Slottijdrit Tour de France 2024 start in Monaco

zaterdag 3 december 2022 om 12:53
Slottijdrit Tour de France 2024 start in Monaco

Monaco in beeld - foto: Cor Vos

Deze week werd bekend dat de Tour de France in 2024 niet zal eindigen op de fameuze Champs-Élysées in Parijs, maar met een tijdrit in Nice. De ASO heeft nu naar buiten gebracht dat de race tegen de klok zal starten in Monaco.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Na die start in Monaco zullen de renners ongeveer 20 kilometer later in Nice de streep zien liggen. Het is de zevende keer dat Monaco een startplaats is in de Tour de France. In 2009 was de badplaats zelfs goed voor de Grand Départ van de Ronde van Frankrijk. Destijds werd er ook gekozen voor een tijdrit, die gewonnen werd door de Zwitser Fabian Cancellara.

De slotetappe van de Tour van 2024 zal op 21 juli plaatsvinden, slechts vijf dagen voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Om die reden is badplaats Nice aangewezen als alternatieve finishplaats. Voor het eerst sinds 1905 zal de Tour dus niet aankomen in (de regio) Parijs.

Dit artikel delen:

3 Reacties

joowii 3 december 2022 om 13:49

20 km, geaccidenteerd naar alle waarschijnlijkheid, daar kunnen nog wel leuke dingen gebeuren.

Ik vind “badplaats” toch een wat vreemde benaming voor een soevereine staat.

0
Cornelius 3 december 2022 om 18:58

Vorstendom Monaco telt één gemeente die ook Monaco heet. Enigszins vergelijkbaar met Utrecht: provincie en stad.

0

Minder dan half uurke batsen en dan zit dees Tour d’r ook weer op.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone