 2 augustus 2020 om 17:17

Viviani gaat ook lekker daar. En dat voor dat salaris…

Bummetje 2 augustus 2020 om 20:05

Het liep hier een beetje op. Colbrelli en Coquard ligt dat toch wat beter dan Viviani.

ProfrondeZevenbergen 2 augustus 2020 om 20:10

@Yeez
We zullen je eraan herinneren zodra hij wint. Dat gaat nooit lang duren, mits alle wedstrijden gaan plaatsvinden natuurlijk.

Wheely 2 augustus 2020 om 17:22

Mooie 4e plek van Arvid in dit deelnemersveld.

Samlambeej 2 augustus 2020 om 17:23

Mooie dag voor Bahrein zo.

Wheely 2 augustus 2020 om 17:26

Het hele oliestaatje staat op zijn kop!

TijmenCamps 2 augustus 2020 om 18:57

De Kleijn uitstekend.

Titaantje 2 augustus 2020 om 19:50

Bij Viviani zie je maar weer eens wat het verschil is tussen het afmaken na werk door een topsprinttrein als QS of bij een gemiddelde andere ploeg.

Headlines

Materiaalzone

Populair