Solozege Cattaneo in Giro dell’Appennino

zondag 28 april 2019 om 15:54
Solozege Cattaneo in Giro dell’Appennino

foto: Cor Vos (archief)

Mattia Cattaneo heeft de Giro dell’Appennino op zijn naam geschreven. De Italiaan van Androni Giocattoli-Sidermec profiteerde in de slotfase van het overtal van zijn ploeg in een kopgroep van vier. Hij kwam na 198 kilometer solo over de meet in Genua.

Na de zware klim van de Bocchetta bleven vier renners over van de favorieten, dat was met nog zeventig kilometer te gaan. Het waren de vier sterkste renners van de dag: Fausto Masnada en Mattia Cattaneo van Androni Giocattoli-Sidermec kregen Mikel Bizkarra (Euskadi-Murias) en Simone Ravanelli (Biesse Carrerra) mee.

Ook na de twee daaropvolgende beklimmingen – Franconalto en Passo dei Giovi – bleven zij bij elkaar. De achtervolgers bleven op een minuut hangen bij het ingaan van de laatste tien kilometer. De mannen van Androni Giocattoli-Sidermec wisten het overtal vervolgens uitstekend uit te spelen: Cattaneo viel aan en kwam solo over de streep.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

6 Reacties

Jandepandaman 28 april 2019 om 16:04

Lekker bezig die twee van Androni, ook al in de tour of the alps

0
vevie 28 april 2019 om 16:19

Yup, schrijf Masnada en Cattaneo maar op voor de Giro.

0
Mwielerfan 28 april 2019 om 19:30

zou mooi zijn als deze ploeg weer eens serieus mee kan doen voor etappes

0
maklukzat 28 april 2019 om 21:23

Die mannen rijden ineens wel erg hard. Hopelijk op een schone manier.

0
Verweggistan 28 april 2019 om 21:59

En Vendrame in TroBroLeon. Savio heeft zijn mannen altijd op orde voor de Giro.

0
ChefSpijker 28 april 2019 om 21:59

Kijk wie ze kloppen. En ook in het Alpenrondje was het verre van een topveld. Verwacht niet dat ze in de Giro opeens vanuit het peloton dik gaan scoren. Vanuit een ontsnapping kan natuurlijk prima, liet Masnada vorig jaar ook al paar leuke dingen zien. Misschien dat ’t wel een type is die nu voor de bergtrui gaat.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone