Solozege Filippo Baroncini in Étoile d’Or, Marijn van den Berg derde
foto: Facebook Etoile d'Or
maandag 19 juli 2021 om 19:01

Solozege Filippo Baroncini in Étoile d’Or, Marijn van den Berg derde

Filippo Baroncini heeft de tweede etappe van de L’Étoile d’Or gewonnen. De Italiaan, die al een profcontract heeft getekend bij Trek-Segafredo, kwam solo over de finish in de straten Le Blanc. De Nederlander Marijn van den Berg sprintte in de achtervolgende groep naar de derde plaats.

Baroncini wist in de finale van de middagrit van 142 kilometer het peloton voor te blijven in de lastige finale. Acht seconden later won Tim Torn Teutenberg namens Duitsland de sprint om de tweede plaats, voor Van den Berg. De Deen Frederik Irgens Jensen eindigde als vierde.

Drie seconden later kwam het volgende groepje over de finish, met daarin klassementsleider Filip Maciejuk. Daarin finishten ook Louis Blouwe en Timo Kielich. Beide Belgen eindigden nog in de top-10 van de daguitslag.

De L’Étoile d’Or is een UCI Nations Cup-beloftenwedstrijd voor landenteams. Eerder vandaag won Filip Maciejuk de openingstijdrit van 9,6 kilometer. De Pool eindigde in het peloton op elf seconden over de finish en behoudt daardoor de leiderstrui. Kevin Vauquelin is tweede op zes seconden, Van den Berg is opgeklommen naar de derde plek in het klassement.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
1 Reacties
Sorteer op:
19 juli 2021 19:23
Marijn staat nu derde in het AK. (linkje hierboven klopt niet.)

Reacties zijn gesloten.