Soevereine Kastelijn wint Ambiancecross Wachtebeke

zaterdag 23 november 2019 om 14:30
Soevereine Kastelijn wint Ambiancecross Wachtebeke

foto: Cor Vos

Yara Kastelijn heeft de Ambiancecross Wachtebeke op haar naam gezet. Daags voor de fameuze Duinencross van Koksijde wist de Europese kampioene van Silvelle de wedstrijd vanaf de eerste ronde naar haar hand te zetten. Voor de Brabantse was het haar vierde zege van het seizoen.

Het weideparcours op het provinciaal domein Puyenbroeck van Wachtebeke lag er ietwat vettig bij, maar dat moest geen problemen opleveren voor de rensters. De beste start werd gemaakt door Ellen Van Loy, die als eerste het veld indook na de lange start-finish. Maud Kaptheijns en Europees kampioene Yara Kastelijn schoven mee met de 39-jarige renster van Telenet Baloise.

Kastelijn nam halverwege de eerste ronde de koppositie over van Van Loy, die zich dan vastbeet in het achterwiel van de Brabantse. Sanne Cant rukte vanuit de achtergrond op en ging op jacht naar de twee koploopsters. Bij het ingaan van de tweede ronde reed Kastelijn weg bij Van Loy, die vervolgens Cant steeds dichter zag naderen. De wereldkampioene bleef echter hangen en moest haar landgenote uiteindelijk laten rijden.

Van Loy valt
Vooraan liet Kastelijn de koers niet stilvallen. De winnares van, naast de Europese titel, de crossen van Gavere en de Koppenberg diepte haar voorsprong almaar verder uit. Daarachter werden Cant en Van Loy bijgehaald door Alice Arzuffi en Laura Verdonschot. In de vierde ronde viel Van Loy er letterlijk tussenuit. Haar ketting en derailleur werkten niet meteen mee, waardoor ze kostbare tijd verloor.

In de vijfde en voorlaatste ronde was de voorsprong van Kastelijn al opgelopen tot bijna een halve minuut, waardoor ze vast voorzichtig aan de zege kon denken. Daarachter bungelde Cant even aan het elastiek in de strijd om de tweede plaats. Arzuffi en Verdonschot leken weg te rijden bij de wereldkampioene, maar in de slotronde kon zij toch weer aansluiten. De overwinning was echter vergeven aan Kastelijn, die foutloos bleef.

De strijd om plek twee bleef tot de laatste meters spannend en draaide uit op een sprint. Arzuffi ging de sprint als eerste aan, maar Cant bleek de betere. Omdat ook Verdonschot er nog langs ging, viel de Italiaanse nipt naast het podium.

Ambiancecross Wachtebeke 2019
Uitslag vrouwen
1. flag-nl Yara Kastelijn in 44m38s
2. flag-be Sanne Cant op 17s
3. flag-be Laura Verdonschot op 18s
4. flag-it Alice Maria Arzuffi op 18s
5. flag-be Ellen Van Loy op 1m22s
6. flag-fr Marion Norbert Riberolle op 1m22s
7. flag-be Kim Van de Steene op 1m34s
8. flag-nl Aniek van Alphen op 1m37s
9. flag-nl Lindy van Anrooij op 1m54s
10. flag-be Loes Sels op 2m05s

Dit artikel delen:

8 Reacties

Franco Ballerini 23 november 2019 om 14:38

Inderdaad superieur. Bart Wellens was er niet zo blij mee met het oog op morgen.

john 23 november 2019 om 16:54

Wellens had zich beter druk kunnen maken ,waarom Arzuffi achter een ploeggenoot aan zat te rammen ,terwijl wereldkampioen wieltjesplakster geen kopwerk deed

Jowinho 23 november 2019 om 17:17

Het gat was een halve minuut. Dan mag je zelf voor een tweede plek rijden, zeker als je weet dat je in een sprint naast het podium valt. En ze zijn zelfs nooit in de buurt van Kastelijn gekomen.

Dolfy 23 november 2019 om 16:16

Zuur voor Arzufi na al dat werk nog van het podium worden gesprint. Kastelijn duidelijk de sterkste. Cant goed maar mist nog altijd de opkomende supervorm.

platteprijs 23 november 2019 om 17:42

Goed dat de Sporza-journalist naar Betsema vroeg in het interview vooraf met Mettepenningen. Je vraagt je toch af waar de UCI mee bezig is. Stel dat Betsema onschuldig is, hoe zwaar wordt ze dan niet gedupeerd. Zolang het geen renner van Sky/Ineos boeit dat de UCI blijkbaar niet.

Franco Ballerini 23 november 2019 om 19:38

Inderdaad zeer bizar wat er met Denise gebeurt. Kom met de mogelijkheid je te verdedigen en dan met het oordeel!

evos01 24 november 2019 om 03:21

Mooie overwinning!!
S.Cant : leeftijd gaat een grotere rol spelen.OF??????!

trickstuff 24 november 2019 om 08:12

Of wat?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair